Forum: BPH - finanse i bankowość 106
Coś cicho na forum BPH mam nadzieję że spotkamy się wszyscy na początku przyszłego roku gdyż w pierwszym kwartale przyszłego roku Dyrekcja zapowiedziała spotkanie integracyjne
pozdrawiam wszystkich forumowiczow od przyszlego tygodnia, a doladnie za tydzien bede mial dostep do internetu i z przyjemnocia podziele sie uwagami na temat biznesow finansowych w USA, a narazie pozdrawiam Magik
Magik jesteś w USA?
O chętnie posłucham co masz ciekawego do powiedzenia na temat branży finansowej w USA, prawdopodobie jest najlepsza na świecie. Ale tam jest trochę inna mentalność nie wiem czy wszystko mozna przenieść do naszej ojczyny.
Ale czekam z niecierpliwością
Ale nie przesądzajmy wszystkiego, poczekajmy na to kiedy kiedy Magik biędzie miał dostęp
W 2006 r. można spodziewać się wzrostu zatrudnienia w sektorze bankowym i powiazanych z nim firmami - poinformował podczas poniedziałkowej konferencji prezes Związku Banków Polskich (ZBP) Krzysztof Pietraszkiewicz.
Pietraszkiewicz zwrócił uwagę, że Polska jest krajem "dalece nieubankowionym", w którym niski jest poziom zatrudnienia w bankach w odniesieniu do liczby mieszkańców. Dodał, że należy spodziewać się wzrostu zatrudnienia w pośrednictwie finansowym.
Oznacza to - jak wyjaśnił - że zatrudnienie będzie rosło w podmiotach współpracujących z bankami, ze względu na duże możliwości outsourcingu, czyli wykonywania czynności na rzecz banków przez firmy zewnętrzne, które zawierają z bankami stosowne umowy.
Według badań Instytutu Pentor, wzrost zatrudnienia przewidywany jest w 19 proc. placówek bankowych, a spadek - w 42 proc. Utrzymanie obecnego poziomu zatrudnienia spodziewane jest w 40 proc. placówek. W porównaniu z badaniem z 2004 r. o 3 pkt proc. wzrósł zarówno odsetek placówek przewidujących wzrost zatrudnienia, jak i jego spadek. O 5 pkt proc. zmalał odsetek placówek nie przewidujących zmian.
Prezes Pentora Eugeniusz Śmiłowski poinformował, że największe obawy przed zwolnieniami mają pracownicy banków z przewagą kapitału krajowego - głównie w centralnym rejonie Polski (z wyjątkiem Warszawy) oraz na Pomorzu. Obawy takie są też widoczne w placówkach zatrudniających od 50 do 100 osób i powyżej stu. Takich oba nie ma w małych placówkach ani w bankach spółdzielczych.
Pietraszkiewicz dodał, że banki planują otwarcie 120-150 nowych oddziałów w 2006 r., kilkadziesiąt nowych placówek otworzą też banki spółdzielcze.
źródło: www.onet.pl
trochę mnie dziwi ten artykuł
wchodzi na koszt bo wjencej nas kosztuje nis my
zyskamy ???Tak z sie tylko oplaca szukac region gdzie mieska duzo ludzi i kture maja dobry dochod aby mogli by sobie z pomoca hypoteki kupic nieruchomosci ?Na taym sie tylko zarabia?
Cy sie na bankomatcie nic nie zaraba ?Tez jezli ktos z obcego banku bankomat uzywa?jakie sa wase dochody proprzes wymiane waluty i przelewy poprzes western union? Cy mislicie z bende w stanie miec dobry ZYSK z banku z pomoca touristow cy te akurat sa dla tego rodziaju system platnosci wobec nas malo profitablne ?
(sorry za blady ale mieskam dopiero 8 mies w polsce)
Pozdrawiam
pozdrawiam
Raczej nie co najwyżej do bankomatów! a temat bankomatów już był poruszany w temacie o BPH.
Zysk placówki osiagają dzięki kredytom głównie! Bo za prowadzenie konata czy prowizje są obecnie znikome w porównaniu do kosztów.
To i tak miałeś dobrze gdyż trafiłeś na dobry okres teraz przyjdą martwe miesiące styczeń-Marzec to zobaczysz jak będzie cienko
oczywiście od kwoty netto
A jak Western Uniom wam idzie bo ja osobiscie czensto uzywam WU lub MG i musze powjedzic z stawki sa bardzo wysokie okolo 5-10% odzalesnosci od quoty wyslanej
Zapewne jako placówki BPH macie ciut klepsze możliwośc ale ostatnio poznałem kilka osób prowadzących takie placówki i ciężko mówić o jakimś większym entuzjazmie u nich
Szczerze mówiąc o wiele lepszym rozwiązaniem jest być wolnym strzelcem zakres usług ten sam a zarobki większe Ja od kilku już lat udzielam kredytów, od blisko dwóch prowadzę kasy z rachunkami, a od ponad roku zakładamy tez ludziom konta. Mam tą przewagę że działam jak broker bo mam w ofercie różne banki i wybieam to co naprawde dla klienta najlepsze bowiem prowizja dla mnie jest wszedzie sumie jednakowa.
Zapewne jako placówki BPH macie ciut klepsze możliwośc ale ostatnio poznałem kilka osób prowadzących takie placówki i ciężko mówić o jakimś większym entuzjazmie u nich
Szczerze mówiąc o wiele lepszym rozwiązaniem jest być wolnym strzelcem zakres usług ten sam a zarobki większe Ja od kilku już lat udzielam kredytów, od blisko dwóch prowadzę kasy z rachunkami, a od ponad roku zakładamy tez ludziom konta. Mam tą przewagę że działam jak broker bo mam w ofercie różne banki i wybieam to co naprawde dla klienta najlepsze bowiem prowizja dla mnie jest wszedzie sumie jednakowa.
bo na dzień dzisiejszy po tak długim okresie nie mając nawet perspektyway na większy zysk zmuszony będe się poddać i przekształcić placówkę w biuro kredytowe z punktem kasowym
Wesołych Świąt wszystkim uczestnikom portalu BPH Życzę
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.