Bary wegetariańskie na licencji
Obecnie firma posiada dwa własne punkty na terenie Gdańska i Sopotu. W pierwszym półroczu 2010 w Gdańsku-Wrzeszczu zostanie otwarta pierwsza jednostka franczyzowa. Została już zawarta umowa najmu i trwają prace projektowe. Natomiast pod koniec 2010 roku ma zostać uruchomiona trzecia placówka własna Bioway w centrum Gdyni.
Przez ostatnie dwa lata firma skupiała się na dopracowaniu konceptu Bioway.
- Pracowaliśmy nad identyfikacją wizualną, ulepszeniem menu i wprowadzeniem rozwiązań przyspieszających tempo obsługi klienta - mówi Przemysław Ciernioch z firmy PCManagement, współtwórcy koncepcji barów wegetariańskich Bioway. - Efekt tej pracy można zobaczyć w dwóch barach znajdujących się w centrum Gdańska i Sopotu. Wypracowane przez nas know-how jesteśmy gotowi przekazać franczyzobiorcom. Mamy już pierwszych zainteresowanych.
Przedstawiciele firmy wychodzą z założenia, że restauracji nie da się dobrze prowadzić na odległość, dlatego w Trójmieście planują rozwijać sieć własną, a poza nim mają powstawać bary na zasadach franczyzy.
- Oprócz rozwoju sieciowego bardzo zależy nam na promowaniu idei zdrowego odżywiania się. Nie zmuszamy do wegetarianizmu i nie negujemy tzw. „mięsożerców” - mówi Przemysław Ciernioch. - Staram się ich raczej zachęcić do zdrowych nawyków. Chętnie współpracujemy z lokalnymi organizacjami promującymi zdrowy styl życia.
Obecnie trwają poszukiwania nowych lokalizacji w miastach liczących min. 80 tys. mieszkańców. Franczyzobiorca przystępujący do sieci powinien dysponować lokalem o powierzchni powyżej 150 m2 w centrum miasta oraz kapitałem w wysokości od 300 do 600 tys. zł.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Kultowy Laska z „Chłopaki nie płaczą”, czyli Tomasz Bajer zjechał pół świata w poszukiwaniu pomysłu na siebie. Wybrał Polskę i własną firmę SzkoleniePDR.pl – gdzie dziś wraz ze wspólnikiem naprawia i szkoli innych, jak usuwać wgniecenia z karoserii samochodów.
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali