Bary wegetariańskie na licencji
Obecnie firma posiada dwa własne punkty na terenie Gdańska i Sopotu. W pierwszym półroczu 2010 w Gdańsku-Wrzeszczu zostanie otwarta pierwsza jednostka franczyzowa. Została już zawarta umowa najmu i trwają prace projektowe. Natomiast pod koniec 2010 roku ma zostać uruchomiona trzecia placówka własna Bioway w centrum Gdyni.
Przez ostatnie dwa lata firma skupiała się na dopracowaniu konceptu Bioway.
- Pracowaliśmy nad identyfikacją wizualną, ulepszeniem menu i wprowadzeniem rozwiązań przyspieszających tempo obsługi klienta - mówi Przemysław Ciernioch z firmy PCManagement, współtwórcy koncepcji barów wegetariańskich Bioway. - Efekt tej pracy można zobaczyć w dwóch barach znajdujących się w centrum Gdańska i Sopotu. Wypracowane przez nas know-how jesteśmy gotowi przekazać franczyzobiorcom. Mamy już pierwszych zainteresowanych.
Przedstawiciele firmy wychodzą z założenia, że restauracji nie da się dobrze prowadzić na odległość, dlatego w Trójmieście planują rozwijać sieć własną, a poza nim mają powstawać bary na zasadach franczyzy.
- Oprócz rozwoju sieciowego bardzo zależy nam na promowaniu idei zdrowego odżywiania się. Nie zmuszamy do wegetarianizmu i nie negujemy tzw. „mięsożerców” - mówi Przemysław Ciernioch. - Staram się ich raczej zachęcić do zdrowych nawyków. Chętnie współpracujemy z lokalnymi organizacjami promującymi zdrowy styl życia.
Obecnie trwają poszukiwania nowych lokalizacji w miastach liczących min. 80 tys. mieszkańców. Franczyzobiorca przystępujący do sieci powinien dysponować lokalem o powierzchni powyżej 150 m2 w centrum miasta oraz kapitałem w wysokości od 300 do 600 tys. zł.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...