Forum: BPH - finanse i bankowość 106

46adams 15.12.2005 *.bjy178.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam.
Coś cicho na forum BPH mam nadzieję że spotkamy się wszyscy na początku przyszłego roku gdyż w pierwszym kwartale przyszłego roku Dyrekcja zapowiedziała spotkanie integracyjne

Magik 17.12.2005 *.pcp0011400930pcs.ebrnsw01.nj.comcast.net

374
Witam,
pozdrawiam wszystkich forumowiczow od przyszlego tygodnia, a doladnie za tydzien bede mial dostep do internetu i z przyjemnocia podziele sie uwagami na temat biznesow finansowych w USA, a narazie pozdrawiam Magik

MK 18.12.2005 *.bix104.neoplus.adsl.tpnet.pl

O co ja czytam!
Magik jesteś w USA?
O chętnie posłucham co masz ciekawego do powiedzenia na temat branży finansowej w USA, prawdopodobie jest najlepsza na świecie. Ale tam jest trochę inna mentalność nie wiem czy wszystko mozna przenieść do naszej ojczyny.
Ale czekam z niecierpliwością

goranjs 18.12.2005 *.82-160-66-151.ols.vectranet.pl

Wygląda na to , że najpewniejszy franchising to ... wyjazd za ocean.

MK 18.12.2005 *.bih51.neoplus.adsl.tpnet.pl

Pikantny ale chyba słuszny wniosek...
Ale nie przesądzajmy wszystkiego, poczekajmy na to kiedy kiedy Magik biędzie miał dostęp

MK 19.12.2005 *.bih51.neoplus.adsl.tpnet.pl

Polska jest krajem "dalece nieubankowionym"
W 2006 r. można spodziewać się wzrostu zatrudnienia w sektorze bankowym i powiazanych z nim firmami - poinformował podczas poniedziałkowej konferencji prezes Związku Banków Polskich (ZBP) Krzysztof Pietraszkiewicz.
Pietraszkiewicz zwrócił uwagę, że Polska jest krajem "dalece nieubankowionym", w którym niski jest poziom zatrudnienia w bankach w odniesieniu do liczby mieszkańców. Dodał, że należy spodziewać się wzrostu zatrudnienia w pośrednictwie finansowym.

Oznacza to - jak wyjaśnił - że zatrudnienie będzie rosło w podmiotach współpracujących z bankami, ze względu na duże możliwości outsourcingu, czyli wykonywania czynności na rzecz banków przez firmy zewnętrzne, które zawierają z bankami stosowne umowy.

Według badań Instytutu Pentor, wzrost zatrudnienia przewidywany jest w 19 proc. placówek bankowych, a spadek - w 42 proc. Utrzymanie obecnego poziomu zatrudnienia spodziewane jest w 40 proc. placówek. W porównaniu z badaniem z 2004 r. o 3 pkt proc. wzrósł zarówno odsetek placówek przewidujących wzrost zatrudnienia, jak i jego spadek. O 5 pkt proc. zmalał odsetek placówek nie przewidujących zmian.

Prezes Pentora Eugeniusz Śmiłowski poinformował, że największe obawy przed zwolnieniami mają pracownicy banków z przewagą kapitału krajowego - głównie w centralnym rejonie Polski (z wyjątkiem Warszawy) oraz na Pomorzu. Obawy takie są też widoczne w placówkach zatrudniających od 50 do 100 osób i powyżej stu. Takich oba nie ma w małych placówkach ani w bankach spółdzielczych.

Pietraszkiewicz dodał, że banki planują otwarcie 120-150 nowych oddziałów w 2006 r., kilkadziesiąt nowych placówek otworzą też banki spółdzielcze.

