Kawiarenki i lodziarnie we franczyzie

Chcemy otwierać małe kawiarenki o powierzchni do 40 m2, w których będzie można napić się aromatycznej kawy oraz zjeść pysze desery lodowe. Koszt w pełni wyposażonej kawiarenki to 59 tys. zł netto.
Łukasz Przygoda, właściciel sieci Lody Przygoda & Lavazza
Wtorek
11.10.2016
Oprócz przyczep z lodami zamierzamy otwierać też małe kawiarnie – mówi Łukasz Przygoda, właściciel sieci Lody Przygoda & Lavazza.
 

Sezon lodowy za nami. Jak go pan ocenia?
Zakończyliśmy sezon z 60 punktami franczyzowymi. Mogliśmy otworzyć ich znacznie więcej, jednak postawiliśmy na atrakcyjność lokalizacji. Nie zależy nam na ilości a na jakości i dobrej a przede wszystkim długotrwałej współpracy.

Jakie macie plany na kolejny sezon?
Stawiamy na rozwój małych lokali do 40 m2. Będą to małe kawiarnie, gdzie będzie można napić się aromatycznej kawy oraz zjeść pysze desery lodowe. Sami będziemy wyposażać te lokale w maszyny do lodów, ekspres do kawy, gofrownicę oraz meble. Koszt w pełni wyposażonej kawiarenki to 59 tys. zł netto. Kawiarenkę można mieć już za 17 tys. zł. Na pozostałą część inwestycji pomożemy naszym franczyzobiorcom uzyskać atrakcyjny kredyt bankowy. Poza tym nie zamierzamy zwalniać tępa, jeśli chodzi o rozwój sieci przyczep gastronomicznych. W pełni wyposażoną można już kupić za 58 tys. zł netto. Osoby które podpiszą z nami umowę do końca tego roku otrzymają gratis 10 kg mieszanki lodowej oraz tablet do szybkiej komunikacji z hurtownią. Branża lodziarska rozwija się coraz szybciej. Ze względu na ocieplenie klimatu nasze lato jest coraz gorętsze, a za tym idzie większe spożycie lodów. Naszym franczyzobiorcom zapewniamy wyłączność terytorialną. Dlatego osoby zainteresowane współpracą z naszą firmą powinny już dzisiaj pomyśleć o zawarciu z nami umowy, aby w sezonie cieszyć się zyskami.

Ile trzeba czekać na zwrot z inwestycji w przyczepę gastronomiczną?
Zainwestowane pieniądze franczyzobiorca zazwyczaj odzyskuje już po trzech miesiącach. Sprzedaż lodów to biznes sezonowy, ale jeśli trafi się w dobrą lokalizację, to przez kilka miesięcy można zarobić tyle, że zimą można już tylko odpoczywać.

Rozmawiała Anna Smolińska


ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa