Szybko, tanio, dużo
BambooBox to bary, w których można zamówić na miejscu lub na wynos dania kuchni orientalnej. – W dzisiejszych czasach klient chce zjeść tanio, szybko i dużo, a jeśli na dodatek decyduje się zamówić do domu lub do biura, oczekuje ekspresowej obsługi, co wiąże się z wyborem odpowiedniej lokalizacji – wyjaśnia Łukasz Florkiewicz, właściciel BambooBox.
W tym kontekście jest kilka lokalizacji, które sprawdzą się pod bar z chińszczyzną – osiedla, gdzie w dużym zagęszczeniu znajduje się duża liczba potencjalnych klientów, centra miast i galerie handlowe, gdzie natężenie ruchu kształtuje się na podobnym poziomie w ciągu całego dnia i okolice biurowców, gdzie zamówienia realizowane są najczęściej z dostawą do biur.
- Produkty dla franczyzobiorcy dostarczane są raz w tygodniu. Jeśli właściciel baru zgłasza zapotrzebowanie na dodatkowe produkty, te w ciągu 24 godzin zostaną mu dostarczone. Każdy z partnerów ma ponadto obowiązek prowadzenia ewidencji stanu magazynowego, dzięki czemu eliminujemy kwestie nagłego braku towaru – mówi Łukasz Florkiewicz.
Firma promuje swoje restauracje na Facebooku, gdzie ma już ponad 3 tysiące fanów. To dodatkowe narzędzie marketingowe pozwalające na informowanie klientów o dostępnych promocjach i zmianach w menu. Lokale własne BambooBox nie mają możliwości realizowania płatności kartą. - Współpracujemy z portalem PizzaPortal.pl, za pomocą którego klient ma możliwość płatności online. Oczywiście jeśli chodzi o płatność kartą na miejscu cały czas rozważamy tę opcję. Nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby franczyzobiorca wprowadził taką formę płatności, w końcu koszt utrzymania terminala spoczywa po jego stronie – komentuje Florkiewicz.
Jeden z lokali BambooBox działał do niedawna w Galerii Mokotów. Głównym powodem do zamknięcia restauracji był, jak mówi franczyzodawca, wzrost kosztów prowadzenia działalności.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...