Grill na starówce i w galerii
7th Street Bar&Grill całkiem niedawno informowało o otwarciach dwóch lokali w Zabrzu i Olsztynie. Tym samym sieć zakończyła ubiegły rok z sześcioma restauracjami. Wraz z początkiem nowego roku zapowiadane kolejne otwarcia. Nowe restauracje pojawią się w Słupsku, Olkuszu i Gdyni, ale wszyscy, którzy chcą zjeść amerykańskie potrawy, m.in. grillowana karkówka, żeberka w sosie musztardowo-miodowym, burgery oraz kawałki kurczaka w chrupiącej panierce, będą musieli na nie jeszcze trochę poczekać.
- Otwarcie restauracji w Słupsku i Olkuszu zaplanowane jest na koniec trzeciego kwartału 2014 roku, natomiast otwarcie restauracji w Gdyni w połowie IV kwartału – mówi Łukasz Błażejewski, odpowiedzialny za rozwój sieci 7th Street Bar&Grill. - Restauracja w Słupsku znajduje się w Centrum Handlowym Jantar w strefie przyległej do food court, w Gdyni wybrane zostało niedawno otwarte Centrum Handlowe Riviera, która jest obecnie największym centrum handlowym na Pomorzu. Restauracja w Olkuszu zlokalizowana będzie w samym sercu olkuskiego rynku, który niedawno został zrewitalizowany.
Franczyzobiorcy 7th Street otrzymują od właściciela marki wsparcie w negocjacjach umowy najmu, biorą udział w szkoleniu na temat sposobu przygotowania potraw. Mają także zapewnioną ciągłość dostaw 80 proc. towarów spożywczych niezbędnych do przygotowania dań. W ramach umowy franczyzowej istnieje możliwość nieodpłatnego użyczenia sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o wartości 20 tys. zł.
- Zgłaszają się do nas właściciele lokali oraz zarządcy centrów handlowych z informacją o wolnych lokalach i jeżeli franczyzobiorca jest z danego miasta, przedstawiamy mu propozycję konkretnej lokalizacji – dodaje Łukasz Błażejewski.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Kultowy Laska z „Chłopaki nie płaczą”, czyli Tomasz Bajer zjechał pół świata w poszukiwaniu pomysłu na siebie. Wybrał Polskę i własną firmę SzkoleniePDR.pl – gdzie dziś wraz ze wspólnikiem naprawia i szkoli innych, jak usuwać wgniecenia z karoserii samochodów.
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali