Gruby Benek "Odkryciem Roku 2009"
Sieć pizzerii Gruby Benek, której właścicielem jest firma BDB Ascalcin Poland, została uhonorowana prestiżowym tytułem „Odkrycie Roku 2009” w konkursie „Laur Konsumenta”. Konkurs organizowany jest przez grupę Media Partner. Jest to sondaż, który ma za zadanie wskazać najpopularniejsze marki w kraju. Ankiety przeprowadzane są wśród konsumentów w całej Polsce. Tytuł „Odkrycia Roku” jest potwierdzeniem dobrej opinii o danym produkcie i jednocześnie może być traktowany, jako jego zbiorowa rekomendacja. W tym roku odbyła się już piąta edycja konkursu, w której wyłoniono zwycięzców w prawie 300 kategoriach.
- Tytuł „Odkrycia Roku 2009”, to potwierdzenie zaufania, jakim obdarzają nas klienci. Ta nagroda utwierdza nas w przekonaniu, iż to co robimy, robimy dobrze - mówi Ilona Jakubowska dyrektor działu marketingu i PR firmy BDB Ascalcin Poland.- Dla naszych franczyzobiorców, jest to kolejny dowód, że jesteśmy firmą godną uwagi i podjęcia współpracy.
Gruby Benek, to blisko 50 restauracji na terenie całego kraju. Sieć ma swoją placówkę w Berlinie, prowadzone są również rozmowy z kontrahentami z Czech. Do końca roku firma planuje otworzyć jeszcze 20 lokali. Średni koszt uruchomienia pizzerii Gruby Benek wynosi ok. 50 do 80 tys. zł. Firma nie pobiera opłat bieżących, funkcjonuje jedynie opłata wstępna w wysokości 5 tys. zł.
(mak)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Żabka ma rekordową liczbę franczyzobiorców, inne sieci franczyzowe też nie spoczywają na laurach. Przegląd tygodnia 22-28 czerwca.
Marcowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Dowiedz się, w którą franczyzę zainwestować, jak zarabiać w internecie oraz jakie biznesy chętnie otwierają kobiety. Bilet na Targi Franczyza gratis!
Otwieranie biznesu na obczyźnie często jawi się jako przeszkoda nie do pokonania. Tymczasem wielu osobom to się udało – ze wsparciem franczyzodawców.
Mykola i Yana Maksymiv od półtora roku prowadzą we Wrocławiu pizzerię Gruby Benek. Jak układa im się współpraca z franczyzodawcą?
Sobota 16 października to ostatni dzień Targów Franczyza 2021. Skorzystajcie z okazji, przyjdźcie do Pałacu Kultury i Nauki i wybierzcie biznes dla siebie!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...