Presto w Łomży
- Cieszymy się, że zasięgiem obejmujemy coraz odleglejsze rejony Polski – mówi Izabella Borowska, dyrektor ds. rozwoju sieci Presto. – Łomża to jedno z większych miast województwa podlaskiego i mamy nadzieję, że wkrótce nasze lokale pojawią się w kolejnych miejscach tego regionu. Restauracja w Olkuszu będzie natomiast pierwszym lokalem sieci na południu kraju, skąd mamy coraz więcej zapytań od potencjalnych franczyzobiorców.
Wszystkie lokale Presto prowadzone są przez franczyzobiorców. W menu restauracji jest m.in. spaghetti bolognese i carbonara, lasagne, cannelloni, sałatka caprese oraz duży wybór pizzy.
- Nie brakuje też potraw bardziej wykwintnych np. carpaccio z polędwicy wołowej, zupy z owoców morza czy polędwicy w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem – mówi Jolanta Ruszczyk, franczyzobiorczyni restauracji w Łomży.
Osoba, która chciałaby zostać franczyzobiorcą sieci Presto powinna posiadać minimum 140 tys. zł na remont i wyposażenie lokalu. Opłata wstępna jest ustalana indywidualnie i wynosi 12-16 tys. zł. W trakcie współpracy franczyzodawca pobiera opłatę bieżącą w wysokości 1-2 tys. zł miesięcznie oraz opłatę na fundusz marketingowy - 200 zł. Ponadto franczyzobiorca powinien dysponować lokalem o powierzchni minimum 110 m2.
Presto Pizzeria-Trattoria jest członkiem Polskiej Organizacji Franczyzodawców.
(smoli)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Anna Bachowska przez długie lata pracowała w korporacji. Od kilku lat czerpie satysfakcję z biznesu, dzięki któremu zarabia pieniądze i ma czas dla rodziny.
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Stokrotka proponuje nowym partnerom dofinansowanie w wysokości do 1 mln zł.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
W majowym numerze „Własny Biznes FRANCHISING” odkrywamy m.in. tajniki sukcesu w biznesie motoryzacyjnym, finansach, a także opisujemy biznesy, w które chętnie inwestują młode mamy. Dowiedź się, ile płaci się za franczyzę i jak wygląda zarządzanie bez szefa.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali