Pizza zgodna z planem
Plan z początku roku został zrealizowany, ale operator sieci, Wojciech Goduński, wcale nie zamierza zwalniać tempa. W przyszłym tygodniu Biesiadowo zanotuje kolejnych osiem otwarć. Pizzerie powstaną m.in. w Warszawie, Zamościu, Sycowie i Skarżysku-Kamienej.
Zdaniem Goduńskiego jego koncept zawdzięcza sukces przystępnym warunkom współpracy, jakie oferuje przedsiębiorcom. W przypadku lokalu o powierzchni około 80 m2 kwota inwestycji we własny biznes pod znakiem Biesiadowa wynosi ok. 40 tys. zł. Nie ma opłaty licencyjnej, a miesięczna opłata franczyzowa wynosi 1 tys. zł.
- Wszystkim kandydatom na franczyzobiorców, którzy do 15 listopada zdecydują się wejść do sieci, oferujemy upusty - mówi Goduński. - Przez pierwsze 3 miesiące partner zapłaci tylko połowę opłaty franczyzowej, a także uzyska 5 proc. rabatu na zakup sprzętu potrzebnego do wyposażenia lokalu.
Jak jednak twierdzi twórca Biesiadowa, podczas gdy światowa gospodarka budzi się do życia po spowolnieniu, gastronomia dopiero zaczyna odczuwać skutki kryzysu.
- Ludzie skrupulatnie liczą każdy wydany grosz, a wydatki na jedzenie w restauracjach są ograniczane w pierwszej kolejności - mówi przedsiębiorca. - My jednak nie odczuwamy zastoju. Biesiadowo ma ofertę na każdą kieszeń, zarówno jeśli chodzi o klientów, jak i franczyzobiorców. Już teraz partnerzy otwierają kolejne lokale naszej marki. W przyszłym roku chcemy otworzyć 20 pizzerii, a za pięć lat stać się liderem na rynku.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...