źródło: www.onet.pl

trochę mnie dziwi ten artykuł

marek28 19.12.2005 *.blaszak.pcanma.pl

6
Hallo chcialem otworzyc BPH w Ustce gdzie mieskaja zaledwie okolo 6000 ludzie ale za to w saisonie okolo 50.000 i sa tam tylko 3 banki BP ,PeKaO i BGZ. Mislalem z to dobry interes poniewas w lato zawse sa tam strasnie kolejki przed bankami.Cytajac wase topiki to wniose z ten rodzial klientow nie jest profitablny tylko
wchodzi na koszt bo wjencej nas kosztuje nis my
zyskamy ???Tak z sie tylko oplaca szukac region gdzie mieska duzo ludzi i kture maja dobry dochod aby mogli by sobie z pomoca hypoteki kupic nieruchomosci ?Na taym sie tylko zarabia?
Cy sie na bankomatcie nic nie zaraba ?Tez jezli ktos z obcego banku bankomat uzywa?jakie sa wase dochody proprzes wymiane waluty i przelewy poprzes western union? Cy mislicie z bende w stanie miec dobry ZYSK z banku z pomoca touristow cy te akurat sa dla tego rodziaju system platnosci wobec nas malo profitablne ?

(sorry za blady ale mieskam dopiero 8 mies w polsce)

Pozdrawiam

aquarius 20.12.2005 *.aaxa211.neoplus.adsl.tpnet.pl

witam... prowadze agencje od poczatku listopada. pierwsza fakture mialem na 542,50pln czyli 4 pozyczki, ok.10 wpłat i jeden sezam srebrny. koszty agencji to ok. 1500pln. ale jakos nie widze perspektyw rozwoju... chyba zupelnie nie trafilem z miejscem... rozgladam sie wlasnie za jakims bardziej ruchliwym

pozdrawiam

MK 20.12.2005 *.bis150.neoplus.adsl.tpnet.pl

Czy uważajsz że przez turystów w Ciebie w lato są kolejki w bankach?
Raczej nie co najwyżej do bankomatów! a temat bankomatów już był poruszany w temacie o BPH.
Zysk placówki osiagają dzięki kredytom głównie! Bo za prowadzenie konata czy prowizje są obecnie znikome w porównaniu do kosztów.

46adams 20.12.2005 *.bfh209.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam
To i tak miałeś dobrze gdyż trafiłeś na dobry okres teraz przyjdą martwe miesiące styczeń-Marzec to zobaczysz jak będzie cienko

MK 20.12.2005 *.bis150.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ile wy dostajecie od jednego sprzedanego kredytu?

aquarius 20.12.2005 *.aaxa211.neoplus.adsl.tpnet.pl

hm... dzieki za pocieszenie... ogolnie to chyba jesli nie znajde jakiegos sensownego miejsca do konca lutego to zawijam sie z tego biznesu... szkoda mojego czasu i pieniedzy...

46adams 20.12.2005 *.bfh209.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam. MK od jednego kredytu jak wszyscy 7-9%
oczywiście od kwoty netto

marek28 20.12.2005 *.blaszak.pcanma.pl

6
A co z capital investments jak w akcjach,fond,optcie itd lub kontrakt na oszcenzanie poprzes 10 lat itd ?
A jak Western Uniom wam idzie bo ja osobiscie czensto uzywam WU lub MG i musze powjedzic z stawki sa bardzo wysokie okolo 5-10% odzalesnosci od quoty wyslanej

aquarius 21.12.2005 *.aawv209.neoplus.adsl.tpnet.pl

haha... nie wiem jak u was.. ale moja wspolpraca z oddzialem jakos pod gorke... wlasnie stracilem kolejna pozyczke bo od 2 dni nie moga mi klienta w BIKu sprawdzic... chyba pojde na rozmowe do dyrekcji. tak nie moze byc.

