Na wiosnę przybędzie naleśników

Obecnie w sieci Nasz Naleśnik działa 12 punktów.
Piątek
29.01.2010
Sieć Nasz Naleśnik powiększa się o kolejne placówki. Pierwsze otwarcia nastąpią już w lutym.
 

Obecnie w sieci Nasz Naleśnik działa 12 punktów, z których większość, bo aż 10, prowadzona jest przez franczyzobiorców. Firma ma też swoją placówkę w Cheltenham w Anglii. Już niebawem do sieci dołączą kolejne naleśnikarnie. Pierwsza, z sześciu nowych naleśnikarni, zostanie otwarta w lutym na warszawskim osiedlu Bemowo. Oprócz niej na przełomie marca i kwietnia w stolicy przybędą jeszcze dwa punkty Naszego Naleśnika. Nowe naleśnikarnie zostaną otwarte również we Włocławku, Szczecinie, Poznaniu, a na początku przyszłego roku do sieci dołączy naleśnikarnia w Radomiu.

- Od jakiegoś czasu nasza firma bardzo dynamicznie się rozwija. Na przestrzeni 2-3 miesięcy powstanie w całym kraju aż sześć nowych punktów, a to jeszcze nie koniec. Prowadzimy zaawansowane rozmowy z nowymi franczyzobiorcami, którzy są zainteresowani otworzeniem placówek Naszego Naleśnika w m.in. w Nowym Sączu i Wrocławiu - mówi Barbara Knap, menedżer ds. rozwoju sieci Nasz Naleśnik. - Zmiany zaszły też w menu Naszego Naleśnika. Pojawił się Express Nasz Naleśnik, danie serwowane głównie na wynos osobom spieszącym się. Niedługo swój debiut będzie miał też Pancake, podawany na słodko naleśnik amerykański. Oprócz tego klienci mogą wybierać spośród 79 różnych rodzajów naleśników.

Całkowite koszty otworzenia naleśnikarni Nasz Naleśnik wahają się w granicach 65-100 tys. zł, w zależności od wielkości i stanu lokalu. Opłata wstępna wynosi 15 tys. zł, a opłata miesięczna to 500 zł. Nasz Naleśnik przewiduje również opłaty na fundusz marketingowy w wysokości 1-2 proc. obrotu, ale będą one pobierane dopiero od momentu, gdy do sieci będzie należeć 15-20 punktów. Firma zapewnia pomoc w znalezieniu odpowiedniego lokalu oraz jego przystosowaniu do rozpoczęcia działalności i wyposażeniu. Lokal powinien mieć wielkość od 40 do 100 m2. Franczyzobiorca oraz jego pracownicy mają zapewnione bezpłatne szkolenie, które pozwoli sprawnie zarządzać prowadzoną naleśnikarnią. Nasz Naleśnik udostępnia także materiały reklamowe.

(mak)


Magdalena Krocz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa