Kebab z niską inwestycją
Franczyza AM AM KEBAB opiera się na mobilnych przyczepach, z kebabem rzecz jasna.
– Stworzyliśmy nasz koncept z myślą o dwóch podstawach: możliwości zapewnienia ciągłości biznesu przez cały rok i wysokiej jakości dostarczanego jedzenia – podkreśla Michał Kłusek, prezes spółki Dolci Sapori, która jest franczyzodawcą AM AM Kebab. – Dzięki temu pierwszemu aspektowi, zysk generowany jest przez dwanaście miesięcy w roku. To gwarantuje szybki zwrot z inwestycji i pewność stałego zarobku, niezależnie od okoliczności. Z kolei wysoka jakość produktu wynika nie tylko ze starannie wyselekcjonowanych składników, z których przygotowywany jest kebab, ale również z procesu produkcyjnego, który jest prosty, wydajny oraz przejrzysty.
Biznes w przyczepie
AM AM Kebab ma obecnie 44 punktów sprzedaży, a kolejne 11 jest w trakcie przygotowań do otwarcia. Jak zapewnia franczyzodawca, dobrze sprawdzają się miastach 20-tysięcznych, a nawet mniejszych, ale także na większych rynkach. Franczyzobiorcy mogą sami poszukać odpowiedniej lokalizacji, albo skorzystać z pomocy działu komercjalizacji.
– Dzięki wieloletniemu biznesowemu doświadczeniu i rozbudowanej sieci kontaktów jesteśmy w stanie dotrzeć w pobliże nie tylko największych centrów handlowych, punktów usługowych czy miejsc, które cieszą się ogromną popularnością w poszczególnych punktach miast, włączając miejsca wewnątrz osiedli, parki oraz ośrodki turystyczne i rekreacyjne – wylicza Michał Kłusek.
Franczyzobiorcy otrzymują gotowe do pracy i w pełni wyposażone przyczepy gastronomiczne. Minimalna kwota wejścia w biznes to 10 tys. zł. Reszta inwestycji może zostać sfinansowana leasingiem, w którego uzyskaniu wspiera leasingobiorcę opiekun ze strony franczyzodawcy.
– Wyposażając przyczepy opieraliśmy się na naszym wieloletnim doświadczeniu w branży street food. Wszystko jest intuicyjne, proste w obsłudze, a każdy element wyposażenia spełnia standardy HACCP – podkreśla Michał Kłusek. – Co istotne, jest to sprzęt wielosezonowy, zrobiony z trwałych materiałów, odpornych na różne warunki atmosferyczne. Oferujemy również możliwość doposażenia strefy obok przyczepy w stoliki.
Kalkulacje zysków
Franczyzobiorcy mogą osobiście sprzedawać w punktach, albo zatrudnić pracowników.
– Dodatkowo oferujemy wyposażenie przyczepy w kamery szerokokątne, dzięki czemu właściciel w każdej chwili może mieć podgląd swojego punktu sprzedaży – informuje Michał Kłusek.
Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci. Miesięczna opłata franczyzowa to 1 tys. zł netto. Jak twierdzi franczyzodawca, w AM AM Kebab można zarobić nawet 17 tys. zł netto miesięcznie. Kandydaci na franczyzobiorców mogą otrzymać szczegółową kalkulację biznesu na spotkaniu w siedzibie firmy.
– Posiadamy dane sprzedażowe z naszych punktów franczyzowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie przedstawić symulację kosztów i zysków – zapewnia Michał Kłusek. – 13 października organizujemy dzień otwarty w Ożarowie Mazowieckim, podczas którego będzie można pytać o wszystkie szczegóły oraz porozmawiać z naszymi franczyzobiorcami.
Koncept mocno stawia na marketing marki. Aktualnie ambasadorami AM AM Kebab są Arkadiusz Wrzosek i Kamil Grosicki. Ten ostatni ma nawet w menu autorskiego kebaba, skomponowanego we współpracy z dietetykiem klinicznym i ekspertem zdrowego żywienia.
WIZYTÓWKA AM AM KEBAB
Sieć mobilnych kebabowni.
- 44 punkty
- inwestycja od 10 tys. zł
- opłata franczyzowa 1 tys. zł netto
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Kebab stał się prawie daniem narodowym Polaków. Może więc być dobrym pomysłem na biznes. Co trzeba zrobić, żeby otworzyć i z sukcesem prowadzić kebabownię?
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.
Fiskus walczy z tzw. fikcyjnym samozatrudnieniem, traktując umowy B2B jako unikanie opodatkowania.
Firma chce zmotywować do współpracy franczyzobiorców i zapewnia, że podzieli się z nimi połową zysku. Na co jeszcze mogą liczyć?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...