Na wiosnę przybędzie naleśników
Obecnie w sieci Nasz Naleśnik działa 12 punktów, z których większość, bo aż 10, prowadzona jest przez franczyzobiorców. Firma ma też swoją placówkę w Cheltenham w Anglii. Już niebawem do sieci dołączą kolejne naleśnikarnie. Pierwsza, z sześciu nowych naleśnikarni, zostanie otwarta w lutym na warszawskim osiedlu Bemowo. Oprócz niej na przełomie marca i kwietnia w stolicy przybędą jeszcze dwa punkty Naszego Naleśnika. Nowe naleśnikarnie zostaną otwarte również we Włocławku, Szczecinie, Poznaniu, a na początku przyszłego roku do sieci dołączy naleśnikarnia w Radomiu.
- Od jakiegoś czasu nasza firma bardzo dynamicznie się rozwija. Na przestrzeni 2-3 miesięcy powstanie w całym kraju aż sześć nowych punktów, a to jeszcze nie koniec. Prowadzimy zaawansowane rozmowy z nowymi franczyzobiorcami, którzy są zainteresowani otworzeniem placówek Naszego Naleśnika w m.in. w Nowym Sączu i Wrocławiu - mówi Barbara Knap, menedżer ds. rozwoju sieci Nasz Naleśnik. - Zmiany zaszły też w menu Naszego Naleśnika. Pojawił się Express Nasz Naleśnik, danie serwowane głównie na wynos osobom spieszącym się. Niedługo swój debiut będzie miał też Pancake, podawany na słodko naleśnik amerykański. Oprócz tego klienci mogą wybierać spośród 79 różnych rodzajów naleśników.
Całkowite koszty otworzenia naleśnikarni Nasz Naleśnik wahają się w granicach 65-100 tys. zł, w zależności od wielkości i stanu lokalu. Opłata wstępna wynosi 15 tys. zł, a opłata miesięczna to 500 zł. Nasz Naleśnik przewiduje również opłaty na fundusz marketingowy w wysokości 1-2 proc. obrotu, ale będą one pobierane dopiero od momentu, gdy do sieci będzie należeć 15-20 punktów. Firma zapewnia pomoc w znalezieniu odpowiedniego lokalu oraz jego przystosowaniu do rozpoczęcia działalności i wyposażeniu. Lokal powinien mieć wielkość od 40 do 100 m2. Franczyzobiorca oraz jego pracownicy mają zapewnione bezpłatne szkolenie, które pozwoli sprawnie zarządzać prowadzoną naleśnikarnią. Nasz Naleśnik udostępnia także materiały reklamowe.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...