Hamburger po śląsku
Mr Hamburger to sieć lokali typu fast food, na którą składa się obecnie 18 placówek franczyzowych oraz osiem własnych. Firma wywodzi się ze Śląska, a dokładniej z Chorzowa, gdzie w 1990 roku powstał pierwszy bar Mr Hamburger. Poza zarządzaniem siecią fast-foodów, firma zajmuje się także produkcją sosów oraz dystrybucją produktów gastronomicznych.
- Rok 2010 był czasem ekspansji naszej sieci na terenie całego kraju - podsumowuje Monika Czapińska, manager ds. franchisingu sieci Mr Hamburger. - W tym roku otworzyliśmy lokale daleko od siedziby firmy m.in w Łodzi, Poznaniu czy Bielsku Podlaskim. W dalszym ciągu zamierzamy rozwijać sieć głównie poprzez franczyzę. Zakładamy wzrost ilości placówek sieci o 10-15 nowych obiektów rocznie na terenie całej Polski.
Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 25 tys. zł. W ramach tej opłaty Mr Hamburger dostarcza miedzy innymi plakaty, ulotki, zewnętrzny napis podświetlany oraz logo i banery promocyjne. Koszt przystąpienia do sieci pokrywa również czynności związane przeprowadzeniem franczyzobiorcy przez cykl inwestycyjny wraz ze szkoleniami.
Mr Hamburger pomaga franczyzobiorcy w poszukiwaniu lokalizacji poprzez współpracę z centrami handlowymi oraz biurami nieruchomości. Preferowane są placówki położenie ściśle w centrach miast powyżej 50 tys. mieszkańców, centra handlowe oraz trasy drogowe o dużym nasileniu ruchu. Powierzchnia lokalu zależna jest od jego położenia i zaczyna się od 40 m2 w centrach handlowych do 80 m2 w pawilonach wolno stojących.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Stava wycenia rynek dowozów jedzenia, a Xtreme Fitness Gyms podpisuje Kodeks Dobrych Praktyk dla rynku franczyzy. Przegląd tygodnia 20-27 kwietnia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali