Mrożony jogurt, biznes coraz gorętszy
Ron Melchet, właściciel Redberry
Mrożone jogurty to na polskim rynku wciąż dość niszowy produkt… Czy dostrzega pan zmiany w świadomości konsumentów?
Polacy coraz chętniej sięgają po mrożone jogurty niezależnie od pory roku. Sukcesy naszych lokali pokazują wyraźny trend – ludzie poszukują zdrowych i smacznych alternatyw dla fast foodów i ciężkich dań. W cenie jest jakość, wartość odżywcza, wyjątkowy smak i oryginalność.
2014 rok był udany dla sieci Redberry?
Tak. Upłynął nam pod znakiem innowacji i rozwoju. Ruszyły lokale w Lublinie i Krakowie, punkt w warszawskiej Arkadii zmienił zaś lokalizację. Wprowadziliśmy do oferty wiele nowych produktów, np. zielone soki czy zestawy śniadaniowe. W przyszłym roku zamierzamy otworzyć kolejne punkty w największych polskich miastach. Rozmowy na ten temat już trwają. Stale rozbudowywana będzie także oferta Redberry – zgodnie z naszą ideologią fit&fun stawiamy jeszcze większy nacisk na zdrowe przekąski.
Czym należy kierować się poszukując lokalizacji na otwarcie własnego punktu z mrożonymi jogurtami?
Lokale przeznaczone powinny mieć między 7 m2 a 60 m2 w centrach handlowych. Jesteśmy otwarci na sugestie franczyzobiorców dotyczące lokalizacji, jednakże ostateczna decyzja dotycząca miejsca jest podejmowana przez centralę Redberry po wnikliwej analizie rynkowej.
Zakup licencji na biznes pod szyldem Redberry to koszt minimum 170 tys. zł. Co, oprócz wyposażenia punktu, obejmuje ta kwota?
W cenie tej zawiera się przede wszystkim możliwość korzystania z naszego doświadczenia biznesowego oraz know–how. Oferujemy kompletne wsparcie zarówno przed, jak i po otwarciu lokalu. Pakiet zawiera także działania marketingowe koordynowane przez agencję kreatywną opiekującą się marką Redberry. Franczyzobiorców otaczamy także stałą opieką na poziomie analiz rezultatów, testów jakości czy wprowadzania ofert sezonowych.
rozmawiał (gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...