Koncept nastawia się na rozwój w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Przewidywana kwota inwestycji, w zależności od rodzaju lokalu, mieści się w przedziale od 150 do 500 tys. zł.
Niedziela
18.12.2016
Lokale z kuchnią kurdyjską można otwierać zarówno w centrach miast, jak i na przedmieściach czy w galeriach handlowych.
 

Działająca od 2010 roku sieć restauracji z kuchnią kurdyjską liczy w tej chwili 24 lokale, z czego trzy działają we franczyzie.
– W przyszłym roku planujemy otworzyć 10 kolejnych lokali franczyzowych. Oprócz tego niewykluczone, że będziemy również otwierać punkty własne – mówi Nasir Bilgin, dyrektor generalny Kebab King.

Kebab King serwuje nie tylko popularne kebaby, ale też inne dania kuchni kurdyjskiej. Lokale tej marki można otwierać w różnych miejscach: przy głównych ulicach i w centrach miast, na osiedlach i przedmieściach albo w food courtach galerii handlowych. Wielkość może być bardzo różna – od 80 do 250 m2 powierzchni. Lokal powinien być dobrze widoczny z ulicy, mieć dużą witrynę i przynajmniej dwa wejścia, pożądane jest też miejsce na letni ogródek. Koncept nastawia się na rozwój w miastach powyżej 50 tys. mieszkańców. Przewidywana kwota inwestycji, w zależności od rodzaju lokalu, mieści się w przedziale od 150 do 500 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci jest uzgadniana indywidualnie. Miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od obrotu, a opłata marketingowa wynosi 1,5 proc. Według szacunków franczyzodawcy, lokale osiągają rentowność w przedziale od 1 do 6 miesięcy. Okres zwrotu z inwestycji powinien nastąpić po upływie 12-36 miesięcy.

Franczyzobiorcy mogą liczyć na pomoc w poszukiwaniu właściwego lokalu, dostają także projekt aranżacju baru.
– Oferujemy także szkolenia dla personelu, trwające od 4 do 8 tygodni. Szkolenie dla franczyzobiorcy trwa natomiast od momentu podpisania umowy do momentu otwarcia lokalu – wylicza Nasir Bilgin. – Zapewniamy oprogramowanie komputerowe, oferujemy też nasz system call center, który obsługuje dostawy w całej Polsce oraz aplikację mobilną. System zamówień obsługuje również nasza strona internetowa.


ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa