Felix Chicken

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Specjalizujemy się w przyrządzaniu chrupkiego panierowanego kurczaka, którego recepturę tworzyliśmy przez lata. Teraz wiemy, że nasz kurczak ma smaczny, niepowtarzalny smak i może konkurować ze światowymi markami.
Nasza firma istnieje od 2001roku, a w 2013 wprowadziliśmy system franczyzowy. Oferujemy Państwu możliwość otwarcia własnego lokalu gastronomicznego pod marką Felix Chicken, w formie baru z daniami serwowanymi w wysokiej jakości jednorazowych opakowaniach lub restauracji z obsługą kelnerską.
JEDNOSTKI WŁASNE
1
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
9 lokali
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU

INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- Działania pod znakiem towarowym Felix Chicken.
- Wiedzę Know-How
- Pomoc w wyszukiwaniu odpowiedniej lokalizacji.
- Wsparcie w wykonaniu aranżacji lokalu.
- Pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji - Sanitarnej
- Wspólne kampanie reklamowe
- Szkolenia personelu/pracowników, przekazywanie receptur
- Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
- Stałe wsparcie oraz indywidualne rozwiązywanie problemów
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- Minimalna suma inwestycji 65 tys złotych
- 800zł opłata miesięczna
- 3500zł opłata jednorazowa( obejmująca: szkolenie personelu oraz właściciela, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych)
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Lokal gastronomiczny powierzchnia:
- Min 60m2 strefa Food Court
- Min 80m2 lokal wolnostojący
- Zaangażowanie przy tworzeniu i późniejszym prowadzeniem lokalu
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Spartakus System sp. z o.o.
ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz
+48 798 851 580
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Łukasz Pyszczak
tel. 798 851 580
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma Spartakus System sp. z o.o. (ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Felix Chicken oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie felixchicken.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

15. Targi Franczyza za nami. Po nich czas na katowickie targi Pomysł na firmę. Ich kolejna edycja już wiosną.
Gościem specjalnym Forum Edukacyjnego na XV Targach Franczyza będzie Piotr Polk, aktor i właściciel marki meblarskiej „by Polk”.
Koncept Felix Chicken ma już pierwsze lokale za granicą, ale nadal jego głównym rynkiem jest Polska.
Odwiedzający Targi Franczyza 2016 mieli szansę w jednym miejscu poznać i porównać oferty 173 marek franczyzowych. Ponad 7 tys. osób skorzystało z tej okazji.

Sushi Kushi chwali się kolejnymi otwarciami. Czy franczyzobiorcy są zadowoleni ze współpracy z marką?
Pierogarnie Stary Młyn otwierają się głównie w dużych miastach. A czy trzeba mieć gruby portfel, aby otworzyć restaurację z tradycyjną polska kuchnią?
– Otworzyliśmy już 700 punktów franczyzowych, do końca roku planujemy mieć ich 1000 – mówi Krzysztof Olesiak, prezes spółki Sweet Gallery.
Da Grasso nie tylko otwiera nowe lokale, ale też ma propozycję dla już działających restauratorów.
Nasza sieć liczy ponad 194 lokale w całej Polsce i działa nieprzerwanie od 1996 roku.

Katarzyna Bakalarczyk współpracę z Crazy Bubble zaczynała od pracy w jednym z punktów marki. Z czasem została jej franczyzobiorczynią. Czy to się opłacało?
– Pączkarnie, w przeciwieństwie do lodziarni, nie działają sezonowo, dzięki czemu przynoszą zyski przez cały rok – podkreśla Wojciech Goduński, franczyzodawca Pączków Mamy.
Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą?
Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?
La Donuteria szuka w Polsce zarówno indywidualnych franczyzobiorców, jak masterfranczyzobiorców. Ile trzeba zainwestować w biznes?
W Chinkalni sporo się dzieje. Marka wkrótce otwiera kolejną franczyzową restaurację. W następnych planach są dwa lokale własne.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Usługowe sieci franczyzowe wciąż się rozwijają i znajdują franczyzobiorców, chociaż czasy mamy niepewne. Które z firm radzą sobie najlepiej?
Analizujemy w co się bardziej opłaca zainwestować: catering dietetyczny, sklep Homla, hodowlę alpak czy sklep Baumgart Kaffee.
Klienci, którzy robią zakupy w sieciowych lokalach, zazwyczaj są przekonani, że w każdym należącym do marki produkty kosztują tyle samo. A jak jest naprawdę?

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.