pytanie tygodnia

pytanie tygodnia | 08.09.2021

Klienci wrócili do restauracji

– Goście teraz chętnie przeznaczają więcej pieniędzy na wyjście do restauracji – mówi Wojciech Lewandowski, menedżer ds. franczyzy i sprzedaży Pierogarni Stary Młyn.

– Goście teraz chętnie przeznaczają więcej pieniędzy na wyjście do restauracji – mówi Wojciech Lewandowski, menedżer ds. franczyzy i sprzedaży Pierogarni Stary Młyn.

artykuł sponsorowany | 01.09.2021

Otwórz własny sklep z konopiami

Coffee Shop Poland to koncept biznesowy oparty na legalnych produktach konopnych. Asortyment sklepów konopnych, działających pod szyldem marki to wysokiej jakości testowane wyroby spożywcze z legalnej marihuany. / REKLAMA

pytanie tygodnia | 24.08.2021

Zdrowie się opłaca

– Mamy potencjał, aby zbudować marki, które staną się europejskimi, a może nawet światowymi czempionami w branżach przyszłości – mówi Piotr Buchalski, twórca sieci holistycznych spa.

pytanie tygodnia | 17.08.2021

Dwa to lepiej niż jeden

– Nawet 80 proc. naszych nowych franczyzobiorców decyduje się na otwarcie jednocześnie dwóch konceptów – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department i ŻarWok.

pytanie tygodnia | 11.08.2021

Restrukturyzacja uratowała firmę

– Mieliśmy kłopoty spowodowane lockdownami. Postępowanie sanacyjne umożliwiło nam ich rozwiązanie – mówi Adam Miłosiński, menedżer ds. rozwoju sieci franczyzowej Gatta.

pytanie tygodnia | 31.07.2021

Biznes w branży fashion

– Notujemy wzrosty obrotów w stosunku do czasu sprzed pandemii – mówi Wojciech Kalejta, dyrektor zarządzający Moodo.

pytanie tygodnia | 23.07.2021

Zarabiaj na wynajmie biur coworkingowych

– Biura są i nadal będą potrzebne. Tyle, że w elastycznej formie – mówi Michał Dorszewski, dyrektor franczyzy w IWG.

pytanie tygodnia | 14.07.2021

Biznes z niską inwestycją

– Zwrot z inwestycji w naszą pizzerię powinien nastąpić po 3-4 miesiącach – mówi Wojciech Goduński, który wprowadza na rynek nowy koncept Amori Pomodori.

pytanie tygodnia | 30.06.2021

Franczyza w ochronie środowiska

– Odbiorcą naszych usług jest praktycznie każdy przedsiębiorca, działający w Polsce – mówi Katarzyna Michniewska, prezes firmy consultingowej Project Zero Waste.

pytanie tygodnia | 15.06.2021

Zyski ze słońca

– Nasi najlepsi franczyzobiorcy podpisują 15-20 umów miesięcznie – mówi Grzegorz Jaworski, specjalista ds. sieci PVGE.

pytanie tygodnia | 02.06.2021

Ubezpieczenie ma znaczenie

O biznesie w branży ubezpieczeniowej rozmawiamy z Rafałem Walczakiem, dyrektorem ds. rozwoju Viviamo.

pytanie tygodnia | 22.05.2021

Mobilny agent

– Nie czekamy na klientów, to my jedziemy do nich – mówi Adam Hanusiak, właściciel marki Twoje Ubezpieczenia Mobilne.

pytanie tygodnia | 12.05.2021

Stawiamy na franczyzę

– Obecnie poszukujemy ponad 2 tys. kandydatów, którzy w różnych częściach kraju będą mogli prowadzić swój własny sklep pod szyldem Żabka – mówi Damian Rybak z Żabka Polska.

pytanie tygodnia | 02.05.2021

Czy to dobry czas na otwarcie biura nieruchomości?

– Agencje nieruchomości mają dzisiaj rewelacyjne warunki do rozwoju i zarabiania pieniędzy – twierdzi Krzysztof Badan, franczyzobiorca WGN.

pytanie tygodnia | 25.04.2021

Jak zarobić na diecie pudełkowej

– Catering dietetyczny okazał się covidoodporny – zapewnia Aneta Jaremkowska, franczyzodawczyni Fit & Food Catering.

pytanie tygodnia | 15.04.2021

Klienci inwestują w walutę

– Wielu Polaków likwiduje obecnie lokaty bankowe i inwestuje pieniądze w zakup waluty – mówi Marcin Latos, prezes zarządu Extrakantor.pl.

pytanie tygodnia | 06.04.2021

Biznes dla młodych i odważnych

Studiuje, jest młoda i pełna zapału. O pierwszym biznesie w bardzo młodym wieku opowiada Natalia Pigło, świeżo upieczona franczyzobiorczyni Lodolandii.

pytanie tygodnia | 30.03.2021

Rozwój mimo trudnych warunków

– Każdy powiat w Polsce jest na tyle dużym obszarem, że z powodzeniem można rozwijać na nim naszą franczyzę – mówi Anna Stasiuk z Edukido.

pytanie tygodnia | 22.03.2021

Dwa biznesy pod jednym dachem

– Połączenie dwóch konceptów pozwala poszerzyć ofertę i zoptymalizować koszty działalności – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department i ŻarWok.

2
3
4
5
następna  
ostatnia  

Franczyza i biznes. Wywiady z ekspertami.

Tu znajdziesz informacje z pierwszej ręki uzyskane bezpośrednio od ekspertów rynku franczyzy, menedżerów firm i przedsiębiorców.

Jak się nie wie, trzeba zapytać. Franczyzodawcy dzielą się tu przepisami na zarabianie. Dziennikarze portalu docierają do najciekawszych osób, fachowców od biznesu franczyzowego, żeby uzyskać odpowiedzi na nurtujące Was pytania:

Co tydzień kolejny ciekawy wywiad. „Pytanie tygodnia” to zawsze szczere odpowiedzi na trudne pytania o biznes.