Rok na piątkę
Miniony rok upłynął w United Chicken pod znakiem otwarć. W listopadzie i grudniu zostały uruchomione kolejne placówki i na koniec 2010 roku sieć United Chicken liczyła pięć restauracji. Ten rok również rozpocznie się od otwarcia - nowa restauracja ruszy 8 stycznia.
- Bardzo intensywnie pracujemy nad otwarciami nowych restauracji. Pod koniec minionego roku udało nam się uruchomić dwie nowe restauracje. W połowie listopada ruszył United Chicken w galerii handlowej Agora w Bytomiu, a pod koniec miesiąca otworzyliśmy restaurację we Wrześni - mówi Aleksander Doktór z firmy United Chicken. - Trwają również ostatnie prace wykończeniowe w restauracji w Lesznie, która zostanie otwarta 8 stycznia. Nowy lokal to restauracja typu drive in przystosowana do obsługi zmotoryzowanych gości. Zlokalizowana przy stacji Lotos dwupoziomowa restauracja oferuje blisko 140 miejsc siedzących.
Inwestycję we własną restaurację United Chicken można zacząć dysponując co najmniej 400 tys. zł. W takiej kwocie powinny zamknąć się koszty przygotowania lokalu. Oczywiście wysokość inwestycji zależy od lokalizacji, stanu technicznego pomieszczeń oraz oferowanych produktów. Firma pomaga potencjalnym partnerom znaleźć najlepszą lokalizację, a później określić możliwości jej przystosowania do wymogów sieci.
- Jeżeli nasz partner stara się o miejsce w centrum handlowym lub galerii służymy mu naszym doświadczeniem i wsparciem merytorycznym podczas negocjacji - mówi Doktór. - Wspieramy naszych partnerów w całym procesie inwestycji oraz organizacji: pomagamy w procesie projektowania restauracji, dostarczamy cały sprzęt oraz wyposażenie dodatkowe, pomagamy w rekrutacji personelu, szkolimy managerów oraz pracowników szeregowych, uczymy jak zarządzać restauracją, tworzymy plan promocji otwarcia. Wiemy, że sukces naszego partnera to także nasz sukces i zdajemy sobie sprawę, że tworząc system franczyzowy musimy z naszymi partnerami współpracować jak jeden organizm, stąd tak duże zaangażowanie ze strony United Chicken.
Operatorem sieci United Chicken jest firma Lorien Foodservice, która od 15 lat dostarcza rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, projektowania i wyposażenia obiektów gastronomicznych.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...