PRZEGLĄD RYNKU

usługi dla biznesu | 22.09.2023

MBE stawia na firmy

Sieć oferująca m.in. zarządzanie przesyłkami chce mocniej wejść na rynek małych i średnich firm, a potem także dużych spółek.

Sieć oferująca m.in. zarządzanie przesyłkami chce mocniej wejść na rynek małych i średnich firm, a potem także dużych spółek.

gastronomia | 18.09.2023

Apetyt na hot dogi

New York Hot Dog wchodzi w nowe lokalizacje i ma nowe pomysły na kolejny sezon.

gastronomia | 17.09.2023

Biznes dobrze policzony

– Pomożemy franczyzobiorcom optymalizować koszty działalności, aby mogli rozwijać swoje biznesy – zapowiada Robert Kuc, CEO Zdrowa Krowa.

usługi dla biznesu | 16.09.2023

Z banku do marketingu

Kamil Pilny rzucił pracę w banku, żeby zostać partnerem Ad Awards. Jak mu idzie biznes?

uroda i fitness | 15.09.2023

Franczyzodawca wprowadza pro’kosmetyki

Franczyzodawca Orient Massage & Thai Organic wprowadza własną linię profesjonalnych pro'kosmetyków do masażu z właściwościami odżywczymi, leczniczymi oraz pielęgnacyjnymi.

edukacja | 13.09.2023

Zarabiamy na warsztatach kulinarnych

Kulinarne Poddasze organizuje warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. Teraz chce podzielić się z franczyzobiorcami swoim pomysłem na biznes.

moda | 12.09.2023

Second hand ma się dobrze

VIVE Profit chce zakończyć ten rok z siecią liczącą sto sklepów. Czy jest już blisko tej liczby?

gastronomia | 11.09.2023

Nowa marka pizzerii we franczyzie

Salsiccia ma już trzy lokale własne w Warszawie. Teraz startuje z franczyzą.

dom i ogród | 10.09.2023

Wierzę w ten biznes

Marek Sawa zwyciężył w konkursie na Top Franczyzobiorcę w kategorii ambasador marki. Prowadzi dwa sklepy Bricomarché, niedługo otwiera trzeci.

nieruchomości | 09.09.2023

Biuro nieruchomości we franczyzie

Sieć nieruchomości Express House niedawno przedstawiła ofertę współpracy a już dopina pierwsze umowy z partnerami.

edukacja | 08.09.2023

Logika pomaga w zarabianiu

Akademia Superminds chce rozwijać się najchętniej w miejscowościach liczących powyżej 30 tys. mieszkańców. Kto może prowadzić taki biznes?

gastronomia | 05.09.2023

Biznes ze smakiem

We franczyzowe pizzerie Da Grasso zainwestowało prawie 200 franczyzobiorców i norweski koncern Orkla. Co zobaczyli w tym biznesie? Rozmawiamy z Magdaleną Piróg, prezes zarządu sieci Da Grasso.

art. spożywcze i przemysłowe | 04.09.2023

Stabilny biznes

– Średni czas obecności w naszej sieci wynosi aż 17 lat – mówi Bartłomiej Tarłowski, menedżer ds. rozwoju franczyzy i komunikacji korporacyjnej Intermarché i Bricomarché.

apteki i art. zdrowotne | 01.09.2023

Optyk potrzebny na co dzień

Katarzyna Graczyk przed pięcioma laty została pierwszą franczyzobiorczynią marki Dobre Oko. Czy nie żałuje tej decyzji?

art. spożywcze i przemysłowe | 31.08.2023

Doświadczony franczyzobiorca

Kamil Smętek prowadzi własny biznes już 15 lat. Zaczynał od kierowania piekarnią, ale po latach postanowił zdywersyfikować działalność. Ze względu na podobieństwo wybrał branżę spożywczą i model franczyzowy Stokrotki. W czerwcu otworzył trzeci sklep.

moda | 30.08.2023

Gatta wyszła na prostą

– Postępowanie restrukturyzacyjne zmierza ku końcowi. Układ z wierzycielami spółki został podpisany – mówi Adam Miłosiński, menedżer ds. rozwoju sieci franczyzowej Gatta.

gastronomia | 30.08.2023

Biznes blisko domu

Wystarczy 15 tys. zł wkładu własnego, aby otworzyć biznes pod marką Bafra Kebab. Punkt z kebabem można otworzyć nawet w miejscowości liczącej 5 tys. mieszkańców, gdzie jest mała konkurencja. Kto może zostać franczyzobiorcą marki?

gastronomia | 28.08.2023

Japońskie combo

W niecałe dwa lata Marcin Winkel otworzył cztery lokale Sushi Kushi i Ramen Shop.

uroda i fitness | 26.08.2023

Inwestujemy w salon tatuażu

Franczyzobiorca Mistrzów Tattoo już po drugim miesiącu działalności zaczął zarabiać. Jak dzisiaj idzie mu biznes?

2
3
4
5
następna  
ostatnia