Alternatywa dla świątecznego obżarstwa
Bary należące do franczyzobiorców prowadzą działalność gastronomiczno-edukacyjną. Klienci mogą kupić w nich soki owocowe i warzywne, sałatki oraz kanapki. Pomysłodawcą konceptu jest dr Marek Bardadyn, ekspert w dziedzinie odchudzania i odżywiania. Właściciel marki zajmuje się organizacją wczasów odchudzających w luksusowych ośrodkach SPA oraz oferuje catering dietetyczny w największych polskich miastach. Do dwóch wcześniej działających lokali w grudniu dołączyły bary w Centrum Handlowym Janki i w M1 w Markach.
Najatrakcyjniejszymi lokalizacjami są właśnie centra handlowe i biurowce. Poszukujemy partnerów z miejscowości powyżej 50 tys. mieszkańców. W przypadku lokalu w galerii handlowej w strefie food court minimalna powierzchnia wynosi 20 m2, zaś dla wyspy sprzedażowej ok. 10 m2. W drugim przypadku inwestycja w bar zamyka się w kwocie 43 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 5 proc. od obrotu.
- Przedsiębiorcy mogą liczyć na pomoc w poszukiwaniu lokalu. Otrzymujemy wiele ofert od renomowanych galerii handlowych. Taka lokalizacja minimalizuje sezonowość, poza tym zdrowy styl życia i odżywiania towarzyszy nam przez 12 miesięcy, bez względu na porę roku. W pakiecie franczyzowym przekazujemy receptury produktów diety strukturalnej, organizujemy szkolenia dla pracowników lokalu oraz zamieszczamy prezentację baru franczyzobiorcy na oficjalnej stronie marki Dr Bardadyn – wymienia Aleksandra Urbańska, menedżer ds. rozwoju sieci franczyzowej.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali