gastronomia

z kraju | 23.01.2019

Zaproszenie na kawę

Jedna z największych polskich sieci kawiarni planuje w tym roku otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych.

Jedna z największych polskich sieci kawiarni planuje w tym roku otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych.

z kraju | 07.01.2019

Sushi ma się dobrze

Koku Sushi w ubiegłym roku otworzyło sześć lokali. Ile trzeba zainwestować w sushi-bar lub restaurację?

z kraju | 04.01.2019

Gastronomia rozsmakowała się we franczyzie

Gastronomia jest ciągle najmocniej rozwijającą się branżą we franczyzie. W ubiegłym roku w tym segmencie rynku przybyło 25 nowych sieci.

z kraju | 31.12.2018

Nowa burgerownia we franczyzie

Mastergrupa, która rozwija sieć pizzerii Stopiątka, wchodzi w koncept z burgerami.

mój franchising | 30.12.2018

Biznes na spółkę z bratem

Jacek i Krzysztof Kulwasowie prowadzą 10 placówek pod marką Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab. Jak się dzielą pracą?

z kraju | 28.12.2018

Pizzeria za małe pieniądze

Franczyzodawca zapewnia, że pizzerię Biesiadowo można otworzyć już za 42 tys. zł.

z kraju | 20.12.2018

Rożek z pizzą

Pizza w kształcie rożka to specjalność nowego konceptu Pizza Contenta. Jak nową franczyzę przyjmie polski rynek?

z kraju | 18.12.2018

Złote Łuki w drodze do celu

McDonald’s ma chrapkę na pół tysiąca lokali w Polsce. Jest już całkiem blisko celu.

z kraju | 15.12.2018

Kawiarnia na rowerze

Ponad połowa rowerowych kawiarni Bike Cafe pracuje też poza sezonem wiosenno-letnim. Już wkrótce franczyzodawca zaproponuje licencjobiorcom nową formę współpracy.

z kraju | 11.12.2018

Licencja w stylu PRL

Setka Bar wkrótce otwiera trzeci lokal własny. Szuka też lokalizacji dla pierwszej placówki franczyzowej. Ile trzeba zainwestować w restaurację w stylu PRL?

z kraju | 08.12.2018

Przepis na pizzę

W tym roku sieć Da Grasso otworzyła 12 nowych lokali. Mniej niż miała w planach. Dlaczego?

pytanie tygodnia | 04.12.2018

Gastronomia wychodzi na ulice

– Polacy zaczynają preferować handel uliczny. Dotyczy to również gastronomii – uważa Damian Gosławski, kierownik działu rozwoju New York Hot Dog.

z kraju | 03.12.2018

Licencja na patelni

Według franczyzodawcy Naleśnikarni Gramofon lokal serwujący naleśniki najlepiej sprawdzi się w miastach liczących od 60 tys. mieszkańców. Czy na tak prostym menu da się zarobić?

pytanie tygodnia | 27.11.2018

Do wyboru, do smaku

– Kończymy pracę nad trzecim konceptem gastronomicznym – mówi Marcin Ciesielski, właściciel Mastergrupy.

z kraju | 22.11.2018

Kawa po ukraińsku

Ukraiński koncept kawiarniany wchodzi na polski rynek. Czy poradzi sobie z konkurencją?

z kraju | 20.11.2018

Frytki ruszają w Polskę

Frytki Belgijskie zmierzą się wkrótce z konkurencją w Warszawie. Franczyzodawca w grudniu otwiera pierwszą placówkę w stolicy.

mój franchising | 07.11.2018

Smaczna inwestycja

Franczyzobiorcy Biesiadowa zainwestowali w branżę, której zupełnie nie znali. Od siedmiu lat karmią mieszkańców Skarżyska-Kamiennej swoją pizzą.

mój franchising | 04.11.2018

Marzenie o kawiarni

Anna Stefańczyk obserwowała rozwój konceptu Organic Coffee & more od momentu jego powstania. Aż w końcu sama zdecydowała się otworzyć ekokawiarnię.

z kraju | 31.10.2018

Ambitne plany

Franczyzodawca marek Lodolandia & Kołacz na Okrągło oraz Bafra Kebab chce podwoić liczbę placówek do ponad 1 tysiąca.

2
3
4
5
następna  
ostatnia  

ZOBACZ W KATALOGU

7 Street – Bar & Grill
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Bosko- Lody Produkcji Własnej
Browar Pinta
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili
Chop Chop Lody Tajskie
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Crema Caffe
Cukiernia Fit Cake
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niezłe Bydło
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Contenta
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Sbarro
Seta Disco, Seta Bistro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tairoll
Tel Aviv
Telepizza
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia