Felix Chicken

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Specjalizujemy się w przyrządzaniu chrupkiego panierowanego kurczaka, którego recepturę tworzyliśmy przez lata. Teraz wiemy, że nasz kurczak ma smaczny, niepowtarzalny smak i może konkurować ze światowymi markami.
Nasza firma istnieje od 2001roku, a w 2013 wprowadziliśmy system franczyzowy. Oferujemy Państwu możliwość otwarcia własnego lokalu gastronomicznego pod marką Felix Chicken, w formie baru z daniami serwowanymi w wysokiej jakości jednorazowych opakowaniach lub restauracji z obsługą kelnerską.
JEDNOSTKI WŁASNE
1
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
9 lokali
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU

INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
- Działania pod znakiem towarowym Felix Chicken.
- Wiedzę Know-How
- Pomoc w wyszukiwaniu odpowiedniej lokalizacji.
- Wsparcie w wykonaniu aranżacji lokalu.
- Pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji - Sanitarnej
- Wspólne kampanie reklamowe
- Szkolenia personelu/pracowników, przekazywanie receptur
- Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta.
- Stałe wsparcie oraz indywidualne rozwiązywanie problemów
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- Minimalna suma inwestycji 65 tys złotych
- 800zł opłata miesięczna
- 3500zł opłata jednorazowa( obejmująca: szkolenie personelu oraz właściciela, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych)
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Lokal gastronomiczny powierzchnia:
- Min 60m2 strefa Food Court
- Min 80m2 lokal wolnostojący
- Zaangażowanie przy tworzeniu i późniejszym prowadzeniem lokalu
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Spartakus System sp. z o.o.
ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz
+48 798 851 580
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Łukasz Pyszczak
tel. 798 851 580
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma Spartakus System sp. z o.o. (ul. M. Konopnickiej 16/11, 33-300 Nowy Sącz). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Felix Chicken oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie felixchicken.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

15. Targi Franczyza za nami. Po nich czas na katowickie targi Pomysł na firmę. Ich kolejna edycja już wiosną.
Gościem specjalnym Forum Edukacyjnego na XV Targach Franczyza będzie Piotr Polk, aktor i właściciel marki meblarskiej „by Polk”.
Koncept Felix Chicken ma już pierwsze lokale za granicą, ale nadal jego głównym rynkiem jest Polska.
Odwiedzający Targi Franczyza 2016 mieli szansę w jednym miejscu poznać i porównać oferty 173 marek franczyzowych. Ponad 7 tys. osób skorzystało z tej okazji.

Zdrowa Krowa otworzyła część swoich lokali, pomimo trwającego lockdownu gastronomii. Jak wygląda praca otwartych restauracji i czy klienci nie boją się do nich przychodzić?
Kukurydza w różnych smakach to menu nowego konceptu franczyzowego Crazy Corn.
Sylwia Diaków-Hrycyk prowadzi cztery restauracje pod szyldem McDonald's, Karolina Sokół trzy. Jaką drogę przeszły, zanim zostały franczyzobiorczyniami Złotych Łuków?
Studiuje, jest młoda i pełna zapału. O pierwszym biznesie w bardzo młodym wieku opowiada Natalia Pigło, świeżo upieczona franczyzobiorczyni Lodolandii.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” spodziewa się dobrego sezonu. Wchodzi w niego m.in. z nowym formatem lodziarni.

Sieć Sushi Bistro jest obecne na rynku od 7 lat, szybko stało się warszawskim liderem w dziedzinie przygotowania sushi w dostawie, oraz zamówień on-line.
Jaki jest popyt na zdrowe słodycze? Franczyzodawca Ciacho bez Cukru zapewnia, że spory – co przekłada się na powodzenie biznesu.
– Połączenie dwóch konceptów pozwala poszerzyć ofertę i zoptymalizować koszty działalności – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department i ŻarWok.
Przychody firmy gastro-kurierskiej Stava w styczniu 2021 roku były rekordowe – sprzedaż osiągnęła poziom 2 mln zł. Firma otwiera oddziały w kolejnych miastach i rekrutuje franczyzobiorców.
Kurczak z rożna nie wystraszył się pandemii. Pomimo lockdownu gastronomii, punkty Kurcze Pieczone cały czas pracują.
Lodolandia rozpoczyna przygotowania do sezonu wiosenno-letniego i nawiązuje współpracę z osobami, które szukają pomysłu na dochodowy biznes.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Otwieramy firmę cateringową, sklep Żabki, lodziarnię, prywatną szkołę podstawową, sklep monopolowy oraz salon urody.
Flip, wynajem, a może inwestycja deweloperska? Możliwości zarabiania w branży nieruchomości jest sporo.
Dofinansowanie dla firmy można otrzymać obecnie z kilku źródeł. Sprawdź skąd i ile pieniędzy możesz pozyskać.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.