Wrzątek wspiera mrożonki
Debiut Loveyo miał miejsce w czerwcu 2011 roku w Galerii Krakowskiej. Kolejne lokale otwarto również na południu Polski: we Wrocławiu, Kielcach i Rzeszowie. Tylko dolnośląski bar zarządzany jest przez franczyzobiorcę.
- Pierwsza wyspa z mrożonymi jogurtami, kawą oraz sokami ze świeżych owoców pozwoliła na dopracowanie oferty. Punkt w Krakowie posłużył nam jako lokal wzorcowy, dzięki któremu poznaliśmy preferencje klientów. Lokalizacje w centrach handlowych są najbezpieczniejsze z punktu widzenia tego biznesu, bo pozwalają złagodzić efekt sezonowości – argumentuje Marcin Piwowarczyk, menedżer marki Loveyo.
Właściciel licencji wymaga od swoich partnerów pełnego zaangażowania w biznes. Inwestycja w bra Loveyo wynosi 120 tys. zł. Licencja kosztuje natomiast 10 tys. zł. Franczyzodawca zapewnia regularne dostawy surowców, pomoc w analizie wyników finansowych i identyfikacji obszarów do poprawy. Firma zajmuje się także negocjacją warunków umowy najmu pod lokal dla swoich franczyzobiorców.
- Obserwuję, że Polacy coraz częściej liczą kalorię spożywanych dań. Dotyczy to zarówno fast foodów jak i lodziarni. Naturalna żywność zyskuje sympatię klientów, dlatego rośnie liczba nowych konceptów gastronomicznych nastawionych na serwowanie zdrowych posiłków – zauważa Marcin Piwowarczyk.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali