Dzisiaj otwarcia, jutro biesiada
Jej operator rozwija też koncept Crazy Piramid Pizza.
- Obecny rok jest dla sieci pizzerii Biesiadowo bardzo owocny - mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy Wojtex, która jest operatorem sieci. - Mamy podpisanych już 46 umów franczyzowych, a w najbliższym czasie zostaną otwarte kolejne lokale, m.in. w Warszawie, Grodzisku Mazowieckim, Wołominie, Ostrowcu Świętokrzyskim, Sosnowcu i Chełmie.
Operator Biesiadowo kontynuuje negocjacje z kolejnymi partnerami. Zdaniem Goduńskiego największą przeszkodą dla potencjalnych franczyzobiorców sieci są problemy lokalowe, związane z wysokimi stawki wynajmu. Rekompensują to jednak stosunkowo niska kwota opłaty franczyzowej (1 tys. zł miesięcznie) oraz kwota inwestycji (ok. 40 tys. zł przy lokalu ok. 80 m2).
Wojtex rozwija także sieć Crazy Piramid Pizza. Pizzy w kształcie rożka można spróbować już w Aleksandrowie Łódzkim, Łodzi, Warszawie, w Głogowie, a także niebawem w Chełmie.
W marcu firma zdobyła certyfikat programu „Rzetelna Firma”, prowadzonego pod patronatem Krajowego Rejestru Długów. Inicjatywa promuje etyczne zasady prowadzenia biznesu i skupia firmy cieszące się dobrą opinią kontrahentów.
W dniach 18-19 maja firma Wojtex będzie uczestnikiem targów gastronomicznych Food-To-Go w Krakowie. Na imprezie prezentowane są systemy z segmentu małej gastronomii i jedzenia „na wynos”.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...