Domino’s Pizza

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Domino’s Pizza, założona w 1960r. przez Tom’a Monaghan’a jest światowym liderem w dostawie pizzy, dostarczając dziennie ponad milion sztuk pizzy na całym świecie. Sieć odniosła sukces na 90 rynkach i ma na koncie ponad 15 tys. lokali – w Polsce planuje otworzyć 200-300 pizzerii. Domino’s oferuje swoim franczyzobiorcom sprawdzony i przetestowany koncept oraz dostęp do know-how, nad którym codziennie pracuje ponad 200 tys. pracowników.
Od lat Domino’s doskonali się w przygotowywaniu i dostarczaniu najlepszej pizzy. Nigdy jednak nie idzie na kompromis w kwestii jakości produktów co skutkuje wysokim poziomem satysfakcji klientów oraz gwarantuje powtarzalność zakupu. Swoim franczyzobiorcom oferuje unikalny, dopasowany do potrzeb klienta model biznesowy.
JEDNOSTKI WŁASNE
42
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
24
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU

INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Zależy nam na Twoim sukcesie:
- Oferujemy wsparcie marketingowe (m.in. kampanie ATL, reklama on-line 365 dni w roku) zwiększające liczbę zamówień w Twojej pizzerii,
- Zapewniamy bieżące wsparcie (np. scentralizowane zakupy gwarantujące najniższe ceny) oraz dajemy Ci dostęp do naszych gotowych rozwiązań (m.in. autorski system konwersji gwarantujący powtarzalność zakupu, system umożliwiający monitoring efektywności pracowników Twojej pizzerii w czasie rzeczywistym),
- Pracujemy na wspólny sukces, dlatego system rozliczeń jest nastawiony na Twój rozwój i wzrost.
Zapewniamy Ci wszystko czego potrzebujesz na starcie:
- Oferujemy szybkie i bezproblemowe rozpoczęcie działalności - pomożemy w selekcji lokalizacji uwzględniając efektywność strefy dostaw i optymalizację kosztów pracowniczych oraz zaplanujemy Twój lokal tak, aby zoptymalizować przygotowanie pizzy. Wdrożymy unikalny system do zarządzania pizzerią Domino’s Pulse ®w pełni zintegrowany z systemem zamówień on-line, z funkcją śledzenia zamówień przez klienta,
- Zapewniamy wsparcie, sprawdzoną strategię i gotowy plan działania – oferujemy kompleksowe szkolenie w lokalu Domino’s Pizza przed otwarciem własnej pizzerii oraz pomoc w opracowaniu indywidualnej całorocznej strategii marketingowej, dopasowanej do Twojej lokalizacji,
- Ograniczymy do minimum ryzyko na starcie – zapewniamy indywidualne wsparcie w prowadzeniu własnej pizzerii w pierwszych tygodniach po otwarciu. Pomożemy Ci przejść sprawnie przez cały proces i na każdym kroku jesteśmy do Twojej dyspozycji,
- Oferujemy rabaty i upusty dopasowane do potrzeb każdego kandydata.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
Minimalna kwota inwestycji: 95 tys. euro (kwota inwestycji uzależniona jest m.in. od posiadania własnego lokalu oraz przewidywanych kosztów adaptacji wynajmowanego lokalu).
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Jaki powinien być franczyzobiorca Domino’s Pizza?
- Entuzjasta pizzy,
- z doświadczeniem we własnym biznesie (min. 3 lata lub z doświadczeniem w gastronomii),
- posiadający doświadczenie w zarządzaniu zespołem,
- nastawiony na wzrost i rozwój własnego biznesu,
- gotowy do osobistego zaangażowania w prowadzenie pizzerii,
- gotowy do nauki i otwarty na zmiany,
- bezkompromisowy w kwestii najwyższej jakości produktów i poziomu obsługi klienta,
- mile widziane osoby posiadające własny lokal.
Osoby posiadające własny lokal:
- Preferowana powierzchnia lokalu wynosi 80-120 mkw.,
- wymagania techniczne: zasilanie 85 kW, kanał wentylacyjny wyciągowy.
Osoby nie posiadające własnego lokalu:
- Zapewniamy pomoc w doborze i poszukiwaniu lokalizacji,
- posiadamy również własne lokale gotowe do rozpoczęcia działalności franczyzowej.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
DP Polska S.A.
ul. Słomińskiego 19, lok. 508, 00-195 Warszawa
(22) 209 00 99
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Michał Niedbała michal.niedbala@dominospizza.pl tel. 502 193 287
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma DP Polska S.A. (ul. Słomińskiego 19, lok. 508, 00-195 Warszawa). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Domino’s Pizza oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie entuzjascipizzy.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.
Przez trzy dni targów, na dwóch piętrach Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie, kilka tysięcy gości wybierało pomysły na własny biznes.
Największe polskie i zagraniczne marki będą miały swoje stoiska na Targach Franczyza, które 18-20 października odbędą się w Warszawie.
W pizzerię Domino's Pizza trzeba zainwestować minimum 95 tys. euro. Na co franczyzobiorca może w zamian liczyć?
15. Targi Franczyza za nami. Po nich czas na katowickie targi Pomysł na firmę. Ich kolejna edycja już wiosną.

Kukurydza w różnych smakach to menu nowego konceptu franczyzowego Crazy Corn.
Sylwia Diaków-Hrycyk prowadzi cztery restauracje pod szyldem McDonald's, Karolina Sokół trzy. Jaką drogę przeszły, zanim zostały franczyzobiorczyniami Złotych Łuków?
Studiuje, jest młoda i pełna zapału. O pierwszym biznesie w bardzo młodym wieku opowiada Natalia Pigło, świeżo upieczona franczyzobiorczyni Lodolandii.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” spodziewa się dobrego sezonu. Wchodzi w niego m.in. z nowym formatem lodziarni.
Sieć Sushi Bistro jest obecne na rynku od 7 lat, szybko stało się warszawskim liderem w dziedzinie przygotowania sushi w dostawie, oraz zamówień on-line.

Jaki jest popyt na zdrowe słodycze? Franczyzodawca Ciacho bez Cukru zapewnia, że spory – co przekłada się na powodzenie biznesu.
– Połączenie dwóch konceptów pozwala poszerzyć ofertę i zoptymalizować koszty działalności – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department i ŻarWok.
Przychody firmy gastro-kurierskiej Stava w styczniu 2021 roku były rekordowe – sprzedaż osiągnęła poziom 2 mln zł. Firma otwiera oddziały w kolejnych miastach i rekrutuje franczyzobiorców.
Kurczak z rożna nie wystraszył się pandemii. Pomimo lockdownu gastronomii, punkty Kurcze Pieczone cały czas pracują.
Lodolandia rozpoczyna przygotowania do sezonu wiosenno-letniego i nawiązuje współpracę z osobami, które szukają pomysłu na dochodowy biznes.
Branża gastronomiczna od wielu miesięcy mierzy się z kryzysem. Ale są marki, które się przed nim obroniły.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Otwieramy firmę cateringową, sklep Żabki, lodziarnię, prywatną szkołę podstawową, sklep monopolowy oraz salon urody.
Flip, wynajem, a może inwestycja deweloperska? Możliwości zarabiania w branży nieruchomości jest sporo.
Dofinansowanie dla firmy można otrzymać obecnie z kilku źródeł. Sprawdź skąd i ile pieniędzy możesz pozyskać.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.