Ministerstwo Śledzia i Wódki
INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Jesteśmy największą siecią franczyzową gastro-pubów w Polsce.
Ministerstwo Śledzia i Wódki cechuje się unikalnym wystrojem, dla którego inspiracją są czasy PRL. Wyróżnia nas przede wszystkim jakość, którą oferujemy nawet najbardziej wymagającym klientom, szeroki asortyment naszego menu oraz przystępne ceny serwowanych przez nas drinków, szotów i jedzenia. Od zawsze wyznajemy zasadę, że miejsce tworzą ludzie - zarówno pracownicy jak i klienci. Tworzymy miejsce z klimatem, do którego chętnie się wraca.
Zapraszamy do współpracy!
JEDNOSTKI WŁASNE
- Gliwice, Raciborska 2
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
- Bełchatów, Plac Narutowicza 16
- Brzeg, Bolesława Chrobrego 17
- Ciechanów, 11 Pułku Ułanów Legionowych 19
- Częstochowa, Śląska 7
- Ełk, Nadjeziorna 1a
- Gdańsk, Targ Drzewny 3
- Jastrzębie Zdrój, Mazowiecka 4 PU-2
- Katowice, Mariacka 4
- Kielce, Leonarda 16/3
- Kielce, Leonarda 15
- Kraków, Sławkowska 10
- Kraków, Bożego Ciała 11
- Legnica, Rynek 34
- Leszno, Rynek 18
- Lublin, Przechodnia 4
- Łomża, Aleja Legionów 60 B
- Łódź, Piotrkowska 84
- Łódź, Piotrkowska 111
- Mińsk Mazowiecki, Plac Jana Kilińskiego 1
- Opoczno, 17 Stycznia 4
- Opole, Rynek 32
- Piotrków Trybunalski, Sieradzka 4
- Płock, Grodzka 5
- Płońsk, Plac 15 Sierpnia 19
- Poznań, Stary Rynek 90
- Puck, Młyńska 3
- Radom, Żeromskiego 29
- Radomsko, Krakowska 19
- Skierniewice, Senatorska 1
- Słupsk, Henryka Sienkiewicza 21
- Sosnowiec, Małachowskiego 32
- Suwałki, Kościuszki 54
- Tarnowskie Góry, Dolna 1
- Tomaszów Mazowiecki, Plac Kościuszki 17
- Toruń, Rynek Staromiejski
- Tychy, Jana Pawła II 10
- Warszawa, Foksal 18
- Warszawa, Nowogrodzka 22
- Warszawa, Świętokrzyska 14
- Wrocław, Rynek 7
- Września, Fabryczna 22
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- opatentowana, znana w całej Polsce marka + know how,
- wsparcie dla Franczyzobiorcy od momentu podpisania umowy i w trakcie jej trwania,
- pomoc managera sieci 24/7 przez cały okres trwania umowy,
- pomoc przy projektach technicznych,
- projekt aranżacji wnętrza lokalu oraz rozwiązania minimalizujące koszty wystroju,
- tworzenie projektów wizualnych na potrzeby lokalu przez nasz Dział Graficzny,
- pozycjonowanie lokalu w Google Adwords,
- promowanie lokalu oraz wydarzeń na platformie facebook,
- intensywne kampanie reklamowe tworzone przez nasz Dział Marketingu,
- akcje reklamowe i marketingowe (ulotki, plakaty, talony, wizytówki)
- koszulki sygnowane logiem MŚiW dla personelu,
- prowadzenie fanpage oraz strony www przez cały okres trwania umowy,
- pomoc w zaplanowaniu dostaw towarów,
- przekazanie receptur naszych dań,
- własna receptura na nalewki: cytrynówkę oraz krówkę (te produkty stały się wręcz kultowe),
- szkolenie z zakresu przygotowania dań, szotów, drinków oraz obsługi klienta,
- receptury na nowe szoty, drinki oraz potrawy,
- szkolenia barmańskie z największymi firmami alkoholowymi w Polsce,
- dostawy szkła (kieliszki, shorty, longi, pokale do piwa),
- pomoc przy wyborze lokalu,
- gadżety firmowe sygnowane logiem MŚiW (smycze, parasole, leżaki, otwieracze itp.) przez cały okres trwania umowy,
- zniżki /dla sieci/ u dostawców na cały asortyment alkoholi oraz napoi bezalkoholowych,
- część wystroju lokalu (obrazy, tabliczki, neony) oraz reklama zewnętrzna na budynku,
- na prośbę właściciela lokalu wysyłamy na okres od 1-2 tygodni Naszego szkoleniowca, aby wdrożył ekipę pubu w standardy sieci,
- przynależność do forum franczyzowego,
- dostęp do aplikacji mobilnej MŚiW,
- sieciowy adres email miasto@msiw.eu
- pomoc prawna.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- koszty uruchomienia zależą od wielkości lokalu gastronomicznego, jego przystosowania i lokalizacji,
- przykładowo lokal o powierzchni ok. 80 mkw. to przeciętny koszt 80 000 zł,
- opłata wstępna - jednorazowa, obejmująca licencję + wyżej wymienione wsparcie to: 4000 zł netto,
- opłata franczyzowa po 2 miesięcznym okresie promocyjnym - 1150 zł netto miesięcznie,
- franczyzodawca nie pobiera opłat od obrotu.
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
- utrzymanie standardów sieci (serwowanie jedzenia, drinków, szotów, obsługa barmańska),
- dostosowanie się do zaleceń sieci odnośnie zakupu produktów typu: coca-cola, napoje alkoholowe, produkty spożywcze,
- dbanie o wizerunek firmy,
- utrzymanie lokalu w podobnym klimacie jak lokale, które już powstały,
- odtwarzanie muzyki lat 70, 80, 90,
- uczestniczenie w forum franczyzowym na platformie facebook,
- dostępność lokalu dla klientów przez cały tydzień od godzin rannych lub popołudniowych,
- wyrażenie zgody na kontrole jakości przeprowadzane przez pracownika sieci,
- uczestniczenie w promocji stałej dla studentów,
- uczestniczenie w promocjach tygodniowych dla klientów,
- terminowe wpłaty opłaty franczyzowej.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma MSW sp. z o.o. (ul. Raciborska 2, 44-100 Gliwice). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Ministerstwo Śledzia i Wódki oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie msiw.eu.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
To już ostatnia okazja w tym roku, aby spotkać się z setką franczyzodawców pod jednym dachem! Przyjdź jeszcze dziś na Targi Franczyza do Pałacu Kultury i Nauki!
24-26 października w Pałacu Kultury i Nauki możesz poznać 100 sprawdzonych pomysłów na biznes we franczyzie. Przeczytaj relację z targów i przyjdź wybrać franczyzę dla siebie!
Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki można poznać 100 najciekawszych franczyz w Polsce. Przyjdź i wybierz biznes dla siebie. Śledź relację z targów na żywo.
Już w czwartek zaczynają się jesienne Targi Franczyza! Przyjdź i wybierz biznes dla siebie! Franczyzodawcy czekają od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki.
Już w najbliższy czwartek rozpoczynają się Targi Franczyza 2024. Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki przedstawiciele 100 marek franczyzowych będą dzielić się swoimi sprawdzonymi pomysłami na firmę.
Z Atelier Herosima franczyzobiorcy mogą otworzyć lokale w kilku różnych formatach. A jakie wsparcie otrzymają od franczyzodawcy?
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.
Przedsiębiorcy wygrywają z fiskusem walkę o zwrot VAT z tytułu stosowania 8 proc. zamiast 5 proc. stawki VAT przy sprzedaży dań na wynos.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Chcesz uniknąć błędów przy zakładaniu firmy? Sprawdź sprawdzone sposoby na udany start i skuteczne prowadzenie biznesu. Porady ekspertów znajdziesz w artykule!
Franczyza w dużym lub średnim mieście to sposób na własny biznes oparty na sprawdzonych rozwiązaniach. Wybierz biznes, który najlepiej pasuje do lokalnego rynku.
Który biznes najbardziej się opłaca? Lodolandia & Kołacz na Okrągło, sklep outdoorowy Regatta, restauracja Doskoi z kuchnią japońską czy centra VR? Przeczytaj, sprawdź i zainspiruj się!
Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.