Smok Wawelski spróbuje slow-foodu
W dniu otwarcia krakowską restaurację Bobby Burger w kilka godzin odwiedziło ponad 200 osób. Uruchomiony w stolicy małopolski punkt to ósma placówka sieci.
- To pierwszy punkt tej marki w Małopolsce. Firma planuje dynamiczny rozwój w oparciu o system franczyzowy we wszystkich miastach wojewódzkich. Kraków to miasto studentów, turystów i fanów street-foodu, w którym życie nocne toczy się bardzo intensywnie. Dla nas to wymarzone warunki – mówi Michał Brzemiński, dyrektor ds. rozwoju sieci.
Restauracja BB znajduje się w centrum Krakowa, w nowoczesnym budynku Angel City, naprzeciwko Galerii Krakowskiej i blisko Dworca Głównego. Lokal będzie czynny codziennie do późnych godzin nocnych.
Do tej pory pod szyldem Bobby Burger otwarto siedem restauracji w Warszawie. Na celowniku są kolejne miasta wojewódzkie: Rzeszów, Olsztyn, Katowice, Łódź, Trójmiasto i Wrocław. Koszt inwestycji w placówkę tej sieci waha się w granicach 90-150 tys. zł.
- Zainwestowane w biznes środki powinny zwrócić się najpóźniej po półtora roku, choć zwykle okres zwrotu trwa nieco krócej, ok. 12 miesięcy – twierdzi Michał Brzemiński.
Mimo to franczyzodawca radzi, by partnerzy zabezpieczyli się w środki finansowe, które pozwolą pokrywać bieżące koszty w pierwszym kwartale od otwarcia.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali