Szejk na diecie
Dr Marek Bardadyn to ekspert w dziedzinie odżywiania i autor Diety Strukturalnej. Swoim nazwiskiem firmuje bary koktajlowe, catering dietetyczny, wczasy odchudzające oraz książki zawierające diety. Pomysły na zdrowy styl życia dr Bardadyn rozpowszechnia za pomocą franczyzy. W Polsce działają na razie dwa franczyzowe bary koktajlowe, ostatni został otwarty w Bielsku-Białej. W planach jest otwarcie kolejnych placówek w miastach, które oferują usługi cateringu dietetycznego, a więc w Warszawie, Katowicach, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście i Szczecinie.
Dietetyk chce ze swoimi produktami wyjść również poza granice naszego kraju. Na celowniku są kraje arabskie.
- Prowadzimy już rozmowy dotyczące otwarcia barów koktajlowych Dr Bardadyn z partnerami w Arabii Saudyjskiej. Coraz śmielej zaczynamy również myśleć o rynku niemieckim, gdzie niebawem zostaną wydane książki z dietami dr Marka Bardadyna. Jeśli spotkają się z dobrym przyjęciem, to planujemy również tam rozwijać naszą sieć barów koktajlowych – opowiada Zuzanna Ploch, menedżer marki Dr Bardadyn.
Koszt inwestycji w bar koktajlowy uzależniony jest od powierzchni lokalu. Możliwości jest kilka. Franczyzobiorca może uruchomić wyspę w centrum handlowym, punkt w części gastronomicznej galerii handlowej, bądź restaurację przy ulicy. Bar można również otworzyć przy klubie fitness lub gabinecie kosmetycznym. Na otwarcie baru koktajlowego w centrum handlowym franczyzobiorca musi wydać ok 30-40 tys. Dostosowanie działającego już lokalu do wymagań sieci to koszt ok. 3 tys. zł.
Firma nie pobiera opłat za przystąpienie do sieci. Franczyzobiorca musi wnieść opłatę miesięczną, która wynosi 4 proc. obrotu netto. W zamian za to otrzymuje od sieci kompletne know-how wraz z recepturami diet. Może również liczyć na wsparcie w przygotowaniu i prowadzeniu baru Dr Bardadyn.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Ile lat musi rosnąć choinka, żeby nadawała się do sprzedaży? I czy na plantacji choinek praca jest tylko w grudniu?
Kiedy krajowy rynek robi się za mały, franczyza może być kluczem do międzynarodowego sukcesu. Dowiedz się, jak rozwinąć biznes poza granicami Polski.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...