Burgery we franczyzie
Jenn’s Burger & More to restauracja inspirowana kuchnią amerykańska, serwująca m.in. wołowe burgery, frytki, świeże lemoniady. Właścicielem marki jest Doradztwo Gastronomiczne. pl.
– Działając w branży gastronomicznej od ponad 25 lat, posiadamy dużą wiedzę w zakresie popularności i kierunków rozwoju polskiej gastronomii – mówi Marek Łepkowski, menedżer operacyjny Jenn’s Burger & More. – Burgerownie nadal cieszą się w Polsce dużym zainteresowaniem. I choć na rynku znaczącą rolę odgrywają duże międzynarodowe koncerny, to wiemy, że jest jeszcze dużo miejsca na tego typu restauracje. Zwłaszcza, że inwestycja w międzynarodowe marki to kwota sięgająca dużo ponad 1 mln zł. Nasz koncept został przygotowany w taki sposób, żeby koszty inwestycji były w zasięgu inwestorów nie posiadających dużego kapitału.
Na razie działa jedna restauracja marki, w Sochaczewie. Jenn’s Burger & More można otwierać w trzech formatach: Select Premium, Premium i Drive Thru Select Premium. W zależności od formatu, restauracje będą różniły się zakresem menu, sposobem serwowania produktów i obsługi. Mogą być zlokalizowane w centrach handlowych i centrach miast. Format Drive Thru Select Premium jest przygotowany dla lokalizacji przy stacjach paliw, dużych konceptach handlowych, na obrzeżach miast i przy trasach przelotowych. Minimalna powierzchnia dla restauracji Select Premium zaczyna się od 100 m2, dla Premium od 150 m2. Natomiast teren pod zabudowę formatu drive thru powinien mieć min. 2 tys. m2, a sam budynek na restaurację około 300 m2.
– Na życzenie franczyzobiorcy pomagamy w poszukiwaniu właściwego lokalu – zapewnia Marek Łepkowski. – W swojej bazie posiadamy również propozycje, które spełniają odpowiednie wymagania.
Koszty inwestycji zaczynają się od 200 tys. zł i są zależne od wybranego formatu. Jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci zaczyna się od 6,5 tys. zł, a miesięczna opłata opłata franczyzowa od 990 zł. Jest też opłata w postaci procentu od obrotu, jej wysokość jest ustalana indywidualnie. W pierwszych miesiącach od otwarcia franczyzobiorcy są zwolnieni z części opłat.
– Na miasta powyżej 100 tys. mieszkańców udzielamy również licencji masterfranczyzowej – dodaje Marek Łepkowski.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Staramy się wybierać jak najlepsze lokalizacje, aby pączkarnie już od pierwszych dni funkcjonowania były rentowne – podkreśla Jacek Kloc, dyrektor ds. franczyzy Dobrej Pączkarni.
Cukrem i Solą w lipcu otworzyło trzy nowe lokalizacje. Większość punktów marki działa w formacie przyczep gastronomicznych.
Good Chicken to nowa marka franczyzowa na polskim rynku z ofertą chrupiących kurczaków, skrzydełek, stripsów i nuggetsów.
Czy na serwowaniu wina można zrobić biznes? Właściciele Subtilité Wine & Bar przekonują, że tak. Swoim sprawdzonym pomysłem na biznes postanowili podzielić z franczyzobiorcami.
Czy da się założyć firmę za nieduże pieniądze? Oczywiście! We wrześniowym numerze "FRANCHISING" przedstawiamy sprawdzone pomysły na biznes we franczyzie za rozsądną kwotę.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Małgorzata Rodziewicz od 10 lat jest partnerem Santander Bank Polska. Jak ocenia współpracę z bankiem?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Zarządzanie najmem to wciąż jeszcze rozwijająca się usługa na polskim rynku. Kto może się tym zajmować i czy łatwo w tej branży zdobyć klientów?
Wrześniowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, o czym w nim przeczytasz.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali