Felix Chicken
INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Zostań franczyzobiorcą Felix Chicken!
Felix Chicken to uznana marka o długiej historii, specjalizująca się w przyrządzaniu chrupiącego kurczaka w złocistej panierce. Jesteśmy obecni na rynku od 2001 roku, a nasz system franczyzowy został wprowadzony w 2013 roku. W 2018 roku weszliśmy na rynki międzynarodowe m.in. Litwa, Malta.
Dlaczego warto dołączyć do Felix Chicken?
1. Różnorodność Formy Biznesu:
- FELIX CHICKEN (Lokal Stacjonarny). Forma adaptacji lokalu:
- najem budynku
- forma modułowa
- FELIX CHICKEN EXPRESS (Kontener lub Przyczepa): sprawdza się w dużych miastach jak i również w mniejszych miejscowościach.
2. Pakiet Szkoleniowy:
Po podpisaniu umowy i wybraniu lokalizacji oferujemy 3-dniowe szkolenie praktyczne, które przygotuje Cię do otwarcia i prowadzenia biznesu. Szkolenie obejmuje receptury, przygotowywanie potraw, higienę produkcji, sztukę sprzedaży, zasady bezpieczeństwa i skuteczne zarządzanie.
3. Opiekun franczyzowy:
Kluczowy element naszej współpracy - oferujemy stałe wsparcie przez cały okres umowy franczyzowej. Możesz liczyć na pomoc w każdej kwestii.
4. Wsparcie Marketingowe:
Profesjonalne materiały promocyjne, takie jak plakaty, ulotki, banery, aby skutecznie wypromować lokal i przyciągnąć uwagę klientów. Wspieramy aktywność na social mediach i uczestnictwo w lokalnych wydarzeniach.
5. Nowoczesne Podejście do Biznesu:
Współpraca na lata, z możliwością rozwoju w dynamicznie rozwijającej się branży fast food. Nowoczesne podejście oparte na innowacyjnych strategiach i trendach.
Nacisk na rozwijające się technologie np. w postaci kiosków samoobsługowych (szybka obsługa klienta, eliminacja błędów w zamówieniach)
6. Usługi Serwisowe:
Współpraca z firmami od urządzeń gastronomicznych, pełna obsługa serwisowa, dostęp do najnowszych rozwiązań technologicznych.
Ponadto naszym franczyzobiorcom proponujemy rozwój w postaci dołączenia do marki Felix Chicken z wyłącznością terytorialną ( możliwość otwarcia więcej niż jednego lokalu)
7. Finansowanie poprzez Leasing:
Proponujemy elastyczne opcje finansowania dla naszych przyszłych franczyzobiorców, umożliwiając im rozpoczęcie działalności bez dużego początkowego obciążenia finansowego. Oto koszty inwestycji w przypadku leasingu:
- Lokal Stacjonarny:
- lokal pod wynajem od 16 tys. zł
- lokal w formie modułowej od 40 tys. zł
- Przyczepa lub forma kontenerowa
- przyczepa od 30 tys. zł
- forma kontenerowa od 35 tys zł
8. Finansowanie Bez Leasingu:
Jeśli preferujesz podejście bez leasingu i chcesz posiadać swój lokal od razu, oferujemy alternatywne opcje finansowania. Oto koszty inwestycji bez leasingu:
- Lokal Stacjonarny:
- lokal pod wynajem od 160 tys. zł
- lokal w formie modułowej od 400 tys.
- Przyczepa lub forma kontenerowa
- przyczepa od 300 tys. zł
- forma kontenerowa od 350 tys.
Oferujemy różne ścieżki finansowania, aby dostosować się do Twoich preferencji i zapewnić Ci możliwość łatwego rozpoczęcia biznesu z naszym sprawdzonym konceptem. Wybierz opcję, która najlepiej odpowiada Twoim potrzebom i marzeniom biznesowym.
Zbuduj z nami Franczyzę Felix Chicken! Skontaktuj się z nami, wypełnij formularz kontaktowy lub zadzwoń pod numer +48 798 851 580 lub +48 530 984 152. Przedstawimy Ci wszystkie możliwości współpracy i zaprosimy na niezobowiązujące spotkanie w Myślenicach. Niezależnie od doświadczenia i dotychczasowej ścieżki zawodowej, każdy może zostać naszym franczyzobiorcą!
JEDNOSTKI WŁASNE
1
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
9 lokali
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Wsparcie dla Franczyzobiorcy:
- Doradztwo przy wyborze lokalizacji.
- Pełne szkolenie obejmujące receptury, technologię, podręcznik operacyjny.
- Procedury operacyjne – standardy działania i obsługi klienta.
- Pomoc i wsparcie w kampanii reklamowej związaną z uruchomieniem nowego lokalu.
- Systemy sprzedażowe optymalizujące zakupy, zapasy, magazyn.
- Sprawdzeni dostawcy.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
INWESTYCJA W LOKAL JEST SZACOWANA INDYWIDUALNIE DLA KAŻDEJ LOKALIZACJI JESZCZE PRZED PODPISANIEM UMOWY FRANCZYZOWEJ
- Minimalna kwota inwestycji zaczyna się od 160 tys.
- 1,8% od obrotu na cele marketingowe.
- Opłata franczyzowa 850 zł.
- Jednorazowa opłata wstępna 6 tys.zł.
- Nie wymagamy doświadczenia w gastronomii – wszystkiego uczymy od podstaw.
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Lokal gastronomiczny powierzchnia:
- Min 20 mkw. przyczepa i kontener
- Min 70 mkw. lokal wolnostojący
- Zaangażowanie przy tworzeniu i późniejszym prowadzeniem lokalu
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Spartakus System sp. z o.o.
ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz
798 851 580
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Łukasz Pyszczak
tel. 798 851 580
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma Spartakus System sp. z o.o. (ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Felix Chicken oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie felixchicken.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
To już ostatnia okazja w tym roku, aby spotkać się z setką franczyzodawców pod jednym dachem! Przyjdź jeszcze dziś na Targi Franczyza do Pałacu Kultury i Nauki!
24-26 października w Pałacu Kultury i Nauki możesz poznać 100 sprawdzonych pomysłów na biznes we franczyzie. Przeczytaj relację z targów i przyjdź wybrać franczyzę dla siebie!
Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki można poznać 100 najciekawszych franczyz w Polsce. Przyjdź i wybierz biznes dla siebie. Śledź relację z targów na żywo.
Już w czwartek zaczynają się jesienne Targi Franczyza! Przyjdź i wybierz biznes dla siebie! Franczyzodawcy czekają od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki.
Już w najbliższy czwartek rozpoczynają się Targi Franczyza 2024. Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki przedstawiciele 100 marek franczyzowych będą dzielić się swoimi sprawdzonymi pomysłami na firmę.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.
Przedsiębiorcy wygrywają z fiskusem walkę o zwrot VAT z tytułu stosowania 8 proc. zamiast 5 proc. stawki VAT przy sprzedaży dań na wynos.
– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Chcesz uniknąć błędów przy zakładaniu firmy? Sprawdź sprawdzone sposoby na udany start i skuteczne prowadzenie biznesu. Porady ekspertów znajdziesz w artykule!
Franczyza w dużym lub średnim mieście to sposób na własny biznes oparty na sprawdzonych rozwiązaniach. Wybierz biznes, który najlepiej pasuje do lokalnego rynku.
Który biznes najbardziej się opłaca? Lodolandia & Kołacz na Okrągło, sklep outdoorowy Regatta, restauracja Doskoi z kuchnią japońską czy centra VR? Przeczytaj, sprawdź i zainspiruj się!
Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.