Potraw wchodzących w skład diet wymyślonych przez dr Marka Bardadyna można spróbować w barach koktajlowych, zamówić w kateringu dietetycznym bądź na wczasach odchudzających.
Wtorek
29.05.2012
Dr Bardadyn zamierza uruchomić sieć barów koktajlowych w krajach arabskich.
 

Dr Marek Bardadyn to ekspert w dziedzinie odżywiania i autor Diety Strukturalnej. Swoim nazwiskiem firmuje bary koktajlowe, catering dietetyczny, wczasy odchudzające oraz książki zawierające diety. Pomysły na zdrowy styl życia dr Bardadyn rozpowszechnia za pomocą franczyzy. W Polsce działają na razie dwa franczyzowe bary koktajlowe, ostatni został otwarty w Bielsku-Białej. W planach jest otwarcie kolejnych placówek w miastach, które oferują usługi cateringu dietetycznego, a więc w Warszawie, Katowicach, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście i Szczecinie.

Dietetyk chce ze swoimi produktami wyjść również poza granice naszego kraju. Na celowniku są kraje arabskie.
- Prowadzimy już rozmowy dotyczące otwarcia barów koktajlowych Dr Bardadyn z partnerami w Arabii Saudyjskiej. Coraz śmielej zaczynamy również myśleć o rynku niemieckim, gdzie niebawem zostaną wydane książki z dietami dr Marka Bardadyna. Jeśli spotkają się z dobrym przyjęciem, to planujemy również tam rozwijać naszą sieć barów koktajlowych – opowiada Zuzanna Ploch, menedżer marki Dr Bardadyn.

Koszt inwestycji w bar koktajlowy uzależniony jest od powierzchni lokalu. Możliwości jest kilka. Franczyzobiorca może uruchomić wyspę w centrum handlowym, punkt w części gastronomicznej galerii handlowej, bądź restaurację przy ulicy. Bar można również otworzyć przy klubie fitness lub gabinecie kosmetycznym. Na otwarcie baru koktajlowego w centrum handlowym franczyzobiorca musi wydać ok 30-40 tys. Dostosowanie działającego już lokalu do wymagań sieci to koszt ok. 3 tys. zł.

Firma nie pobiera opłat za przystąpienie do sieci. Franczyzobiorca musi wnieść opłatę miesięczną, która wynosi 4 proc. obrotu netto. W zamian za to otrzymuje od sieci kompletne know-how wraz z recepturami diet. Może również liczyć na wsparcie w przygotowaniu i prowadzeniu baru Dr Bardadyn.

(mak)


Magdalena Krocz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa