Z ekranu na swoje
Nowo otwarta pizzeria Da Grasso w Tarnowie należy do Pawła Ciołkosza, aktora serialowego i teatralnego znanego z serialu „Wszystko przed nami” oraz filmu „Generał”.
- Już od dawna obserwuję rozwój sieci i zauważyłem, że pomimo ogólnej kiepskiej sytuacji ekonomicznej, Da Grasso cały czas rośnie i zdobywa nowych klientów. Dlatego, chociaż obecnie nie narzekam na brak ról i ciekawych propozycji, chcę mieć w zanadrzu także opcję, która zapewni mi niezależność, gdyby zdarzyło się, że telefon z kolejnymi propozycjami związanymi z moim wyuczonym zawodem nie zadzwoni – mówi nowy franczyzobiorca Da Grasso.
Aktor-przedsiębiorca podpisał umowę z siecią pod koniec listopada, a jego pizzeria ruszyła 24 lutego. Choć otwarcie lokalu franczyzowego przez rozpoznawalną osobę niesie niewątpliwe korzyści marketingowe, Magdalena Piróg, wiceprezes sieci Da Grasso, zaznacza, że dla niej lokal w Tarnowie jest tak samo ważny, jak każdy inny.
- Bardzo cieszymy się, że pan Paweł do nas dołączył. Jednak tak samo jak z jego pizzerii, cieszymy się z otwartych w tym roku punktów w Pabianicach i Olsztynie – zapewnia Piróg. W sieci Da Grasso działa ponad 200 pizzerii zlokalizowanych w 150 miastach.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...