Restauracja McDonald’s przy ulicy 17-go Stycznia jest 225 obiektem sieci w Polsce.
Wtorek
16.06.2009
Restauracja McDonald’s w Warszawie przy ulicy 17-go Stycznia ma nowy budynek i wystrój wnętrza, ale także specjalnie wydzieloną strefą dla miłośników kawy i deserów.
 

Otwarcie 7. restauracji McDonald’s z testową opcją McCafe wynika ze strategii firmy polegającej na wykorzystaniu rosnącego potencjału polskiego rynku w segmencie kawiarnianym. Pierwszą decyzją było wprowadzenie jesienią ubiegłego roku we wszystkich lokalach sieci nowej, wysokiej jakości kawy ziarnistej certyfikowanej przez Rainforest Alliance. McCafe to kawiarnia wewnątrz restauracji McDonald’s wyróżniająca się własnym wystrojem wnętrza, jego wyposażeniem jak i całkowicie odmienną ofertą produktową.

Warunkiem koniecznym do uruchomienia McCafe w danym obiekcie sieci jest jego pełna modernizacja, tzn. nowoczesny wystrój wnętrz zgodny z najnowszymi koncepcjami projektowymi przygotowanymi przez Europejskie Studio Projektowe McDonald’s.

McCafe to przede wszystkim linia napojów i deserów. Wszystkie kawy są przygotowywane ze świeżo mielonej kawy ziarnistej. Oferowane są zarówno napoje gorące jak i kawy mrożone. Goście McCafe otrzymują zamówioną kawę w filiżankach, a nie kubkach papierowych (te ostatnie używane są wyłącznie w przypadku zakupu „na wynos”).

Restauracja McDonald’s przy ulicy 17-go Stycznia jest 225 obiektem sieci w Polsce. Na zmotoryzowanych gości czeka linia McDrive. Umożliwia ona obsługę bez konieczności wysiadania z samochodu. System ten cieszy się w Polsce dużą popularnością. Można z niego skorzystać w 153 restauracjach sieci na terenie całego kraju.

McDonald's Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działa w Polsce 225 restauracji McDonald’s, które zatrudniają ponad 13,5 tys. osób. 78 z nich to obiekty licencyjne prowadzone przez 45 franczyzobiorców.

(agaka)


Agnieszka Turska