Da Grasso ciągle się rozrasta

Środa
01.08.2007
Sieć pizzerii Da Grasso powiększa się niemalże każdego dnia. Tylko w ostatnim tygodniu powstały trzy nowe lokale, a do otwarcia przygotowywanych jest kilka kolejnych pizzerii.
 

Da Grasso rozpoczęło wakacje od inwazji nad morzem. W Mielnie stanęła przyczepa, w której miłośnicy włoskich placków mogą kupić kilkanaście rodzajów pizzy. Jeśli pomysł okaże się sukcesem, być może nad polskim morzem oraz w górach pojawią się kolejne przyczepy. Nowe lokale powstały także w Mławie, Żorach i Wodzisławiu Śląskim.

Planowane są także otwarcia pizzerii m.in. w Krakowie, Suwałkach, Ostrołęce i Płocku. Kilka lokali uruchomionych zostanie też w Warszawie. W stolicy otworzy się również pierwsza restauracja Da Grasso. Serwować będzie oczywiście kuchnię włoską, ale obok pizzy będzie tam można zamówić pasty, sałatki i wiele przystawek. Lokal, którego wystrój będzie znacznie różnił się od wnętrz dotychczas działających pizzerii, ruszyć ma w połowie sierpnia i mieścić się będzie przy ul. Grzybowskiej 5.

Sieć szykuje się także do ekspansji zagranicznej. Planowane są otwarcia na Wyspach Brytyjskich m.in. w Dublinie.

(bog)
Michał Bogurat
dziennikarz