Pizzeria w pasażu
Agnieszka Wiśniewska, manager ds. rozwoju sieci Appetime.
Dlaczego Appetime zdecydowało się na połączenie pizzerii i kebaba w jednym lokalu?
Każdy ma inne upodobania kulinarne, nawet jeżeli nie mówimy tu o wyrafinowanych daniach. Część osób przepada za pizzą, a część woli kebab. Po prostu, liczy się dobry, szybko dostępny produkt dla każdego. Zachodni styl stołowania się w lokalach szybkiej obsługi to trend, który rządzi w całej Europie, a bogate menu daje klientom większy wybór.
Ile barów udało się już wam uruchomić?
Pod koniec października ubiegłego roku otworzyliśmy pierwszą placówkę własną w Słupsku. Obecnie prowadzimy tego typu lokale także w Poznaniu i Gdańsku. W zeszłym roku rozpoczęliśmy również przygotowania oferty franczyzowej. Musieliśmy przygotować całe zaplecze merytoryczne oraz wypróbować biznes na sobie.
Czy poszukiwania franczyzobiorców już trwają?
Tak, właśnie rozpoczęliśmy pozyskiwanie pierwszych partnerów. Do końca roku planujemy otwarcie minimum pięciu barów franczyzowych, ale najpierw chcemy przekazać już prowadzone przez nas lokale. Poszukujemy osób, które przejmą od gotowe restauracje i poprowadzą je według naszych standardów. Stawiamy na jakość i dobrą, indywidualną współpracę z naszymi franczyzobiorcami, co wiąże się z poświęceniem im maksymalnej ilości czasu i uwagi.
Co zawiera się w pakiecie franczyzowym Appetime?
Myślę, że naszym istotnym atutem jest to, że oferujemy partnerom lokalizację w pasażach handlowych tworzonych przez Czerwoną Torebkę. Ciężko jest znaleźć lokal w odpowiednim miejscu, z parkingiem i w otoczeniu sklepów przyciągających potencjalnych klientów. Oczywiście nie jest to jedyna możliwość współpracy. Oferta jest przygotowana również dla osób posiadających lokal, jak i dla już funkcjonujących gastronomii, które chcą przyłączyć się do sieci. Kwestie remontu, zakupu wyposażenia i rekrutacji personelu bierzemy na siebie.
rozmawiał (boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...