Presto w Łomży
- Cieszymy się, że zasięgiem obejmujemy coraz odleglejsze rejony Polski – mówi Izabella Borowska, dyrektor ds. rozwoju sieci Presto. – Łomża to jedno z większych miast województwa podlaskiego i mamy nadzieję, że wkrótce nasze lokale pojawią się w kolejnych miejscach tego regionu. Restauracja w Olkuszu będzie natomiast pierwszym lokalem sieci na południu kraju, skąd mamy coraz więcej zapytań od potencjalnych franczyzobiorców.
Wszystkie lokale Presto prowadzone są przez franczyzobiorców. W menu restauracji jest m.in. spaghetti bolognese i carbonara, lasagne, cannelloni, sałatka caprese oraz duży wybór pizzy.
- Nie brakuje też potraw bardziej wykwintnych np. carpaccio z polędwicy wołowej, zupy z owoców morza czy polędwicy w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem – mówi Jolanta Ruszczyk, franczyzobiorczyni restauracji w Łomży.
Osoba, która chciałaby zostać franczyzobiorcą sieci Presto powinna posiadać minimum 140 tys. zł na remont i wyposażenie lokalu. Opłata wstępna jest ustalana indywidualnie i wynosi 12-16 tys. zł. W trakcie współpracy franczyzodawca pobiera opłatę bieżącą w wysokości 1-2 tys. zł miesięcznie oraz opłatę na fundusz marketingowy - 200 zł. Ponadto franczyzobiorca powinien dysponować lokalem o powierzchni minimum 110 m2.
Presto Pizzeria-Trattoria jest członkiem Polskiej Organizacji Franczyzodawców.
(smoli)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...