Gastronomii kryzys niestraszny
W najbliższych tygodniach firma Wojtex, operator franczyzowej sieci Biesiadowo, planuje otwarcie czterech kolejnych pizzerii.
- Od początku tygodnia działa nowy lokal w Lesznie, a na początku września otwieramy restauracje w Łodzi, Wieluniu, Brzezinach i Gorzowie Wielkopolskim – mówi właściciel Biesiadowa, Wojciech Goduński.
Biesiadowo ma obecnie 23 lokale franczyzowe oraz jeden własny w Aleksandrowie Łódzkim. Zdaniem Goduńskiego, tańsza gastronomia to branża, której kryzys tylko przysparza klientów.
- Ludzi w obecnych czasach coraz rzadziej stać na posiłki w restauracjach typu premium – mówi Wojciech Goduński. - Chętniej wybierają więc tańsze lokale, fast foody, pizzerie. To szansa dla naszej sieci.
Firma Wojtex jest już bliska zrealizowania swoich założeń dotyczących otwarcia 30 pizzerii franczyzowych w 2009 roku. Wojciech Goduński uważa, że franczyzobiorców przekonuje atrakcyjność branży oraz korzystne warunki otwarcia własnej restauracji.
- Koszt przystąpienia do naszej sieci franczyzowej to 40 tys. zł – mówi Wojciech Goduński, właściciel pizzerii Biesiadowo. - Franczyzobiorca otrzymuje m.in. pełne wyposażenie lokalu, projekt wnętrza oraz pierwszą dostawę towaru. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 1 tys. zł.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...