Zdrowa alternatywa
Łódzka spółka Red Star Food Service, do której należy marka Sushi Kushi, wystartowała z nowym konceptem gastronomicznym. W sieci Zuperman klienci posilą się zupami - zarówno tradycyjnymi, polskimi, które według franczyzodawcy mają smakować „jak u mamy”, jak i bardziej egzotycznymi oraz orientalnymi propozycjami. Jednocześnie oferta lokali stanowić ma zdrową alternatywę w segmencie fast food.
Punkty Zuperman otwierane są zarówno jako stacjonarne lokale, jak również w formie mobilnych wózków gastronomicznych. O ich zaopatrzenie dba centralna kuchnia franczyzodawcy. Zlokalizowana w Łodzi placówka wysyła do punktów gotowy, pakowany próżniowo produkt. Na miejscu jest on odgrzewany i podawany klientom.
- Obecnie w sieci Zuperman działa jeden punkt własny i jeden franczyzowy. Jednak już w tej chwili mamy podpisane cztery umowy franczyzowe. W tym roku chcemy zawrzeć ich łącznie 10 – deklaruje Tomasz Jakubowski, właściciel sieci. – Nasze punkty będzie można odwiedzać w galeriach handlowych, na dworcach, targach, rynkach – słowem we wszelkich lokalizacjach o sporym natężeniu ruchu pieszego.
Wysokość inwestycji we własny lokal Zuperman zamyka się w kwocie ok. 35-40 tys. zł netto. Wstępna opłata licencyjna wynosi 5 tys. zł, a bieżąca opłata licencyjna 1 tys. zł. Zakup mobilnego wózka wymaga kwoty 10 tys. zł. W tym wypadku opłata licencyjna sięgnie 1,5 tys. zł. Niezależnie od wybranego formatu współpracy, franczyzobiorcy ponoszą też miesięczną opłatę marketingową w wysokości 100 zł netto.
- Okres zwrotu z inwestycji w stacjonarny punkt Zuperman wynosi około dwóch lat. W przypadku wózka mobilnego – około roku – mówi Tomasz Jakubowski.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...