Piłkarski czerwiec w Piwiarniach Warki
Tomasz Klujew, kierownik ds. rozwoju lokali wizerunkowych Grupy Żywiec
Piwiarnia Warki zapowiadała, że na początku czerwca 2012 roku sieć ma liczyć 110 pubów. Czy udało się wywiązać z tej deklaracji?
Nie bez przyczyny wybraliśmy 2012 jako cezurę czasową, do której będziemy intensywnie rozbudowywać w Polsce sieć Piwiarni Warki. Do Polski, kraju piwa, przyjechały setki tysięcy kibiców, których powitaliśmy piwem Warka. 2012 rok jest dla nas bardzo intensywny, bo chcemy do jego końca osiągnąć poziom 100 piwiarni. Przypomnę, że obecnie po wszystkich dotychczasowych zmianach w sieci działa 96 Piwiarni. W czerwcu zostały uruchomione zgodnie z planem lokale w miastach gospodarzach EURO 2012 czyli we Wrocławiu, Gdańsku oraz w Gdyni. Czerwiec to także start kolejnych lokalizacji między innymi w Chorzowie, Legnicy, Biłgoraju. Uruchomienie tylu lokali było możliwe dzięki dobremu przyjęciu konceptu przez klientów i atrakcyjnym warunkom współpracy z naszymi franczyzobiorcami. Ukształtowana w toku już sześciu lat doświadczeń oferta franczyzowa obejmuje obecnie wiele obszarów funkcjonowania Piwiarni Warki, dobraną ofertę lokalu, wsparcie marketingowe i szkoleniowe oraz pakiet startowy.
Czy w ciągu najbliższych tygodni można spodziewać się w waszych lokalach dodatkowych ofert dla klientów, promocji, czy dłuższych godzin otwarć?
Polacy powoli, ale wyraźnie przejmują zachodni model spędzania wolnego czasu poza domem, zwłaszcza jeśli zapewni im się odpowiednią jakościowo ofertę. Piwiarnie taką ofertę mają - są już dziś postrzegane jako świetne miejsca do wspólnego oglądania widowisk sportowych, jak i wieczornych spotkań przy piwie ze znajomymi, zarówno wśród kobiet, jak i wśród mężczyzn. Co wieczór 96 lokali pod szyldem Piwiarni Warki gwarantuje coraz liczniejszej rzeszy klientów doskonałe piwo oraz emocje sportowe w swobodnej, pubowej atmosferze.
Czy liczycie, że czerwiec okaże się okresem zwiększonych obrotów w sieci? Na jakie wzrosty przychodów szacunkowo mogą liczyć franczyzobiorcy?
Liczymy, że dzięki zwiększonej frekwencji oraz działaniom promocyjnym w czerwcu sprzedaż piwa Warka w Piwiarniach wzrośnie minimum o 10 proc. To naprawdę sporo, biorąc pod uwagę, że cały polski rynek piwa w pierwszym kwartale 2012 wzrósł o ponad 2 proc.
Czy franczyza nadal pozostanie siłą napędową Piwiarni Warki?
Najbliższy rok to wprowadzenie pełnego modelu franczyzowego we wszystkich piwiarniach, uruchomienie wielu sieciowych akcji promocyjnych oraz kolejne otwarcia nowych lokali w całej Polsce. Przy okazji zapraszamy przyszłych franczyzobiorców już w październiku na Targi Franczyza 2012, gdzie na specjalnym stoisku przypominającym pub Piwiarni Warki będziemy mogli zaprezentować naszą pełną ofertę franczyzową.
Rozmawiał (gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...