Jarek_R 21.12.2005 *.bwo105.neoplus.adsl.tpnet.pl

53
swego czasu współpracowałem z BPH jako pośrednik finansowy. Owszem prowizje zaoferowalina poziomie 10 % Lecz cóż z tego kiedy przez 3 miesiące współpracy sporządziliśmy do nich blisko 50 wniosków i nie przeszedł ani jeden !! A procedury były chore,klient najpierw musial podpisac parę dokumentów jeszcze przed rozpatrzeniem wniosku lub jak nie dostał kredytu też musiał coś tam podpisac A wez namów takiego co dzwoni by dowiedziec sie o kredyt że ma przyjsc cos podpisywac jak i tak nie dostał Paranoja O czasie rozpatrywania wniosków nawet nie wspomne Szkoda gadac
Zapewne jako placówki BPH macie ciut klepsze możliwośc ale ostatnio poznałem kilka osób prowadzących takie placówki i ciężko mówić o jakimś większym entuzjazmie u nich
Szczerze mówiąc o wiele lepszym rozwiązaniem jest być wolnym strzelcem zakres usług ten sam a zarobki większe Ja od kilku już lat udzielam kredytów, od blisko dwóch prowadzę kasy z rachunkami, a od ponad roku zakładamy tez ludziom konta. Mam tą przewagę że działam jak broker bo mam w ofercie różne banki i wybieam to co naprawde dla klienta najlepsze bowiem prowizja dla mnie jest wszedzie sumie jednakowa.

Jarek_R 21.12.2005 *.bwo105.neoplus.adsl.tpnet.pl

53
swego czasu współpracowałem z BPH jako pośrednik finansowy. Owszem prowizje zaoferowalina poziomie 10 % Lecz cóż z tego kiedy przez 3 miesiące współpracy sporządziliśmy do nich blisko 50 wniosków i nie przeszedł ani jeden !! A procedury były chore,klient najpierw musial podpisac parę dokumentów jeszcze przed rozpatrzeniem wniosku lub jak nie dostał kredytu też musiał coś tam podpisac A wez namów takiego co dzwoni by dowiedziec sie o kredyt że ma przyjsc cos podpisywac jak i tak nie dostał Paranoja O czasie rozpatrywania wniosków nawet nie wspomne Szkoda gadac
Zapewne jako placówki BPH macie ciut klepsze możliwośc ale ostatnio poznałem kilka osób prowadzących takie placówki i ciężko mówić o jakimś większym entuzjazmie u nich
Szczerze mówiąc o wiele lepszym rozwiązaniem jest być wolnym strzelcem zakres usług ten sam a zarobki większe Ja od kilku już lat udzielam kredytów, od blisko dwóch prowadzę kasy z rachunkami, a od ponad roku zakładamy tez ludziom konta. Mam tą przewagę że działam jak broker bo mam w ofercie różne banki i wybieam to co naprawde dla klienta najlepsze bowiem prowizja dla mnie jest wszedzie sumie jednakowa.

46adams 21.12.2005 *.bet172.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Wiesz chyba masz racje prowadzenie placówki agencyjnej BPH to niestety same straty widzę to po ponad roku działalność jak tu jeden z kolegów powiedział biuro kredytowe jednego banku zysk tylko z kredytów a konta i wpłaty to same straty muszę pomysleć jak tu odwrócić sytuację i wyśc z z tego z twarzą
bo na dzień dzisiejszy po tak długim okresie nie mając nawet perspektyway na większy zysk zmuszony będe się poddać i przekształcić placówkę w biuro kredytowe z punktem kasowym

Jarek_R 21.12.2005 *.bwk222.neoplus.adsl.tpnet.pl

53
adams Jak dojrzejesz w pełni do tej decyzji i stanowcze kroki w tym kierunu zamierzysz poczynić Zapraszam do kontaktu. Nieskormnie się chwaląc myślę że mogę zaproponować ci dobre warunki wspópracy a także dobre warunki dla Twoich klientów i to zarówno w sprawach kasy z rachunkami, kredytów, sprzedaży ratalnej czy też zakładania kont.

46adams 23.12.2005 *.bgp239.neoplus.adsl.tpnet.pl

156
Witam
Wesołych Świąt wszystkim uczestnikom portalu BPH Życzę

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.