PRZEGLĄD RYNKU

mój franchising | 18.01.2019

Franczyza na diecie

Agnieszka Kędzierska łączy pracę na etacie z prowadzeniem dwóch placówek Naturhouse. Jak sobie radzi?

Agnieszka Kędzierska łączy pracę na etacie z prowadzeniem dwóch placówek Naturhouse. Jak sobie radzi?

z kraju | 15.01.2019

Egzotyczny interes

Motylarnia, która od dwóch lat cieszy się sporą popularnością w Czechach, chce wejść do Polski. Franczyzodawca planuje otworzyć sześć placówek w naszym kraju.

z kraju | 14.01.2019

Kantor na licencji

Extrakantor właśnie otworzył 20. placówkę. Czy dzisiaj da się zarobić na handlu walutą?

pytanie tygodnia | 13.01.2019

Zyski z suplementacji

– Kliniki witaminowe dobrze prosperują za granicą, uznałam że w Polsce ten biznes również odniesie sukces – mówi Ewa Ingielewicz z Kliniki Witaminowej.

z kraju | 12.01.2019

Cała para we franczyzę

Esotiq w ubiegłym roku skoncentrował się na rozwoju sieci. Ile obecnie ma sklepów?

z kraju | 11.01.2019

Franczyza, która oświetla

Art. Neon Lighting startuje z franczyzą. Czym będzie zajmował się franczyzobiorca marki?

z kraju | 10.01.2019

Licencja na pizzę

Sieć Gruby Benek właśnie szykuje się do kolejnych otwarć. Jaką ma ofertę dla franczyzobiorców?

z kraju | 09.01.2019

Franczyza na wyspach

Marka NeoNail zamknęła ubiegły rok liczbą 210 wysp handlowych. Gdzie jeszcze szuka franczyzobiorców?

mój franchising | 08.01.2019

Firma na dodatek

Krzysztof Lisaj jest przedsiębiorcą, który wie, jak dywersyfikować ryzyko. Prowadził już dwie własne firmy, gdy zdecydował się zainwestować we franczyzę. Na jaką markę postawił?

z kraju | 07.01.2019

Sushi ma się dobrze

Koku Sushi w ubiegłym roku otworzyło sześć lokali. Ile trzeba zainwestować w sushi-bar lub restaurację?

pytanie tygodnia | 06.01.2019

Na kłopoty e-sklepy

– Planujemy zmniejszyć wpływy z tradycyjnych kanałów sprzedaży na rzecz e-sklepu – mówi Tomasz Nowicki, specjalista ds. rozwoju sieci Greenpoint.

z kraju | 05.01.2019

Kosmetyki nie odpuszczają

Sieć Organique boleśnie odczuła w ubiegłym roku zakazu handlu w niedzielę. Jak radzi sobie z tym problemem?

z kraju | 04.01.2019

Gastronomia rozsmakowała się we franczyzie

Gastronomia jest ciągle najmocniej rozwijającą się branżą we franczyzie. W ubiegłym roku w tym segmencie rynku przybyło 25 nowych sieci.

z kraju | 03.01.2019

CCC uratuje Gino Rossi?

Spółka CCC coraz bliżej przejęcia Gino Rossi. Firma złożyła do UOKiK wniosek w sprawie nabycia znanej marki obuwniczej.

z kraju | 02.01.2019

Inwestycja w modę

Recman planuje rozwój za granicą. W 2019 roku chce otworzyć sklepy na Litwie, Łotwie i w Estonii. A co z marką w Polsce?

pytanie tygodnia | 31.12.2018

Amerykanie w natarciu

Ziebart w ciągu pięciu lat zamierza mieć placówkę w każdym mieście wojewódzkim Polski. O rozwoju amerykańskiej firmy w naszym kraju opowiada Mateusz Drab, dyrektor Ziebart Polska.

z kraju | 31.12.2018

Nowa burgerownia we franczyzie

Mastergrupa, która rozwija sieć pizzerii Stopiątka, wchodzi w koncept z burgerami.

mój franchising | 30.12.2018

Biznes na spółkę z bratem

Jacek i Krzysztof Kulwasowie prowadzą 10 placówek pod marką Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab. Jak się dzielą pracą?

z kraju | 28.12.2018

Pizzeria za małe pieniądze

Franczyzodawca zapewnia, że pizzerię Biesiadowo można otworzyć już za 42 tys. zł.

2
3
4
5
następna  
ostatnia