Forum: Własny biznes z małym kapitałem 1475
kiedyś handlowałam na targu ciuchami i wychodziłam na czysto na mc ok 8 tys
mój wujek w stajni u prywaciarza pracuje i dostaje na rękę 3400/mc
kuzynka w mopsie 3,5 wyciąga
mąż jest przedstawicielem handlowym i zarabia srednio 7tysięcy
to ile powinien zarabiać właścieciel biznesu (chociaż we franszyzie, ale jednak to on zainwestował kapitał) franszyzowego??? 1500-2000pln? bo tak przeczytałam na jakimś forum :))
to zarty są jakies
żaden Niemiec np nie założy interesu jesli nie wyciągnie na czysto conajmniej 5-6 tyseuro
coś mi nie klei sie to wszystko z tą franszyzą ekonomicznie niby nieopłacalne a coraz więcej ich powstaje
dziwne...
Ja ostatnio znalazłam bardzo fajna oferte franczyzową na otwarcie kawiarni Coffeeloffee. Nie trzeba mieć dużego wkładu finansowego. Na początek to bardzo dobry pomysł. Lepiej mieć swój biznes niz pracować u kogoś.
czytałem ostatnio że www.ecomyjnia.pl ma ofertę franczyzny pod kauflandami, to miejsca z dość sporym potencjałem przynajmniej tak mi się wydaje, a z myjni teraz bardzo dużo osob korzysta
Ja cały czas myślę nad pizzerią pod klucz, a taka franczyza to fajna sprawa. Można stać pod kauflandem, a jak wiadomo przewija się tam mnóstwo ludzi. Co sądzicie o Crazy Pepe? Kurczę... i wcale nie trzeba tak dużo kasy. Jestem w 90% zdecydowana, ale chciałabym poznać wasze opinie. Może ktoś otworzył pizzerię stacjonarną bądź taką na kułkach??
czy bylibyście zainteresowani kupnem persolalizowanych ramek na zdjęcia?
Nawet mając parę groszy w portfelu można otworzyć własny biznes. Potrzebny jest tylko pomysł oraz odpowiednia reklama. Ulotki, wizytówki czy strona www to nie jest wcaly taki duży koszt. Domenę i hosting tanio kupi się w dhosting, a w drukarniach online tanio wydrukuje materiały. Reklama na FB, w katalogach, itp. nic nie kosztuje :)
Witam serdecznie,
W nawiązaniu do dyskusji czy istnieje tania i efektywna franczyza to dodam, że istnieje. DlaWas.info sieć którą reprezentuje cechuje się przedewszystkim niskimi kosztami wejścia 4000 zł netto. Ideą sieci nie jest zarabianie na franczyzobiorcach, ale wspólne zarabianie.
Na poparcie moich słów możecie Państwo kontaktować się z naszymi franczyzobiorcami, których jest obecnie około 40.
Ja bardzo poważnie zastanawiam się nad założeniem takiej mini pizzeri pod marką Crazy Pepe. Nie mam wkładu własnego więc takie coś mi odpowiada. Co myslicie?
Jeśli masz pomysł na firmę a ograniczone funduszę to najlepiej jakbyś skorzystał z któregoś z Inkubatorów Przedsiębiorczości. Oni zapewnią Ci biuro, nie będziesz musiał płacić ZUSu no a przede wszystkim służą pomocą i doradzają co dalej począć.
witam ...
pracowalem jako kierowca zawodowy w pewnej firmie przez 8 lat.niby praca super jak dla kierowcy bo codziennie w domu od 400 do 600 km dziennie wyplata terminowo wszystkie swiadczenia diety social itd...szukam pomyslu na biznes posiadam hale 450m2 z pomieszczeniem socjalnym itd moze ktos z szanownych forumowiczow ma pomysl na jakas produkcje (wklad 30000) ktora mozna by robic w takich warunkach dodam jeszcze tylko ze hala jest wyposarzona w wszystkie maszyny potrzebne do obrobki drewna.lokalizacja mala wies w okolicach klobucka pow-czestochowski woj-slaskie pozdrawiam ...
Powiem szczerze zainteresowała mnie ta forma działalności, tylko proszę o pomoc w rozwianiu wątpliwości. Jestem w tym momencie na etacie, czy biorąc franczyzę (dochody na początku byłyby małe ok. 500-1000 zł miesięcznie) muszę płacić jakieś składki, podatki czy też rejestrować tą działalność?
Jest wiele pomysłów na takie biznesy. Wiele osób , które zaczynają swoja przygodę z biznesem nie posiada dużego kapitału. Pomocne są na pewno dofinansowanie z urzędu pracy, dotacje unijne czy też kredyty firmowe, ktore są często udzielane nowym firmom.
Podobnie jak wielu komentujących, ja również uśmiałem się z tego co napisał autor wątku. Mam wrażenie, że pytanie było żartem :) Z całym szacunkiem, ale oczekiwania autora są kosmiczne. Minęło już kilka lat, może autor mógłby się z nami podzielić swoimi doświadczeniami jakie zdobył w tym czasie, oczywiście w zakresie biznesu...
Ja ostatnio zainteresowałem się agroturystyką i żywnością ekologiczną. Dosyć dużo o tym czytałem i muszę wam powiedzieć, że to na prawdę przyszłościowy biznes, w 2016 sama sprzedaż żywności ekologicznej na polskim rynku wyniosła okolo 900 mln, a w 2017 planowana sprzedaż może przekroczyć nawet 1 mld! Warto się więc zainteresować.
Możesz spróbować opcji binarnych! Są one bardzo dobry sposób na zarabianie pieniędzy z domu!
Na początku trzeba się zastanowić skąd wziąć kapitał? Kiedyś gdy byłem jeszcze na studiach mój pierwszy kapitał pochodził z kredytu studenckiego, który był tanie w stosunku do innych kredytów. Z tego co pamętam, to jego oprocentowanie uzależnione było od stopy w NBP. A w związku z tym, że stopy procentowe w NBP są niskie od kilku lat, to kredyt (pieniądze wpłacane na lokatę) spłaca się po części sam.
Można z niewielkim kapitałem robić i sprzedawać meble i narożniki do ogrodu.
Mój brat niedawno wrócił z Anglii do Polski bo tęsknił za rodziną. Miał pewne oszczędności.Do dużych nie należaly ale wystarczyło aby otworzyć włąsną firmę budowlaną. Zakupił niezbędne maszyny oraz zatrudnił ludzi. Aktualnie bardzo dobre na tym wychodzi bo w Polsce sporo osob się remontuje i jest zapotrzebowanie na takich specjalistów . Poza tym dużo nauczył się podczas pracy w UK.
Zawsze można zamontować kilka kamer IP w jakiś interesujących miejscówkach np: centra dużych miast, place, rynki, ośrodki letniego czy zimowego wypoczynku itd.
Ruch potrafi oscylować w okolicach 10k u.u. dziennie. Miesięcznie daje to kilkaset tys wyświetleń.
Biznesu nie da sie rozkręcać od zera bez grosza. Podam przykład - kolega ma interes rodzinny od lat - zakład optyczny. Ceny sprzętu są wysokie. Jak tu można zaczynac cos niewielkim nakladem? Albo inwestor - partner albo kredyt przy czym druga opcja w tym kraju jak pokazuje najnowsza historia to bardzo ryzykowne działanie.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.