Dziurawa sieć załatana
Otwarcie restauracji Nordsee we wrocławskiej galerii Sky Tower to już drugie podejście tej firmy do podboju polskiego rynku lokali z morskimi przysmakami. Pierwszy debiut miał mieć miejsce pod koniec 2005 roku, jednak spektakularnego wejścia nie było. Przedstawiciele firmy chcieli wtedy otworzyć 20 – 30 restauracji, gdyż na tyle określali potencjał rynku.
Nordsee posiada obecnie ponad 410 placówek własnych oraz franczyzowych w Europie Środkowowschodniej, przez co jest największą siecią restauracji rybnych na naszym kontynencie. Chcąc objąć pozycję lidera w tej branży w Polsce firma będzie musiała wyprzedzić sieć nadmorskich fast-foodów Capitana Olsena oraz North Fish z ponad 30 lokalami na koncie.
Wyłącznym przedstawicielem niemieckiej sieci restauracji rybnych w Polsce została Grupa Impel. W ramach grupy została już powołana spółka Rest & More należąca do Impel Catering, która będzie odpowiedzialna za rozwój placówek w naszym kraju.
- Marka Nordsee już od wielu lat działa z powodzeniem między innymi w Niemczech, Austrii, Czechach, czy na Słowacji. Od niedawna restauracje są także w Bułgarii i Rumunii. Cieszymy się, że wprowadziliśmy tę markę również do Polski – mówi Marek Hołówko, prezes zarządu spółki Rest&More.
W restauracjach Nordsee klienci mogą skosztować m.in. sałatek, dań obiadowych oraz wrapów. Oczywiście wszystkie pozycję są przygotowanych z ryb i owoców morza. - Pojawienie się Nordsee na naszym rynku niewątpliwie wzbogaci ofertę gastronomiczną i da klientom możliwość większego wyboru dań rybnych – dodał Marek Hołówko.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali