Promocja potrwa do 1 maja. Przyczepy są gotowe do pracy.
Środa
07.03.2018
Właściciel firmy Wojtex daje rabat nowym franczyzobiorcom, którzy chcą zainwestować w gastronomiczny biznes na kółkach. Taniej można otworzyć m.in. lodziarnie i smażalnię ryb.
 

Wojtex to właściciel kilku marek gastronomicznych, m.in. pizzerii Biesiadowo. W swoim portfolio firma ma także koncepty, które można prowadzić w formacie przyczep gastronomicznych. Chętni na otwarcie mobilnego gastrobiznesu mają do wyboru: kawiarnie Coffeeloffee, lodziarnie Mangatto, smażalnie Rybkodajnia oraz markę Western Tortilla, specjalizującą się w sprzedaży tortilli w różnych smakach. Obecnie franczyzodawca proponuje nowym partnerom 10-procentową promocję na zakup przyczep.

Dzięki temu np. przyczepę Western Tortilla można kupić już za 34,2 tys. zł (zamiast 38 tys. zł). Podobnie kształtują się te kwoty w przypadku Rybkodajni. Przy lodziarni Mangatto kwota inwestycji zaczyna się obecnie od 40,5 tys. zł (zamiast 45 tys. zł). Z kolei regularna cena minimalna mobilnej kawiarni Coffeeloffee to 40 tys. zł – a po promocji 36 tys. zł.
Na nowych franczyzobiorców czeka obecnie około 60 gotowych przyczep – zachęca Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex. Przygotowania do otwarcie punktu sezonowego najlepiej zacząć jak najwcześniej. Zima to odpowiedni czas, by o tym pomyśleć. Już wtedy należy zadecydować, jakiego rodzaju działalność chcemy prowadzić w okresie letnim. To da nam też możliwość odpowiednio wczesnego znalezienia dobrej lokalizacji, która jest kluczem do sukcesu.
Promocja potrwa do 1 maja. Przyczepy są przygotowane do pracy. Przykładowo mobilna kawiarnia Coffeeloffee ma ekspres do kawy, filtry do wody, młynek, blender, wyciskarkę do soków, syfon do bitej śmietany, lodówkę. Wyposażenie mobilnej lodziarni to maszyna do lodów, gofrownica, witryna chłodnicza, lodówka, wyciskarka do soków, syfon do bitej śmietany. W przyczepie Western Tortilla jest grill, frytownica, nastawa chłodnicza, chłodziarka, bemar, zamrażarka.
Miesięczne opłaty franczyzowe w mobilnych formatach Wojtexu wynoszą od 500 do 800 zł.


POPULARNE NA FORUM

"Jedzenie na wagę" krok po kroku

Zastanawiam się nad otwarciem restauracji ,jedzenie z bemarów. Chciałabym wstępnie oszacować koszty takiego lokalu.Jak duży musi być? Ile kosztuje podstawowy...

1 wypowiedzi
ostatnia 23.01.2019
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

A widzę, że https://fitking.pl/trojmiasto/ planuje również ekspansje na Sopot, Gdynia i Elbląg (widzę to w narzędziach do analizy konkurencji).

21 wypowiedzi
ostatnia 21.01.2019
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Na pewno jest to opłacalne widać, że teraz 'bycie fit' jest modne, a z drugiej strony ludzie nie mają czasu gotować (kilkanaście godzin w pracy, później zamiast stać...

21 wypowiedzi
ostatnia 21.01.2019
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Ludzie coraz bardziej przywiązują wage do tego co jedzą więc modna sa teraz jakies ekokuchnie itd.

5 wypowiedzi
ostatnia 19.01.2019
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

BartS i jak zdecydowałeś się? Ja ciągle myślę od Dagrasso, ale też roważam Biesiadowo i New York Pizza Department. W te dwa pozostałe koncepty dużo niższe koszty...

2 wypowiedzi
ostatnia 22.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

Cześć, Zastanawiam się nad franczyzą Da Grasso, czy jakiś obecny franczyzobiorca mógłby się wypowiedzieć czy warto ? Jak współpraca z centralą ? Atmosfera tejże...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.11.2018
Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018