TelePizza otwiera nowe lokale
Dotychczas hiszpańska sieć TelePizza rozwijała się w Polsce wyłącznie w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców. Otwarcie restauracji TelePizza w Giżycku, Puławach i Zamościu stanowi element nowej strategii rozwoju w Polsce. Aktualnym celem TelePizzy jest otwierania pizzerii w miastach liczących ok. 40 tys. mieszkańców.
Zainteresowanie TelePizzy mniejszymi miastami wynika ze zmieniającej się sytuacji na rynku gastronomii w Polsce. W całym kraju jest ok. 60 tys. punktów gastronomicznych, z czego tylko 10 proc. jest zrzeszonych w sieciach. Według GfK Polonia w najbliższych latach nastąpią zmiany strukturalne na rynku i pojedyncze lokale zostaną zastąpione przez restauracje sieciowe. Taka sytuacja będzie szczególnie widoczna w mniejszych miastach gdzie pozycja markowych sieci gastronomicznych dopiero się kształtuje.
- Aktualnie wartość rynku gastronomicznego w Polsce szacowana jest na ok. 17 mld. zł i według prognoz ekonomicznych na najbliższe lata będzie ona rosnąć o ok. 5-7 proc. rocznie. Chcemy wykorzystać dobrą koniunkturę i rozbudować sieć TelePizza w mniejszych miastach – mówi Sławomir Rogoziński, dyrektor ds. rozwoju marki TelePizza
Aktualnie TelePizza posiada ok. 103 lokali.
(mk)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...