A.Blikle weryfikuje plany
Na początku ubiegłego roku, kiedy za sterami firmy stanął Łukasz Blikle, syn dotychczasowego prezesa zapowiadał, że słodycze A.Blikle trafią do szerszej dystrybucji. Produkty trwałe, o dłuższym terminie przydatności, miały pojawić się m.in. w delikatesach Bomi i innych sieciach supermarketów. Nowy prezes zmienił jednak zdanie i wraca do korzeni, czyli do rozwoju tradycyjnej sieci sprzedaży. Postanowił jednak nieco odświeżyć ich koncepcję i dostosować do szybszego trybu życia, zwłaszcza mieszkańców stolicy.
Nowy koncept cukierniczy swoją premierę będzie mieć latem. Zmiany dotyczą przede wszystkim menu, w którym pojawią się kanapki i croissanty oraz bogata paleta kaw z najwyższej półki. Nie zabraknie oczywiście tradycyjnych wypieków A.Blikle. Łukasz Blikle zapowiada, że kawa będzie droższa niż w największych sieciach kawiarni, ale za to niższe mają być ceny serwowanych ciastek i kanapek. We wszystkich lokalach ma być dostępna kawa na wynos.
Na potwierdzenie swoich słów prezes Blikle przywołuje wyniki badań, z których wynika, że klienci najchętniej odwiedzają cukiernie, do których mają najbliżej. Brak czasu i permanentny pośpiech sprawiają, że do kawiarni A.Blikle klienci zaglądają raczej przy specjalnych okazjach. Dlatego też prezes zapowiada rozwój sieci lokali. Jednak w tym roku przybędzie ich tylko kilka. Pod logo A.Blikle działa 10 franczyzowych cukierni oraz 16 kawiarni i cukierni działających w Warszawie i należących do firmy.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...