Ile zarobisz na kebabie?
Czy punkt z kebabem to dobry pomysł biznes?
Kebab to wciąż jedno z najpopularniejszych wśród Polaków dań fast foodowych. I jedno z najbardziej dochodowych. Klienci lubią jego smak i fakt, że jest wygodny w serwowaniu i konsumpcji. Kebaby często działają w modelu szybkiej obsługi, co oznacza, że klienci oczekują krótkiego czasu realizacji zamówienia, a to zwiększa obrót i potencjał dochodowy biznesu.
Ale czy do otwarcia punktu z kebabem potrzebna jest franczyza? Wydaje się, że to dość prosty biznes.
Gastronomia generalnie jest branżą, która wymaga dużego nakładu czasu i pracy. Jednocześnie w tym segmencie rynku panuje bardzo duża konkurencja. Także, jeśli chodzi o kebab. Start biznesu, do tego pod nieznanym szyldem, może być bardzo trudny. A franczyza jest modelem biznesowym,w którym franczyzobiorca korzysta z know how, doświadczenia oraz wsparcia sprawdzonej i rozpoznawalnej marki. Pomagamy już na etapie wyboru lokalizacji. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i rozbudowanej sieci kontaktów jesteśmy w stanie dotrzeć np. w pobliże największych centrów handlowych, punktów usługowych czy miejsc, które cieszą się największą popularnością w danym mieście. Wybrane przez nas lokalizacje gwarantują dopływ klientów przez siedem dni w tygodniu. Do tego nasz kebab jest przygotowywany według autorskiej receptury, ze starannie dobranych składników. Dbamy też bardzo o ogólnokrajowy marketing marki. Ambasadorami AM AM Kebab są znani sportowcy: piłkarz Kamil Grosicki oraz bokserzy i zawodnicy MMA Arkadiusz Wrzosek i Jacek Gać " Siexa".
Czy od kandydatów na franczyzobiorców oczekujecie doświadczenia w gastronomii?
Nie. Zapewniamy szkolenia teoretyczne i praktyczne, które przygotowują do prowadzenia biznesu. Natomiast szukamy odpowiedzialnych i przedsiębiorczych partnerów, którzy o swoim rozwoju zawodowym myślą perspektywicznie. W tej branży cenne są umiejętności przywódcze, pomocne w kierowaniu zespołem i pozytywne nastawienie do klientów. Na początku szczególnie ważne będą zaangażowanie i motywacja. Nie zamykamy się jednak na osoby, którzy franczyzę chcą traktować jako dodatkowe źródło dochodu. Po tym, jak franczyzobiorca pozna know-how tego modelu biznesowego, będzie w stanie kierować zespołem i delegować zadania tak, aby umiejętnie łączyć ze sobą różne zajęcia zarobkowe.
Na jakie wydatki trzeba się przygotować na starcie?
Nasi franczyzobiorcy korzystają z leasingu, dlatego próg wejścia we franczyzę AM AM Kebab jest niski. Na start potrzeba 10 tys. zł. A biznes zarabia później na spłatę rat. Dostarczamy franczyzobiorcy w pełni wyposażoną przyczepę gastronomiczną. To wyposażenie zostało przez nas stworzone na bazie wieloletniego doświadczenia w branży street food. Jest intuicyjne, proste w obsłudze, każdy jego element spełnia standardy HACCP. To sprzęt wielosezonowy, dostosowany do każdych warunków, można go wykorzystać i w okresie letnim, i w chłodniejsze dni. Czas od podpisania umowy do uruchomienia punktu to ok. 4-6 tygodni.
A ile można zarobić?
Dokładną kalkulację biznesu prezentujemy podczas spotkania w siedzibie naszej firmy. Mamy dane sprzedażowe z punktów franczyzowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie przedstawić symulację kosztów i zysków dla nowego franczyzobiorcy. Możemy jednak zdradzić, że jeśli punkt franczyzowy odwiedzi sześciu klientów na godzinę, zarobki osiągać mogą poziom ok. 15 tys. zł netto miesięcznie.
Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska
WIZYTÓWKA AM AM KEBAB
Franczyza gastronomiczna. Sieć punktów z kebabem. Jej właścicielem jest firma Dolci Sapori, która rozwija też inny koncept franczyzowy – sieć lodziarni Mniami Ice Cream.
- kwota inwestycji od 10 tys. zł
- możliwe zyski ok. 15 tys. zł miesięcznie przy 6 klientach na godzinę
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Franczyzodawca AM AM Kebab zapewnia, że na start w tym biznesie nie potrzeba dużych pieniędzy. A ile można zarobić?
Kebab stał się prawie daniem narodowym Polaków. Może więc być dobrym pomysłem na biznes. Co trzeba zrobić, żeby otworzyć i z sukcesem prowadzić kebabownię?
Na pewno taki, w którym franczyzobiorcy mogą liczyć na solidne wsparcie franczyzodawcy. Przedstawiamy kilkadziesiąt konceptów franczyzowych, w których inwestycję warto rozważyć w 2023 roku.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w styczniowym wydaniu magazynu.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...