Toruńska Pierogarnia w Poznaniu
- Pierogarnia łączy tradycyjne jedzenie z ciepłym wystrojem, a wszystko to za rozsądną cenę. Jest to lokal, który odwiedzają zarówno młodzi jak i osoby w podeszłym wieku, co z punktu widzenia prowadzenia restauracji jest kluczem do sukcesu – twierdzi Maciej Podlaszewski, przedstawiciel Pierogarni Stary Młyn.
Ostatnim uruchomionym lokalem jest restauracja w Poznaniu. Jej powierzchnia wynosi 270 m2, z czego zaplecze kuchenne zajmuje 80 m2. W poznańskiej Pierogarni pracuje 25-30 osób. Franczyzobiorca wcześniej prowadził sieć sklepów z obuwiem oraz był współwłaścicielem klubokawiarni. - Nasz partner decyzję o podjęciu współpracy podjął po odwiedzeniu jednej z Pierogarni w Toruniu – dodaje Maciej Podlaszewski.
Przewidywana suma inwestycji w punkt Pierogarni zależy od rozmiarów lokalu oraz nakładu prac potrzebnych do przystosowania go do odpowiednich standardów. - Jeśli myślimy o restauracji, która przez kilka lat ma działać na odpowiednim poziomie i przynosić zadowalające zyski powinniśmy zainwestować kwotę rzędu 150-500 tys. zł – mówi Łukasz Kowalski, manager do spraw franchisingu. Do tego dochodzi jeszcze kwota licencji, która wynosi 35 tys. zł. Od potencjalnych partnerów nie oczekuje się doświadczenie w gastronomi. Franczyzodawca pomaga znaleźć lokal, daje wsparcie w trakcie jego remontu, szkoli pracowników restauracji i gwarantuje wyłączność terytorialną. Umowa franczyzowa zawierana jest na okres sześciu lat.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Ministerstwo Sprawiedliwości powołało zespół ds. Franczyzy, a w Katowicach paneliści dyskutowali, jak regulować, żeby nie zniszczyć rynku.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali