Zaloguj się i zjedz
Jedna z najstarszych polskich sieci franczyzowych istnieje od 1990 roku. W 17 lokalach Mr Hamburger zlokalizowanych na południu kraju klienci mogą zamawiać frytki, cheeseburgery, tortille, zapiekanki i skrzydełka.
- W minionym roku opracowaliśmy nową linie dań Polskie Smaki. W odmienionym menu znalazła się m.in. kanapka z wołowiną grillowaną bezpośrednio przed podaniem. Nowością tej linii jest Mr Hot Dog. Innym przedsięwzięciem jest wprowadzenie w pierwszym kwartale 2013 roku darmowego bezprzewodowego internetu w restauracjach salą jadalną oraz umożliwienie klientom płacenia kartami kredytowymi w całej sieci – zapowiada Dariusz Kozorowski, manager ds. rozwoju sieci i franczyzy Mr Hamburger.
Do końca 2013 roku sieć chce skoncentrować się na otwarciach barów w województwie śląskim, opolskim i małopolskim. Ma wtedy powstać 10 nowych punktów. W najbliższym czasie ruszą fast foody w Pszczynie i Wiśle. Franczyzodawca preferuje lokale z witryną, najlepiej bez schodów, z możliwością wystawienia ogródka, które znajdują się przy głównych ulicach handlowych, w galeriach handlowych, a także obok stacji benzynowych, przy autostradach, drogach krajowych i ekspresowych.
- Koszty inwestycji są uzależnione od wielkości, stanu technicznego, początkowego przeznaczenia lokalu. Szacujemy je na około 90 tys. zł. Wycena dotyczy aranżacji lokalu o powierzchni całkowitej około 80 m2 z wydzieloną, klimatyzowaną salą jadalną. Wspomniana kwota zawiera również umeblowanie restauracji, sprzęt gastronomiczny, koszt projektu oraz sprzęt IT i nagłaśniający – wymienia Dariusz Kozorowski.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...