Kebab z niską inwestycją
Franczyza AM AM KEBAB opiera się na mobilnych przyczepach, z kebabem rzecz jasna.
– Stworzyliśmy nasz koncept z myślą o dwóch podstawach: możliwości zapewnienia ciągłości biznesu przez cały rok i wysokiej jakości dostarczanego jedzenia – podkreśla Michał Kłusek, prezes spółki Dolci Sapori, która jest franczyzodawcą AM AM Kebab. – Dzięki temu pierwszemu aspektowi, zysk generowany jest przez dwanaście miesięcy w roku. To gwarantuje szybki zwrot z inwestycji i pewność stałego zarobku, niezależnie od okoliczności. Z kolei wysoka jakość produktu wynika nie tylko ze starannie wyselekcjonowanych składników, z których przygotowywany jest kebab, ale również z procesu produkcyjnego, który jest prosty, wydajny oraz przejrzysty.
Biznes w przyczepie
AM AM Kebab ma obecnie 44 punktów sprzedaży, a kolejne 11 jest w trakcie przygotowań do otwarcia. Jak zapewnia franczyzodawca, dobrze sprawdzają się miastach 20-tysięcznych, a nawet mniejszych, ale także na większych rynkach. Franczyzobiorcy mogą sami poszukać odpowiedniej lokalizacji, albo skorzystać z pomocy działu komercjalizacji.
– Dzięki wieloletniemu biznesowemu doświadczeniu i rozbudowanej sieci kontaktów jesteśmy w stanie dotrzeć w pobliże nie tylko największych centrów handlowych, punktów usługowych czy miejsc, które cieszą się ogromną popularnością w poszczególnych punktach miast, włączając miejsca wewnątrz osiedli, parki oraz ośrodki turystyczne i rekreacyjne – wylicza Michał Kłusek.
Franczyzobiorcy otrzymują gotowe do pracy i w pełni wyposażone przyczepy gastronomiczne. Minimalna kwota wejścia w biznes to 10 tys. zł. Reszta inwestycji może zostać sfinansowana leasingiem, w którego uzyskaniu wspiera leasingobiorcę opiekun ze strony franczyzodawcy.
– Wyposażając przyczepy opieraliśmy się na naszym wieloletnim doświadczeniu w branży street food. Wszystko jest intuicyjne, proste w obsłudze, a każdy element wyposażenia spełnia standardy HACCP – podkreśla Michał Kłusek. – Co istotne, jest to sprzęt wielosezonowy, zrobiony z trwałych materiałów, odpornych na różne warunki atmosferyczne. Oferujemy również możliwość doposażenia strefy obok przyczepy w stoliki.
Kalkulacje zysków
Franczyzobiorcy mogą osobiście sprzedawać w punktach, albo zatrudnić pracowników.
– Dodatkowo oferujemy wyposażenie przyczepy w kamery szerokokątne, dzięki czemu właściciel w każdej chwili może mieć podgląd swojego punktu sprzedaży – informuje Michał Kłusek.
Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci. Miesięczna opłata franczyzowa to 1 tys. zł netto. Jak twierdzi franczyzodawca, w AM AM Kebab można zarobić nawet 17 tys. zł netto miesięcznie. Kandydaci na franczyzobiorców mogą otrzymać szczegółową kalkulację biznesu na spotkaniu w siedzibie firmy.
– Posiadamy dane sprzedażowe z naszych punktów franczyzowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie przedstawić symulację kosztów i zysków – zapewnia Michał Kłusek. – 13 października organizujemy dzień otwarty w Ożarowie Mazowieckim, podczas którego będzie można pytać o wszystkie szczegóły oraz porozmawiać z naszymi franczyzobiorcami.
Koncept mocno stawia na marketing marki. Aktualnie ambasadorami AM AM Kebab są Arkadiusz Wrzosek i Kamil Grosicki. Ten ostatni ma nawet w menu autorskiego kebaba, skomponowanego we współpracy z dietetykiem klinicznym i ekspertem zdrowego żywienia.
WIZYTÓWKA AM AM KEBAB
Sieć mobilnych kebabowni.
- 44 punkty
- inwestycja od 10 tys. zł
- opłata franczyzowa 1 tys. zł netto

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Kebab stał się prawie daniem narodowym Polaków. Może więc być dobrym pomysłem na biznes. Co trzeba zrobić, żeby otworzyć i z sukcesem prowadzić kebabownię?
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Grupa Żabka chwali się wynikami za 2024 rok. Zysk netto wzrósł o 66 proc., a sprzedaż do klienta końcowego o blisko 20 proc. Przybyło też ponad 1,1 tys. sklepów.
W trakcie wieloletniej stagnacji w obszarze stricte ofert franczyzowych na polskim rynku franczyzowym w segmencie gastronomicznym, postanowiliśmy dokładnie zrewidować naszą ofertę.
Żabka kontynuuje program dla początkujących przedsiębiorców „Bezpieczny start”. Dzięki inicjatywie sieci, ponad 50 osób otworzyło swój sklep. W tym roku liczba jego uczestników będzie jeszcze większa.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali