gastronomia

gastronomia | 15.02.2020

Dowozy rosną w siłę

Polacy są coraz bardziej wygodni i coraz mniej chce im się gotować. Zwłaszcza niedziele niehandlowe przysłużyły się mocno gastronomii i rynkowi dowozów jedzenia.

Polacy są coraz bardziej wygodni i coraz mniej chce im się gotować. Zwłaszcza niedziele niehandlowe przysłużyły się mocno gastronomii i rynkowi dowozów jedzenia.

gastronomia | 04.02.2020

Lody sycylijskie we franczyzie

Nowa marka lodowa SiGelato zadebiutuje na rynku franczyzowym. Sieć lodziarni będzie budować jeden z największych franczyzodawców w Polsce.

gastronomia | 30.01.2020

Pizzeria ze wsparciem

Speedy Romano ma już pierwszych franczyzobiorców. Na start licencjodawca zaproponował im korzystne warunki inwestycji.

gastronomia | 29.01.2020

Jak otworzyć pierogarnię?

Na restaurację z pierogami potrzebny jest duży lokal w centrum miasta, atrakcyjnym i dla turystów, i dla mieszkańców.

gastronomia | 24.01.2020

Mała gastronomia, dobry biznes

Robert Lehmann przetrwał trudne chwile i dziś z sukcesem prowadzi dwie placówki pod szyldem Kurcze Pieczone.

gastronomia | 20.01.2020

Otwieramy restaurację gruzińską

Chinkalnia chce mieć w Polsce kilkadziesiąt lokali. Ile pieniędzy potrzeba na inwestycję?

gastronomia | 18.01.2020

Ile kosztuje McDonald's?

Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?

gastronomia | 16.01.2020

Inwestycja w wegańskie burgery

Tomasz Ziarkowski postawił na kuchnię wegańską i zainwestował we franczyzę marki Krowarzywa. Jak idzie mu biznes?

gastronomia | 13.01.2020

Zarabiamy na wiśniówce

Bar, w którym jest serwowany tylko jeden trunek? Franczyzodawca marki Wiśniewski przekonuje, że to opłacalny biznes.

gastronomia | 11.01.2020

Jak przetrwać zimę w lodziarni

Carte d’Or Cafe zamierza otwierać lodziarnie w lokalach przyulicznych. Z czego wynika ta decyzja?

gastronomia | 11.01.2020

Biznes bez cukru

Słodycze, które nie tuczą i są zdrowe to specjalność konceptu Fit Cake. Firma zamierza rozwijać sieć franczyzową zarówno w Polsce, jak i za granicą.

gastronomia | 08.01.2020

Pizzeria pod klucz

– Wprowadziliśmy nowy model pizzerii, w formacie kontenera gastronomicznego, który dostarczamy gotowy do pracy – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department.

gastronomia | 05.01.2020

Lodziarnie przez cały rok

Wytwórnia Lodów Polskich „u Lodziarzy” pracuje nad takim modelem współpracy, który pozwoli franczyzobiorcom prowadzić sprzedaż przez cały rok.

gastronomia | 03.01.2020

Kebab w wersji premium

Koncept Stodoła Kebap & Grill chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Serwuje go w eleganckiej wersji.

gastronomia | 31.12.2019

Trzy historie, jeden franczyzodawca

Zanim Anna Dziedzic, Kamil Ozdobiński i Maciej Rozumski zainwestowali we franczyzę, sprawdzili m.in. ceny u konkurencji oraz wiarygodność franczyzodawcy. Test wypadł pomyślnie.

gastronomia | 30.12.2019

Zarabiamy na cateringu dietetycznym

Z diet pudełkowych korzystają już nie tylko mieszkańcy dużych miast. W małych miejscowościach również nie brakuje zainteresowanych cateringiem dietetycznym.

gastronomia | 29.12.2019

Franczyza dla każdego

– Mamy wśród franczyzobiorców pracowników korporacji, księgową czy przedsiębiorców, którzy mają też inne biznesy – mówi Rafał Kościuk, twórca konceptu Fit Cake.

gastronomia | 25.12.2019

Licencja na tajwańską herbatkę

Wyspę z bubble tea można otworzyć za 50 tys. zł netto. Czy z takim asortymentem da się zarobić nie tylko latem?

gastronomia | 23.12.2019

Spaghetti międzykontynentalnie

Otwarcia w Kalifornii i Dubaju – ten rok sieć Makarun Spaghetti and Salad może zaliczyć do udanych. Dla franczyzobiorców przygotowała też nowe możliwości współpracy.

2
3
4
5
następna  
ostatnia  

ZOBACZ W KATALOGU

7 Street – Bar & Grill
Anjuna Ice Pops
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
Bó Burger
Bosko- Lody Produkcji Własnej
Carte d’Or Cafe
Chicken Kebab
Chilli Mili
Chinkalnia Restauracja Gruzińska
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Crazy Bubble
Cukiernia Fit Cake
Da Grasso
DIETdrive
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Drewno i Ogień
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Falla
Fit Kurier
Fitnezja Catering Dietetyczny
Fresh Pizza
Fruitisimo
Gruby Benek
Jabeerwocky® Craft Beer
Jenn’s Burger & More
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kotlet w Bułce
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Kurcze Pieczone
La Donuteria
Lafaye
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Marsjano
Lviv Handmade Chocolate
Makarun
Mango Vegan Street Food
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mr Hamburger
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Olimp
Panda Ramen
Pierogarnia Stary Młyn
Pierogarnie
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Piramid Pizza
Pizza Cezar
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Restauracje Sphinx
Sea Food Bar&Market
Seta Disco, Seta Bistro
Setka Restauracja Polska
Sevi Kebab
So! Coffee
Speedy Romano
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Stodola Kebap & Grill
Subway
Sushi Royal
Tel Aviv
The William Wallace whisky bar & restaurant
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Wiśniewski
Zapiekankarnia - Zapiekanki Premium
Zdrowa Krowa Slow Food Fast