Próba generalna Leśnego Runa

Wzrost zysków franczyzobiorców Leśnego Runa w weekend majowy nie musi oznaczać sukcesu w trakcie EURO 2012. Biorąc pod uwagę atrakcyjne ceny biletów lotniczych, wielu kibiców rezygnuje z transportu autostradami, które ciągle pozostają w budowie.
Czwartek
10.05.2012
Majówka była ostatnim sprawdzianem przed EURO 2012. Oby bardziej udanym niż giełdowy debiut, kiedy akcje spółki straciły prawie połowę wartości.
 

Leśne Runo to koncept restauracji zlokalizowanych przy głównych arteriach komunikacyjnych kraju. Najwięcej zarabia w okresach wzmożonego ruchu turystycznego. Trudno więc byłoby wyobrazić sobie lepszą okazję do ostateczne sprawdzenia potencjału sieci przed EURO 2012, niż trwająca dziewięć dni majówka, podczas której Polacy wykorzystali pogodę i ruszyli w trasę.

Właściciele potraktowali długi weekend majowy jak końcowy sprawdzian przed mistrzostwami, a z wyników mogą być zadowoleni. Już pierwszego dnia, kiedy ruch na drogach był największy, obroty w restauracjach własnych Leśnego Runa były o ponad 40 proc. wyższe niż średnie dzienne przychody w kwietniu. Średnia z całego majowego weekendu pokazała 26 proc. wzrost sprzedaży. Porównując z kolei tegoroczną majówkę z analogicznym okresem ubiegłego roku przychody były prawie 10 proc. wyższe, a liczba gości, którzy odwiedzili restauracje w tym czasie wzrosła o 12 proc.

- Dłuższe weekendy są zawsze dla nas okresem wzrostu przychodów. Kilkudziesięcioprocentowy wzrost przychodów pierwszego dnia majówki pozwala bardzo optymistycznie patrzeć na sprzedaż, jaką zrealizujemy podczas EURO 2012, kiedy wzmożony ruch na drogach utrzymywać się będzie przez około miesiąc - mówi Paweł Jachowski, prezes Leśnego Runa.

Leśne Runo ma obecnie 15 lokali, z których pięć stanowi własność franczyzobiorców. Przed rozpoczęciem EURO 2012 spółka chce otworzyć trzy kolejne punkty. W ramach przygotowań do piłkarskich mistrzostw spółka odświeżyła menu w swoich restauracjach, a żeby wzmocnić swój rynkowy wizerunek, zadebiutowała na New Connect. Od pierwszego dnia notowań akcje spółki straciły jednak blisko połowę wartości.

(gum)


ZOBACZ W KATALOGU

7 Street – Bar & Grill
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Bosko- Lody Produkcji Własnej
Browar Pinta
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili
Chop Chop Lody Tajskie
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Crema Caffe
Cukiernia Fit Cake
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niezłe Bydło
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Contenta
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Sbarro
Seta Disco, Seta Bistro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia

POPULARNE NA FORUM

Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Na polskim rynku ostatnio pojawiły się piece do pizzy z firmy Moretti Forni. Prawdziwy top topów pieców do pizzy. Dostępne są tutaj

29 wypowiedzi
ostatnia 28.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

BartS i jak zdecydowałeś się? Ja ciągle myślę od Dagrasso, ale też roważam Biesiadowo i New York Pizza Department. W te dwa pozostałe koncepty dużo niższe koszty...

2 wypowiedzi
ostatnia 22.12.2018
Da Grasso - opinie o franczyzie ?

Cześć, Zastanawiam się nad franczyzą Da Grasso, czy jakiś obecny franczyzobiorca mógłby się wypowiedzieć czy warto ? Jak współpraca z centralą ? Atmosfera tejże...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.11.2018
Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018
Catering dietetyczny

Witam. Poszukuję franczyzy na catering dietetyczny ale nie interesuje mnie wersja gdy dostaję gotowe produkty . Mam wlasną firmę gastronomiczną i moge spokojnie sam o to...

1 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2018
Mc Donald zamyka 174 restauracje

Przecież McDonald's to nie tylko burgery. My często tam się umawiamy na kawę.

9 wypowiedzi
ostatnia 31.10.2018
Jedzenie na zamówienie

My w sumie rzadko zamawiamy jedzenie. Wolimy sami gotować.

8 wypowiedzi
ostatnia 31.10.2018
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Nie polecam współpracy z Lody Przygoda. Jeśli nie chcesz stracić kasy, to uważaj na tych byznesmenuf.

9 wypowiedzi
ostatnia 02.10.2018