Migavka

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Migavka to autorski koncept restauracyjny łączący tradycyjną kuchnię z nowoczesnym twistem. Serwujemy comfort food oparty na sezonowych, lokalnych składnikach, w lekkiej i przytulnej atmosferze. Goście wracają do nas po znajome smaki w nowej odsłonie – pięknie podane, kreatywnie doprawione, zawsze świeże.
Wnętrze Migavki wyróżnia się kwiatową ścianą, pastelami i sztukaterią – tworząc klimat idealny na codzienny lunch, rodzinny obiad czy dłuższą chwilę dla siebie.
Marka działa z sukcesem od pięciu lat na wymagającym rynku Bydgoszczy, z miesiąca na miesiąc notujemy wzrost liczby klientów, zbudowaliśmy lokalną społeczność – teraz otwieramy się na franczyzę i szukamy partnerów, którzy chcą prowadzić wyjątkowe miejsce z duszą.
Oprócz działalności restauracyjnej rozwijamy także oferty cateringowe – obsługujemy eventy firmowe, dostarczamy lunche, prowadzimy współprace z lokalnymi przedsiębiorstwami. To dodatkowy kanał przychodów.
Nasze wartości:
- lokalne, świeże składniki;
- luźna, niezobowiązująca atmosfera;
- rozwój: regularnie zmieniamy menu zgodnie z sezonowością składników, tworzymy menu specjalne, bierzemy udział w największych w Polsce festiwalach kulinarnych, organizujemy tematyczne wieczorki z kuchniami świata;
- jakość, prostota i estetyka – wierzymy, że jedzenie smakuje lepiej w pięknym otoczeniu i pięknie podane.
JEDNOSTKI WŁASNE
1
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Otrzymasz wsparcie zarówno przed otwarciem, jak i po:
- pomoc w znalezieniu i adaptacji lokalu;
- doradztwo w odbiorze sanepidowskim, dostosowaniu lokalu do aktualnych wymogów gastronomicznych;
- kompleksowe wsparcie przy projekcie wnętrza, przygotowanie dokumentów sanepid/HACCP i wymaganych pozwoleń;
- wsparcie w rekrutacji i szkoleniu zespołu;
- przekazanie pełnej dokumentacji, know-how marki – autorskie receptury, foodcosty, lista dostawców;
- pomoc dedykowanego opiekuna – szefa kuchni, menedżera;
- marketing i promocje – prowadzenie social mediów;
- bieżąca analiza danych sprzedażowych i pomoc w optymalizacji kosztów.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
Inwestycja początkowa
Budżet: około 120 tys. zł w zależności od stanu lokalu.
Opłaty franczyzowe
- opłata wstępna 25 tys. zł brutto
- opłata stała 3 tys. zł brutto
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Lokalizacja i powierzchnia
- lokal minimum 80 mkw. najlepiej w centrum miasta lub w miejscu o dużym natężeniu ruchu pieszych;
- preferowany lokal z możliwością aranżacji ogródka lub strefy na zewnątrz;
- zaangażowanie w rozwój i prowadzenie lokalu zgodnie ze standardami sieci;
- doświadczenie w gastronomii nie jest konieczne.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Mateusz Mikołajczak Migavka
ul. Długa 22, 85-034 Bydgoszcz
787 625 653
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Magdalena Bochańska
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma Mateusz Mikołajczak Migavka (ul. Długa 22, 85-034 Bydgoszcz). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Migavka oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie migavka.eatbu.com.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Jagoda i Robert Wojtkowscy nie mogli znaleźć nikogo, kto zrobi im tort weselny bez cukru i laktozy. Teraz sami robią zdrowe przysmaki, jako franczyzobiorcy Fit Cake.
Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.

Franczyza to rodzaj współpracy między niezależnymi przedsiębiorcami. Franczyzodawca udostępnia swoje „know-how” oraz markę, ale w zamian pobiera opłatę od franczyzobiorcy, który może korzystać ze sprawdzonego pomysłu na biznes.
Umowa franczyzy jest podstawą, w oparciu o którą budowane są stosunki między franczyzodawcą a franczyzobiorcą. Jakie postanowienia powinna zawierać?
Wśród najważniejszych przepisów regulujących umowę franczyzy należy wymienić kodeks cywilny i szereg przepisów prawa polskiego i międzynarodowego.
Rekrutacja franczyzobiorców to złożony proces. Podpowiadamy, jak się do niego przygotować, gdzie szukać i jak rekrutować franczyzobiorców.
Chcesz mieć własny biznes? Myślisz o zakupie franczyzy, a rodzina przestrzega Cię, abyś zbyt wiele nie ryzykował? Sprawdź więc, czy poradzisz sobie z prowadzeniem firmy franczyzowej.

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Jak zarobić pierwszy milion we franczyzie? Praca od świtu, trudne decyzje, czasem kryzysy – i sprawdzony model biznesowy, który pomaga przetrwać. Oto historie przedsiębiorców, którzy osiągnęli wielomilionowe obroty dzięki wytrwałości i dobrze dobranej franczyzie.
Edukacyjne warsztaty, pracownia peruk, butiki odzieżowe, sklepy z wyposażeniem wnętrz, pralnie, sklep Stokrotki, a nawet hodowla ślimaków – to pomysły na biznes, które różnią się branżą i skalą, ale łączy je jedno, każdy z nich przynosi realne dochody.
Od salonów masażu po gabinety depilacji, przez butikowe siłownie i studia treningu EMS – franczyzy z branży beauty i fitness rosną w siłę. Pokazujemy, kto je buduje, ile kosztuje wejście do sieci, jakie wsparcie oferują franczyzodawcy i co realnie zyskują partnerzy.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.
Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.