United Chicken

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

United Chicken to sieć restauracji serwująca kurczaka w panierce typu „crispy”

 

Czym się wyróżniamy?

  • Naszego kurczaka przygotowujemy na miejscu w każdej z naszych restauracji
  • Stosujemy panierkę na bazie pieprzu cayenne ze zbilansowaną pikantnością, która wzmacnia aromat świeżego kurczaka. Panierka opracowana tylko dla United Chicken.
  • Standardy doboru dostawców, gwarantują najwyższą jakość produktów oraz niepowtarzalny smak. Dzięki optymalizacji systemu dostaw mięso nigdy nie podlega mrożeniu ani przetwarzaniu, dzięki temu jest wyjątkowo soczyste i świeże.

 

Zwracamy dużą uwagę na szczegóły, dlatego oferowane produkty są dopracowane w każdym calu. Efekt finalny jest wynikiem szeregu niezwykle istotnych kwestii:

  • Panierka przygotowywana na bazie unikatowej mieszanki naturalnych przypraw,
  • Wysokiej jakości technologia przyrządzania
  • Unikalna technika marynowania
  • Zautomatyzowany system sterowania smażalnicami
  • Zawsze świeży kurczak z atestowanych hodowli od lokalnych dostawców
  • Wyjątkowa soczystość mięsa w chrupiącej panierce

To wszystko sprawia, że produkty United Chicken są najwyższej jakości i gwarantują ten sam, znakomity i niepowtarzalny smak w każdej z naszych restauracji.

 

JEDNOSTKI WŁASNE

1

JEDNOSTKI FRANCZYZOWE

9

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

Jesteś solidną, kreatywną i zmotywowaną osobą, która posiada doświadczenie w zarządzaniu oraz realizacjach przedsięwzięć biznesowych?   Właśnie takich partnerów poszukujemy. Nie wymagamy doświadczenia w gastronomii. Koncept United Chicken wpiera franczyzobiorcę w zakresie:

 

Uruchomienia restauracji

  • Analiza potencjału lokalizacji
  • Wyposażenie i wystrój wnętrza
  • Doradztwo w zakresie wyboru i sposobu finansowania sprzętu
  • Wsparcie w uzyskaniu odpowiednich zgód i opinii

 

Działań operacyjnych:

  • Zapewnienie pełnych łańcuchów logistycznych
  • Negocjacje z dostawcami
  • Zarządzanie asortymentem oraz optymalizacja food cost
  • Testowanie i wprowadzanie nowych produktów
  • Analiza efektywności sprzedaży
  • Szkolenia pracowników
  • Doradztwo w zakresie finansowania inwestycji przy optymalizacji kapitału
  • Dostaw opakowań

 

Marketingu

  • Tworzenie i zarządzanie Master Planem promocji
  • Rozwój portfolio produktowego
  • Planowanie kampanii promocyjnych oraz produkcja narzędzi
  • Zarządzanie komunikacją marki w internecie (SocialMedia, serwis internetowy)
  • Bieżąca analiza oraz ocena efektywności sprzedaży

 

Kontrola jakości

  • Audyty operacyjne
  • Szkolenia dla pracowników
  • Kontrola dostawców oraz weryfikacja jakości produktów
  • Raporty dla franczyzobiorców

PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

  • Przygotowanie lokalu – po stronie franczyzobiorcy
  • Jednorazowa opłata wstępna do 8 000 zł netto
  • dzierżawa sprzętu kluczowego ok. 2 500 zł netto/mc lub zakup sprzętu
  • opłata marketingowa 800 zł netto miesięcznie

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

minimalna powierzchnia lokalu w zależności od umiejscowienia:

  • lokal higt street: min 60-100 m2 (w zależności od kształtu)
  • lokal Foodcourt: ok. 50 m2
  • lokal z drivem: ze strefą drive min 150-180m2

Wymagania techniczne:

  • moc przyłączeniowa 45-85 kW
  • wentylacja 28-30 wymian na godz.; 3000 m3/godz
  • dopuszczalne obciążenie 500 kg/m2

wymagania ogólne:

  • brak bezpośredniego sąsiedztwa innych restauracji typu fast-food
  • możliwość oznakowania lokalu/budynku
  • konieczna toaleta lub możliwość wykonania
  • wentylacja mechaniczna

Znasz branże gastronomiczną? Pracowałeś lub pracujesz nadal w sektorze gastro? Zgłoś się do nas a my przygotujemy indywidualną ofertę franczyzową z wykorzystaniem w dużej części zaplecza kuchennego (w celu minimalizowania kosztów).

Uważasz, że oferta Twojego lokalu jest niepełna, brakuje czegoś nowego? Skontaktuj się z nami – przedstawimy ofertę uzupełnienia Twojego menu o produkty dla klienta typu fast-food.


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

United Chicken Sp. z o.o.

ul. Jana Pawła II 14, 62-300 Września

694 615 717


franczyza@unitedchicken.pl

unitedchicken.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do United Chicken.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.