Pizzerie w nowych lokalizacjach

Format do wyboru / Marka New York Pizza Department proponuje franczyzobiorcom cztery formaty lokali.
Środa
21.08.2019
New York Pizza Department właśnie otwiera pierwszy lokal w galerii handlowej. W planach na ten rok ma jeszcze kolejne osiem pizzerii.
 

Wasilków, Łódź i Legnica – w tych miastach w ciągu ostatnich trzech miesięcy otwarte zostały nowe pizzerie marki New York Pizza Department. Największa, bo aż 200-metrowa, powstała w Legnicy. 
– Sporą część, bo aż 60 metrów, zajmuje profesjonalny plac zabaw, m.in. z basenami kulkowymi, zjeżdżalniami – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department. – Jest też monitorowany, dzięki czemu rodzice mogą spokojnie siedzieć przy stolikach i obserwować dzieci na obrazach z kamer.
Marka ma teraz bardzo intensywny okres. Właśnie otwiera (22 sierpnia) swój pierwszy lokal w galerii handlowej, także we franczyzie. Pizzeria powstaje w food courcie Galerii Tęcza w Kaliszu. 
– Znaleźliśmy lokal przystosowany już do potrzeb gastronomii, ze wszystkimi przyłączami i instalacjami, co pozwoliło zminimalizować koszty inwestycji – dodaje Tomasz Jench.
Na ten rok franczyzodawca ma jeszcze dużo planów. Podpisał umowy na kolejne osiem lokali: w Łodzi, w Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Krotoszynie, Gorzowie Wielkopolskim, Szczecinie i Sopocie. 
– Zakładamy, że wszystkie otwarcie uda się zrealizować w tym roku – informuje Tomasz Jench. – Dzięki temu mocno przekroczymy liczbę 30 lokali.

Marka proponuje franczyzobiorcom cztery formaty lokali. Pierwszy z nich to tradycyjna pizzeria z konsumpcją na miejscu i dowozami do klienta. Drugi format – express – to lokal bez konsumpcji na miejscu, realizujący zamówienia w dowozie lub z odbiorem własnym. Trzecia opcja, New York Pizza Department by Night, jest przeznaczona dla franczyzobiorców, którzy prowadzą już któryś z poprzednich konceptów. Mogą otworzyć dodatkowy biznes w postaci lokalu czynnego też w nocy, realizującego zamówienia w dowozie. Minimalna kwota inwestycji to 35 tys. zł w przypadku formuły NYPD Express i 55 tys. zł dla lokalu z salą konsumpcyjną. Ostatni z formatów, NYPD Express mini, jest natomiast propozycją ze znacznie obniżoną kwotą inwestycji. To lokal, który może rosnąć wraz ze wzrostem obrotów, dzięki zastosowaniu modułowych pieców do pizzy. Na początek wystarczy kupić jedną komorę, a gdy biznes się rozwinie, dołączać kolejne. Podobnie sukcesywnie można rozbudowywać np. stanowisko pracy pizzera. Szacowana przez licencjodawcę minimalna kwota inwestycji to 25 tys. zł netto.
W każdym z formatów opłata wstępna wynosi 5 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa w trzech pierwszych formatach to 1 tys. zł, a w wersji Express Mini 800 zł.
Franczyzodawca pomaga w wyborze lokalizacji, wspiera też licencjobiorców na etapie projektowania budynku i wystroju wnętrza, pomaga uzyskać certyfikaty i pozwolenia od sanepidu. Przekazuje wszystkie receptury na dania i wynegocjowane warunki współpracy z takimi portalami, jak Pyszne.pl i Pizzaportal.pl. Organizuje też dla licencjodawców trzydniowe szkolenie w centrali NYPD i prawie tygodniowy kurs na miejscu, w nowym lokalu, dla jego personelu.


Przepis na pizzę / New York Pizza Department przekazuje franczyzobiorcom wszystkie receptury dań i wynegocjowane warunki współpracy z takimi portalami, jak Pyszne.pl i Pizzaportal.pl.

POPULARNE NA FORUM

MEET & FIT Slow FOOD Złotów SPOSTRZEŻENIA

Jak już z końcem sierpnia 2019 roku zamknął się lokal w Złotowie to już chyba ze 13 i właściciel sam zasuwał z 1 pracownikiem 300 godzin na miesiąc i miał obroty w...

1 wypowiedzi
ostatnia 17.09.2019
Zamkniete lokale to MEET & Fit slow Food

Ktoś zmienił nagłówek bez nazwy logo firmy jakie lokale się zamknęły w związku z tym przypominam jeszcze raz o tym - ciekawe czy ten mój komentarz zniknie szybko

1 wypowiedzi
ostatnia 15.09.2019
Metody na promocję restauracji - wymiana pomysłów

Strona www to podstawa aby myśleć poważnie o marketingu w internecie. W przypadku restauracji najlepiej jeśli będzie to strona z interaktywnym menu restauracji - czyli...

27 wypowiedzi
ostatnia 15.09.2019
Bobby Burger

Co myślicie o tej sieci warto ? Szumnie się ogłaszają otwierają lokale sprzedają akcje gdzieś wyczytałem ze 38 milionów obrotu mieli w zeszłym roku Ktoś ma/ miał...

1 wypowiedzi
ostatnia 11.09.2019
Burgery Neet & Fit Złotów

Żadna nowość, marża na poziomie sklepu spożywczego, produkty w cenie 20% większe niż ceny na rynku. Z chwile pozostałe lokale sie pozamykają. Ale właściciel piszę o...

2 wypowiedzi
ostatnia 06.09.2019
Burgery Neet & Fit Złotów

Z końcem sierpnia 2019 roku został zamknięty całkowicie lokal w Złotowie a szkoda bo to jeden z najstarszych lokali tej sieci to już jakieś 13 - 14 zamknięcia lokali...

2 wypowiedzi
ostatnia 31.08.2019
Zamknięte lokale

Szanowny Panie Włodzimierzu, Prosimy zamieszczać Pana kolejne komentarze dotyczące zamkniętych lokali M&F w tym wątku, a nie w innych dyskusjach. Powtarzające wypowiedzi...

29 wypowiedzi
ostatnia 21.08.2019
Zamknięte lokale

Zamknięte lokale to MEET & Fit Slow Food ktoś czyli cenzura wszysztko wzięła w jeden komentarz i napisała tylko zamkniete lokale czy strona franchising.pl działa na pewni...

29 wypowiedzi
ostatnia 20.08.2019