Biznes na wakacje
Lody Bonano oferują swoim franczyzobiorcom cztery modele współpracy. Szyld firmy może zawisnąć nad tradycyjną lodziarnią, wyspą z lodami oraz punktem z lodami w istniejącej już restauracji. W te wakacje franczyzobiorcy mogą otwierać również niewielkie budki z lodami w letnich kurortach.
- To oferta skierowana do osób chcących otworzyć lodziarnie w miejscowościach typowo turystycznych, w których sezon sprzedaży trwa krócej, ale jest zdecydowanie bardziej intensywny. Osoby zainteresowane współpracą w ramach naszego najnowszego konceptu, Lody Bonano Holiday, powinny posiadać budkę lub lokal o powierzchni ok. 5 m2 albo miejsce, w którym będzie można ustawić niewielki kontener gastronomiczny – mówi Radosław Charubin, właściciel sieci.
Franczyzobiorca Lodów Bonano prowadzący klasyczną lodziarnię musi przez pół roku wnosić opłatę za funkcjonowanie w sieci, która wynosi 600 zł miesięcznie. Składki pobierane są wyłącznie w okresie letnim, czyli wtedy, gdy trwa sezon.
- Jeszcze przed otwarciem lodziarni oferujemy doradztwo w wyborze lokalizacji, wyposażenia, przygotowujemy indywidualny projekt zagospodarowania lokalu, dokumentację sanitarną, oraz projekt reklamy zewnętrznej lodziarni. Zapewniamy także specjalistyczne szkolenia z zakresu receptur oraz obsługi urządzeń w pełni przygotowujące do prowadzenia lodziarni – tłumaczy Radosław Charubin.
Na uruchomienie lodziarni trzeba przeznaczyć ok. 50 tys. zł – to kwota, która powinna wystarczyć na przystosowanie i wyposażenie lokalu. Więcej o wymaganiach lokalowych Lodów Bonano przeczytasz w artykule na portalu lokalnabiznes.pl.
Sieć Lody Bonano liczy obecnie blisko 180 lodziarni, które działają na terenie całego kraju. Od początku tego roku sieć powiększyła się o 70 nowych punktów. Marka wywodzi się z Białegostoku, gdzie pierwszy szyld Lody Bonano pojawił się 10 lat temu.
(mak)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Intermarché obniża ceny, So Coffee nie chce marnować jedzenia, a Multi Ice Group podlicza otwarcia. Przegląd tygodnia 10-17 lutego.
Statystyczny Kowalski zjada 5 l lodów rocznie. A pewnie mógłby nawet czterokrotnie więcej, jak np. przeciętny Amerykanin. Branża lodowa ma więc spory potencjał. Jak otworzyć lodowy biznes?
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes przeanalizowaliśmy w marcowym wydaniu magazynu.
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
Widmo powstania ustawy regulującej franczyzę, uruchomienie studiów Zarządzanie Franczyzą, powiększenie grona sygnatariuszy Kodeksu Dobrych Praktyk to zaledwie kilka z ważnych wydarzeń dla rynku franczyzy w Polsce w 2022 r.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...