W związku z tym, że punkty Yogen Früz są otwierane głównie w centrach handlowych franczyzobiorcy nie powinni obawiać się sezonowości
Czwartek
13.09.2012
Yogen Früz wkrótce otworzy swój drugi punkt franczyzowy. Mrożone jogurty polubiły głównie kobiety.
 

Wiele wskazuje na to, że już niebawem rozwój sieci punktów z mrożonymi jogurtami może ruszyć na dobre. Rozpoczęte przed rokiem przygotowania do ekspansji nad Wisłą to już trzecia próba podboju polskiego rynku. Tym razem masterfranczyzobiorca marki, firma Healthy Lifestyles Master Franchiser Polska, postawiła na systematyczne pozyskiwanie kolejnych partnerów. Na początku lipca lokal Yogen Früz pojawił się w Sopocie, a na przełomie września i października sieć powiększy się o placówkę franczyzową w Galerii Kociewskiej w Tczewie.

- Prowadzimy też zaawansowane rozmowy z kandydatem ze stolicy na temat uruchomienia punktu w okolicach Warszawy. Jest szansa, że powstanie on przełomie listopada i grudnia – mówi Anita Gagoś, pełnomocnik masterfranczyzobiorcy marki Yogen Früz w Polsce.

Choć mrożone jogurty to potrawa wciąż dość nowa jak na przyzwyczajenia polskiego konsumenta, operator Yogen Früz wierzy, że nawyki można zmienić.
- Yogen Früz pozycjonuje się jako zdrowa przekąska. Naszą grupę docelową stanowią głównie kobiety (70 proc.) w wieku 18-45 lat, świadome swojego stanu zdrowia i dbające o zdrową dietę. Ze względu na rosnące zainteresowanie wartością odżywczą i składem produktów spożywczych wśród konsumentów, w każdym z punktów znajdują się informacje o kaloryczności i właściwościach zdrowotnych jogurtów Yogen Früz – podkreśla Anita Gagoś.

Być może Yogen Früz trafił w odpowiedni moment, bo na polski rynek wchodzi coraz więcej „egzotycznych” konceptów. Jak choćby sieci oferujące bubble tea, koktajle herbaciane z dodatkiem jogurtu, mleka i rozmaitych smaków owocowych. Z pewnością poszerzą one świadomość klientów w Polsce. Czy zaostrzy się rywalizacja między firmami? Przedstawiciele Yogen Früz wątpią.

- Buble Tea z pewnością jest ciekawym konceptem, ale raczej nie widzimy zagrożenia, mając na uwadze naszą grupę docelową – mówi Anita Gagoś.

W październiku koncept Yogen Früz zagości na Targach Franczyza 2012.
- Jest to nasze pierwsze uczestnictwo w targach organizowanych przez PROFIT system. Mamy nadzieję, że dopisze frekwencja gości odwiedzających targi i zainteresowanych systemami franczyzowymi. Oczywiście oczekujemy ciekawych kontaktów, które będą ostatecznie sfinalizowane podpisaniem umów franczyzowych – dodaje Gagoś.

(gum)


Grzegorz Morawski
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa