Greco podpisuje kolejne umowy
Greco to marka restauracji greckich zarządzanych przez firmę Medsun. W restauracjach można znaleźć ponad 60 różnych potraw przyrządzanych zgodnie z oryginalnymi greckimi przepisami ze składników sprowadzanych bezpośrednio z Grecji. Pierwsza restauracja Greco powstała w 1991 roku we Wrocławiu. Na dzień dzisiejszy w sieci działa 12 lokali, a już niedługo sieć powiększy się o nową restaurację franczyzową mieszczącą się w Bydgoszczy.
- Nowa restauracja Greco zostanie otwarta w kwietniu tego roku. Będzie to nasz pierwszy lokal w tym mieście - mówi Marcin Chojnacki, dyrektor operacyjny w spółce Medsun, która jest właścicielem marki Greco. - W ciągu tego roku zamierzamy otworzyć w całej Polsce jeszcze cztery lokale prowadzone przez franczyzobiorców.
Sieć Greco nie tylko się rozrasta, ale także zmienia. W minionym roku sieć przeszła proces rebrandingu, w Milejowicach pod Wrocławiem powstało centrum produkcyjno-cataringowe, zmieniło się także menu. Ten rok firma rozpoczęła od wprowadzenia nowego systemu wizualizacji menu.
- Zamiast menu boardów zastosowaliśmy w naszych restauracjach ekrany LCD. Dzięki temu wszelkie treści, jakie ukazują się na ekranach, mogą być centralnie sterowane i na bieżąco zmieniane. Taka forma komunikacji z klientem jest dużo bardziej efektywna, niż rozwiązania stosowane przez nas dotychczas – mówi Marcin Chojnacki.
We własną restaurację Greco trzeba zainwestować co najmniej 100 tys. zł, tyle będzie kosztowało przystosowanie lokalu do wymogów sieci. Opłata za przystąpienie do sieci oraz opłaty bieżące są uzależnione od wielkości lokalu.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...