Grill na starówce i w galerii
7th Street Bar&Grill całkiem niedawno informowało o otwarciach dwóch lokali w Zabrzu i Olsztynie. Tym samym sieć zakończyła ubiegły rok z sześcioma restauracjami. Wraz z początkiem nowego roku zapowiadane kolejne otwarcia. Nowe restauracje pojawią się w Słupsku, Olkuszu i Gdyni, ale wszyscy, którzy chcą zjeść amerykańskie potrawy, m.in. grillowana karkówka, żeberka w sosie musztardowo-miodowym, burgery oraz kawałki kurczaka w chrupiącej panierce, będą musieli na nie jeszcze trochę poczekać.
- Otwarcie restauracji w Słupsku i Olkuszu zaplanowane jest na koniec trzeciego kwartału 2014 roku, natomiast otwarcie restauracji w Gdyni w połowie IV kwartału – mówi Łukasz Błażejewski, odpowiedzialny za rozwój sieci 7th Street Bar&Grill. - Restauracja w Słupsku znajduje się w Centrum Handlowym Jantar w strefie przyległej do food court, w Gdyni wybrane zostało niedawno otwarte Centrum Handlowe Riviera, która jest obecnie największym centrum handlowym na Pomorzu. Restauracja w Olkuszu zlokalizowana będzie w samym sercu olkuskiego rynku, który niedawno został zrewitalizowany.
Franczyzobiorcy 7th Street otrzymują od właściciela marki wsparcie w negocjacjach umowy najmu, biorą udział w szkoleniu na temat sposobu przygotowania potraw. Mają także zapewnioną ciągłość dostaw 80 proc. towarów spożywczych niezbędnych do przygotowania dań. W ramach umowy franczyzowej istnieje możliwość nieodpłatnego użyczenia sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o wartości 20 tys. zł.
- Zgłaszają się do nas właściciele lokali oraz zarządcy centrów handlowych z informacją o wolnych lokalach i jeżeli franczyzobiorca jest z danego miasta, przedstawiamy mu propozycję konkretnej lokalizacji – dodaje Łukasz Błażejewski.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...