Pizza w duchu Italii
Pizzerii w Polsce jest mnóstwo. Czy na tak konkurencyjnym rynku można się jakoś wyróżnić?
Owszem, w Polsce są tysiące pizzerii. Ale niewiele z nich potrafi przygotować pizzę według najlepszych włoskich technologii. W Italii technologia produkcji tego narodowego specjału ciągle się rozwija. Dzięki temu pizza jest smaczna, ale też lekkostrawna. Niestety nie można tego powiedzieć o wielu produktach oferowanych w polskich lokalach. A nasza pizza jest właśnie taka. Stosujemy autorskie receptury, przygotowane przez zdobywcę tytułu mistrza Włoch w robieniu pizzy klasycznej, Valerio Valle. To jeden z najlepszych włoskich pizzaiolo. Przez lata doskonalił technologię w swoich pizzeriach, studiując m.in. piekarnictwo i technologię żywienia. Dziś jest naszym partnerem i twarzą marki Tutti Santi.
Planujecie szybki rozwój?
Pierwsza restauracja z szyldem Tutti Santi powstała 3 lata temu. Dziś jest ich 6, z czego 3 franczyzowe. Polityka firmy zakłada otwieranie 4-5 lokali rocznie. Będą powstawać w miastach liczących od 50 tys. mieszkańców. Chcemy otwierać pizzerie zarówno w centrach handlowych, jak i przy ulicach, w miejscach o dużym natężeniu ruchu pieszego. Minimalna powierzchnia lokalu potrzebna na restauracje naszej sieci wynosi 130 m2, maksymalna - 350 m2. W zależności od wielkości, ale też stanu wyjściowego pomieszczeń kwota inwestycji wynosi od 180 do 500 tys. zł. To koszty przygotowania lokalu pod klucz. Zawierają opłatę wstępną, prace budowlane i wykończeniowe, projekty budowlane, całość wyposażenia, urządzenia, marketing, system informatyczny, zatowarowanie itd.
Jakie wsparcie otrzymają franczyzobiorcy od centrali?
Franczyzobiorcy mogą liczyć na wsparcie przy wyborze lokalizacji, a także pomoc w trakcie całego procesu przygotowywania i otwarcia restauracji. Pracownicy pizzerii przechodzą dwuetapowe szkolenie, najpierw w działających już lokalach sieci, a później na miejscu, w nowootwieranej restauracji. Na koniec są szkoleni i egzaminowani osobiście przez mistrza Valerio Valle. Co ważne, franczyzobiorcy korzystają też ze sprawdzonego łańcucha dostaw. Pracujący dla naszej marki dostawca sprowadza produkty z Włoch i dystrybuuje je do franczyzobiorców. Dzięki temu, że tworzymy grupę zakupową, mogą oni korzystać z atrakcyjnych cen produktów.
Jak szybko pizzeria zaczyna na siebie zarabiać?
Z naszych dotychczasowych doświadczeń wynika, że lokale uzyskują rentowność już od drugiego miesiąca działania. Najszybszy zwrot z inwestycji nastąpił po 8 miesiącach.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Marka New York Pizza Department podpisała umowę z masterfranczyzobiorcą w Egipcie. Na przyszły rok zapowiada pierwsze otwarcia na egipskim rynku.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...