Greco podpisuje kolejne umowy
Greco to marka restauracji greckich zarządzanych przez firmę Medsun. W restauracjach można znaleźć ponad 60 różnych potraw przyrządzanych zgodnie z oryginalnymi greckimi przepisami ze składników sprowadzanych bezpośrednio z Grecji. Pierwsza restauracja Greco powstała w 1991 roku we Wrocławiu. Na dzień dzisiejszy w sieci działa 12 lokali, a już niedługo sieć powiększy się o nową restaurację franczyzową mieszczącą się w Bydgoszczy.
- Nowa restauracja Greco zostanie otwarta w kwietniu tego roku. Będzie to nasz pierwszy lokal w tym mieście - mówi Marcin Chojnacki, dyrektor operacyjny w spółce Medsun, która jest właścicielem marki Greco. - W ciągu tego roku zamierzamy otworzyć w całej Polsce jeszcze cztery lokale prowadzone przez franczyzobiorców.
Sieć Greco nie tylko się rozrasta, ale także zmienia. W minionym roku sieć przeszła proces rebrandingu, w Milejowicach pod Wrocławiem powstało centrum produkcyjno-cataringowe, zmieniło się także menu. Ten rok firma rozpoczęła od wprowadzenia nowego systemu wizualizacji menu.
- Zamiast menu boardów zastosowaliśmy w naszych restauracjach ekrany LCD. Dzięki temu wszelkie treści, jakie ukazują się na ekranach, mogą być centralnie sterowane i na bieżąco zmieniane. Taka forma komunikacji z klientem jest dużo bardziej efektywna, niż rozwiązania stosowane przez nas dotychczas – mówi Marcin Chojnacki.
We własną restaurację Greco trzeba zainwestować co najmniej 100 tys. zł, tyle będzie kosztowało przystosowanie lokalu do wymogów sieci. Opłata za przystąpienie do sieci oraz opłaty bieżące są uzależnione od wielkości lokalu.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali