Pralinka z tradycją
Od kiedy Chocoffee istnieje na rynku?
Tradycje firmy sięgają roku 1927, kiedy to mój dziadek Władysław Sikora zdał egzamin mistrzowski i otworzył swoją pierwszą piekarnię-cukiernię. Tradycje kontynuował jego syn Leon Sikora, który w Świdnicy przez ponad 40 lat prowadził własną cukiernię. Ja z kolei przejąłem biznes i przekształciłem go w roku 2005 w obecnie funkcjonującą czekoladziarnię. Dziś działamy pod szyldem Chocoffee Świdnicka Manufaktura Czekolady i jako Chocoffee tworzymy sieć kameralnych pijalni czekolady w całym kraju.
Co znajduje się w Państwa ofercie?
Możliwie prosta forma łączy się z najwyższą jakością produktów. Dotyczy to czekolady i czekoladek, które produkujemy, ale także kawy i innych wyrobów, które chcielibyśmy w przyszłości sprzedawać pod naszym logo. Staramy się też stworzyć choć jedną charakterystyczną pralinkę dla każdego lokalu. W Świdnicy jest to pralinka świdnicka, we Wrocławiu wrocławska, a w Poznaniu, będzie to może pralinka „Poznańskie koziołki”.
Jakie Chocoffee ma plany dotyczące rozwoju?
Myślimy o 5-7 otwarciach w roku 2008. Ile ich będzie – dziś trudno określić. Nasze punkty powstają najczęściej w dużych miastach. Z doświadczenia jednak wiemy, że czekoladziarnia w małym mieście bardzo dobrze się rozwija, łatwiej jej bowiem zaistnieć i wyróżnić się na tle innych lokali. Myślimy też o tym, by przekazać każdemu z franczyzobiorców część czekoladowej produkcji. Lokal, na którego zapleczu produkuje się czekoladę ma tę magiczną moc, której brak zwykłym kawiarenkom.
rozmawiał (mdk)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...